Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Kayda değer bir öneri – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 23 Mayıs 2014 Cuma 03:00:00
  Geçtiğimiz günlerde AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, Ulaştırma Bakanlığı talimatı ile projesi hazır olmasına karşın geçen yıl yapılamayan Özdilek Kavşağı’nın bu yıl yapılamasını umut ettiklerini açıklamıştı.
Gazeteniz Kocatepe’de yer alan haberde şu bilgilere yer verilmişti:
“Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, Özdilek Kavşağı ile ilgili olarak Konya Karayolları Bölge Müdürü ile görüştüğünü kaydetti. Zeybek, Varan Tesisleri ile Özdilek Kavşağı’nın olduğu noktaya aynı projenin uygulanması gerektiğini yönünde bilgi aldığını söyledi.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Ulaştırma Bakanlığı’ndan gelen talimat doğrultusunda kavşak projesinin hazır olduğu yönünde bilgilendirildiğini dile getirdi. Özdilek Kavşağı’nda bayram günleri ve özel günlerde çok ciddi yığılma yaşandığını kaydeden Zeybek, Ulaştırma Bakanlığı’nın talimatıyla proje çalışmasının Varan Kavşağı’na yapılmak istendiğini aktardı. Mehmet Zeybek; “Birilerinin bu kavşağın yapılmasını, istemedikleri için engellemeye kalktıklarını öğrendik. Bunların kim olduğunu net olarak bilemiyorum. Bu iş bir rızık meselesidir. Kimse kimsenin rızkına mani olamaz. Oraya gelen müşteri zaten markaya gelecek. Allah korusun olası bir trafik kazasında bir tek kişi hayatını kaybetse bunun vebalini hiç kimse ödeyemez. Geçtiğimiz yıl bu proje yapılamadı. Umarım bu sene yapılır. Öyle ümit ediyorum. Çünkü trafik yoğunluğunu artık mevcut yol kaldıramıyor. Bu nedenle o kavşağın yapılarak acilen çözüm bulunmasından yanayız.” dedi.
***
Bu haberin yayınlanmasının ardından internet haber siteleri de bu haberi alıp yayınladılar. İnternet sitelerinin bir avantajı olarak haberin altına onlarca yorum yapıldı. Bir dostumuz bu yorumlar arasında yer alan ve dikkat çeken bir öneriyi bize ulaştırdı.
Gerçekten mantıklı bir öneri olduğu için bizim de bu öneriyi yeniden gündememe getirmemezin yararlı olacağını belirtti.
Teknik şartlar ne der, yetkililerimiz konuya nasıl bakarlar bilemiyoruz ama bizim görevimiz konuyu kamuoyunun tartışmasına açmak…
***
Bu nedenle söz konusu öneriyi aktarmayı uygun bulduk. Fikir ürüten bu hemşehrimizin önerisi şöyle:
Üst geçit ve bağlantı yolları yaparak mevcut Özdilek Kavşağı’nı boğmaya, estetik kirlilik yaratmaya hiç gerek yoktur.
Çevre yolu, Otogar kavşağından mevcut Kadaifçioğlu-Özdilek yoluna paralel 1 km sağından (kuzeyinden) geçirilip Sadıkbey Köyü yol ayrımı civarından Kütahya yoluna, oradan da mevcut tali yolun üzerinden Kırkalıoğlu Beli rampasının başından İzmir Yoluna bağlanabilir. Bu sadece 5-6 km çok az masrafla hem de Karayolları tarafından yeni yol yapmayı gerektirir. Yolun geçeceği arazi boştur ve de dümdüzdür.
Özdilek Kavşağı’ndan Kütahya yönüne 1.km’ye bir kavşak, Özdilek Kavşağı’ndan İzmir yönüne 1.km’ye bir kavşakla bu iş kolaylıkla çözülür. Her bir yeni çevre yolu şehri büyütür, yeni çekim alanları yaratır. Eski yolun çevresini daha ticari, sosyal çekim merkezi haline getirir. Termal tesisler gürültüden, egzoz gazından kurtulur.
Bu yol açılırsa tesislerden yararlanmak isteyenler çok daha rahat Özdilek Kavşağı’na ulaşabilecektir. Sadece 1 km fazla yol giderek. Tırlar, kamyonlar, otobüsler, acelesi olanlar da yeni yoldan gidebileceklerdir.
Kütahya ve Uşak yeni çevre yolu için çalışmalara başladılar. Biz hala mevcut yol ile uğraşıyoruz…”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti