Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

İSTİŞARE SÜNNETTİR

Cemiyet adamı konumundaki insanların dahi bu sünnete dikkat etmediğini görüyoruz. Her geçen gün ve her konuda istişare edemiyoruz. Aile fertleri dahi artık problemlerini rahat konuşamıyor. Bu durumdan hep beraber zarar görüyoruz.
Danışmak, pişmanlıktan korur. Devamlı “ben bilirim” görüşü ile karar verenler yanılırlar. Bu anlayış, ideal ekip ve yöneticiliğe terstir.
Peygamber Efendimiz (S.A.V) ashabı ile istişare eder, bazen de hikmet sahibi kişilerle görüşürdü. Bizde salih dostlarla istişare etmeliyiz. Çünkü ehli ile danışarak yapılan işin sonu hayırlı olur. Meşveretsiz yapılan işten hayır gelmez. Kavgaların sebebi de budur.
Birbiri hakkında kötü düşünen iki kişiyi bir araya getirdiğinizde birçok yanlış anlaşılmanın olduğu ortaya çıkar. Ancak vakit boşa geçmiş olur.
Bir iş neticesine göre ölçülür. Siyasette başarının sonucunun sandık olduğu gibi. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu sebeple siyasetteki beyler; istişare ediniz. Her şeyi biliyormuş gibi görünmeye çalışmanız, bir şey bilmediğinizi kapatmaz. Bilmemek suç değil, öğrenmemek eksikliktir.
Çok şükür, yıllarca yürüttüğüm yöneticilik vazifemde istişareden geri durmadım. Ekibime değer verdim. Onlar da bana değer verip saygı duydular. “Ben” değil, “biz” dedik. Sonuçta da her dönem başarıyı yakaladık.
Ne mutlu bize ki hizmet yolunda ilimizin her köşesinde izimiz var. İdarecilikte amaç hizmet etmek olduğuna göre emek, tecrübe, sadakat ve liyakat ilkesi ile istişare ile güzel hizmetler yaptık.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER