Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

İLÇELERE BAKIŞ

Malum mahalli idareler seçimlerine yaklaşık 4 ay gibi kısa bir süre kala siyasi partilerin adayları ile ilgili papatya falları da her geçen gün farklı bir hal alıyor.
Günler değil dakikalar içerisinde dengelerin değiştiği bir süreç karşımıza çıkıyor.
Merkez Belediye Başkan adayları ile ilgili her gün yeni iddialar ortaya atılırken bugünkü yazımızda güvendiğimiz, inandığımız, AK Parti’ye çıkarsız gönül vermiş bir dostumuzun bazı ilçelerimizde resmettiği fotoğrafları sizinle paylaşmak istedik. Malum, aday adaylarının en yoğun müracaat ettiği parti AK Parti.
Dinar’dan 
başlayacak olursak 5 aday adayı karşımıza çıkıyor ki, bunlardan bir tanesi bayan. Emekli başhemşire Neşe Taşpınar, Tarım Kredi Koop. Müdürü ve Süt Birliği Başkanı Ahmet Çetin, Eski İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, Muharrem Öztürk ve son gün müracaat eden İrfan Cihan adayların açıklanmasına kısa bir süre kala mücadelelerini sürdürüyorlar. Dinar’ın farklı dinamikleri olduğu için şu anda net bir şey söylemek çok zor.
Oradan Sandıklı’ya gelelim. Sandıklı’nın mevcut belediye başkanı halihazırda Ak Parti’den Mustafa Çöl. Mustafa Çöl’ün zaten aday olduğu biliniyor, onun haricinde Sabri Ölçer, Adnan Öztaş, Mahmut Niyazi Koçak ve Suat Özkan’ın adaylık yarışında aday adayı olarak mücadele ettiğini görüyoruz. Geçen haftalarda basına düşen yansımalara bakılırsa başkanlık makamının da getirdiği burun farkıyla sanki mevcut başkan adaylık yarışında bir adım önde.
Çay’a geldiğimizde bu ilçemiz aday adayı sayısı noktasında en yoğun ilçe olarak karşımıza çıkıyor. 9 Aday adayı belediye başkan adayı olabilmek için var gücüyle çalışıyor. Mustafa Yıldırım, Hakan Dündar, Kadir Çetin, Ali Yakut, Ömer Kuzu, Halil Fidan, Mustafa Çetin, İsmail Kökcür ve Hüseyin Atlı öncelikli olarak adaylık için, daha sonra da seçimi kazanabilmek için mücadele ediyorlar. Halka hangi aday adayının daha şanslı olduğunu sorduğumuzda ise farklı isimler ön plana çıkıyor.
Bolvadin’e baktığımızda ise aday adayı konusunda bu yıl son derece sade ve yalın bir durum karşımıza çıkıyor. Eski İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim’in tek aday adayı olarak bulunduğunu görüyoruz. Hali hazırda Bolvadin Belediyesi’nin de AK Parti’de olduğunu vurgularsak mevcut belediye başkanı Fatih Kayacan ile eski İl başkan yardımcısı Halil İbrahim Sevim arasında tatlı ve dostça bir rekabetin olacağını düşünüyoruz. Halka sorduğumuzda ise başkan Fatih Kayacan’ın icraatlarını destekleyenler kadar eleştirenlerle de karşılaşıyoruz.
Son olarak Emirdağ’a geldiğimizde ise tablo şöyle: Emirdağ Belediyesi malum AK Parti’de değil ve Emirdağ ilçeler nezdinde farklı bir yapıya sahip. Yurtdışında yaklaşık 200 bin gurbetçinin olması vs gibi nedenler Emirdağ’da net bir siyasi yapı edinilebilmesini zorlaştırıyor. Seçimleri bir AK Partili aday kazanıyor, sonrasında bakıyorsunuz ki AK Parti kaybetmiş. İşte bu neticeden dolayı tüm toplumu kucaklayabilecek bir aday bulunması üzerinde çalışılıyor.
Müracaatın son gününe kadar 4 aday adayı resmi müracaatta bulunmuş. Bunlar eski belediye başkanı Cengiz Pala, Eski İlçe Başkanı Hüseyin Duran, İş İnsanı Kadir Aktaş ve Gelir Uzmanlığından istifa eden Gökhan Yüce. Bu isimler içerisinde en ilginç olan ve dikkat çekeni Gökhan Yüce olarak karşımıza çıkıyor. Yüce daha önce devlet memurluğundan dolayı herhangi bir görev alamamasına rağmen partililer tarafından son derece sevilen ve sayılan bir isim. Daha da ilginci ise diğer partililer tarafından da gittiği yerde teveccühle karşılanıyor. Yüce’nin Emirdağ ve bölgesinde uzun yıllar sosyal sorumluluk projesi yürüten EYAD derneğinin Türkiye sorumlusu olduğu ve yurtdışı bağlantılı bir çok projeye imza attığı belirtiliyor. Gurbetçi kesim tarafından da sempatiyle bakılan Yüce’nin yapılan telefon anketlerinde sürpriz bir şekilde isminin çıktığı belirtiliyor. Özellikle gençler ve toplumun ileri gelenleri tarafından desteklenen Gökhan Yüce’yle birlikte eski ilçe başkanı Hüseyin Duran da toplumdan duruşu ve samimiyetiyle geçer not alıyor. Cengiz Pala’nın icraatlarını beğenen halkın bazı kesimi de eski başkana sıcak bakıyor. Kadir Aktaş’ın da daha önce teşkilatta görev aldığı düşünülürse genel durum biraz belirsiz.
Bu arada Emirdağ’ın mevcut İlçe Başkanı Serkan Koyuncu’nun da adaylığı düşündüğü ama genel merkez tarafından istifa ettirilmediği ve son güne kadar bekletildiği konuşuluyor. Kısacası Emirdağ’da AK Parti’den belediye başkan adayının kim olacağını sadece ilçe değil, Avrupa’da da dört gözle bekleniyor diyebiliriz.
Sinanpaşa en çok rağbet gören ilçelerden birisi, 7 aday adayı var. Fuat Özcan, Mesut Tözüm, Veysel Tekeli, İhsan Doğru, Erdal Karaman, Serdar Aytekin, İsmail Aktürk AK Parti’nin aday adayları.
Sultandağı’nda Alpay Şeker, Mehmet Aldırmaz ve Metun Kumcu aday adayları. Başmakçı’da 3 aday adayı var: Ata Gündüz Kurşun, Uğur Dalgalı, Tuncer Kerpiç.
Bayat’ta 7 aday adayı mevcut: Yaşar Bulut, Halil İbrahim Bodur, Osman Güllü, Hamdi Okur, Muhammet Ali Dere, Ahmet Atacan.
Çobanlar’da Ali Altuntaş, Süleyman Özbay, Hikmet Durgut aday adayı. Dazkırı’da Şerif Kocatepe, Recep Zaimoğlu, Mehmet Küçük var. Evciler’de Hilmi Efe ve Ali Dede Savaş aday adayları.
İhsaniye’de aday adayları Nuri Çetinkaya, Süleyman Demir, Kamil Çakır, Mevlüt Küçük, Veli Kaplan, Ahmet Elmas ve Murat Aktaş.
İscehisar’da Muhamet Kılınçarslan ve Hüseyin Şimşek varlar.
Evet, seçimlere çeyrek kala bazı ilçelerimizdeki manzarayı güvendiğimiz, inandığımız AK Partili dostlarımızın katkısıyla siz değerli okuyucularımızla paylaştık. Son karar, karar vericilerin olacaktır elbette. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti