Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

KLAVYE KAHRAMANLIĞI – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 28 Şubat 2017 Salı 12:26:42
 

Sosyal medyanın bizlere sağlamış olduğu imkanlarla son yıllarda aramızda birçok klavye kahramanı türedi.
 Bazı konulardaki paylaşımlarda seviye düşüyor. Bu durum toplumsal bir yara olduğu için gündeme getirmenin faydalı olacağını düşündüm.
Zira, sosyal medya arenası aşağıdaki sebeplerden dolayı bazılarının kin kusma, kılıç çekme, hava atma, ayrıştırma ve ötekileştirme meydanına dönüştü.
Yediği yemeği, içtiği içkiyi paylaşanlar var. Aldığı arabayı, eşyayı, hatta cep telefonunu paylaşanlar var. Bu paylaşımlar ile mutlu olan arkadaşlara bu imkanlara sahip olamayan çoğunlukların da bulunduğunu düşünmelerini tavsiye ederim. Malumunuz dinimiz de bu tür davranışları uygun görmemiştir. Türk’ün töresi de, adeti de dine uygundur.  Herkesin özeli olarak değerlendirilebilir ama imkanları olmayanların haklarını da düşünmeliyiz.
İş ve sosyal hayattaki başarıları bilgilendirme ve faydalı olma adına paylaşmak güzel olabilir. Ancak, özel hayatlarında, aile ve iş hayatlarındaki günlük yaşantılarının nerdeyse tamamını paylaşanlar var. Özel, aile ve iş hayatının kutsiyetinin korunması gerektiğini de belirtmek isterim.
Bir de yaşını, başını almış, belli mevkilerde bulunmuş, kendini adam zannedenlerin sosyal medya üzerinden başkalarına seviyesizce, terbiyesizce ve alçakça sataşmaları var. En kötüsü de budur. Kişisel kıskançlıklarını ve kindarlıklarını toplumsal meselelerle karıştıranlar var. Kendi husumetini toplumsal göstermeye çalışan bir sürü uyanıklar var. Sataştıklarının yüzüne birşey söyleyemedikleri gibi, karşılaştıklarında saygıda kusur etmezler. Arkadan konuşmayı da hiç ihmal etmezler. Riyakarlık batağına saplanmışlar. Oysa yüzleşmek her zaman iyidir. Birbiri hakkında konuşmak yerine birbirinimizle konuşmalıyız.
Değerli dostlarım; insanın yüzüne söyleyemeceğini arkadan dedikodu yaparak, ya da bilgisayarın başına geçip göndermelerle ucuzca kahramanlık yapmak adamlık değildir. Bu ikiyüzlülüktür. Ortalığı karıştırmak için kendine rol biçmektir.
Özellikle referandum veya seçim zamanında sanki hiç yüze bakmayacakmışçasına ve umursuzca siyasi ilişkilerini her türlü insani ilişkisinin önüne geçirip, sanki karşı tercih kullananları düşman gibi görmek son derece yanlıştır. Bunu da ulu orta sosyal medyada yapmak daha da cahilce bir davranıştır. Unutmayalım ki, cenazede, bayramda, düğünde birlikte olacağız.
Netice olarak; sosyal medyayı gösteriş, kin ve nefret düşüncesi üzerine kullananlar topluma da zarar vermiş oluyorlar. Bunlara rağbet etmemek gerekiyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti