Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

KOCATEPE, FRİG VE EBER – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 3 Temmuz 2018 Salı 14:03:28
 

Hafta sonu Eber Gölü’ndeydik biz de, bir çok değerli fotoğraf sanatçısı ile birlikte… Kendimizi “fotoğraf sanatçısı” kapsamında değerlendiremeyiz, biz ancak “konuk gözlemci” idik Frig Fotofest etkinliklerinde.
***
Eber Gölü’ne mesleğimiz gereği daha önce defalarca gitmiş olsak da, bu kez yapılan organizasyon daha profesyonel geldi bize. Türkiye’nin dört bir yanından gelen fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf gönüllüleri 2 gün boyunca hem Frig Vadisi’nin, hem Kocatepe zirvelerinin ve hem de Eber Gölü çevresinin tarihi ve doğal güzelliklerini görüntülediler. Fotoğraf çekimine “anı yakalayıp, dondurma” olarak yaklaşacak olursak eğer, Frig Fotofest’in katılımcıları da Afyonkarahisar’ın eşsiz güzelliklerini yakalayıp, geleceğe miras olarak bırakmak üzere “dondurdular”…
Hafta sonunu Afyonkarahisar’da bu etkinlik kapsamında değerlendiren 30 ilden yaklaşık 300 fotoğrafçı, sosyal medya aracılığıyla Afyonkarahisar’ın tanıtımını ve reklamını yaptılar.
***
Afyonkarahisar Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz’ın ilimizin tanıtım çalışmalarına verdiği önem aşikar. Bu konuyu daha önce de bu köşeden dile getirmeye çalışmıştık. Anadolu’nun ortasında adeta “saklı bir hazine” gibi olan Afyonkarahisar’ın bünyesindeki cevherler bu tür organizasyonlarla açığa çıkarılmaya çalışılıyor. Kitap Fuarı, Film Festivali, Klasik Müzik Festivali, Caz müzik Festivali, Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali, Frig Fotofest, ardı ardına Afyonkarahisar’da yapılan tanıtım ve turizm orfanizasyonları… Termal otellerin her hafta konuk ettikleri kurumsal ve turistik ziyaretçiler…
Binların her biri Afyonkarahisar için ayrı önem taşıyor.
Elbette ki bu bir kişinin ya da bir kurumun tek başına yapabileceği bir iş değil. Örneğin Frig Fotofest Valilik öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün çalışmaları ile, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar Şubesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, İhsaniye Belediyesi, Çay Ticaret Odası’nın destekleri ile gerçekleşti. Yapılan çalışmalardan geriye binlerce kare fotoğraf karesi kaldı. Bunların her birisi Afyonkarahisar’ın değerleri açısından önemli eserler.
Sergilenmeye layık görülenleri sergilerde yer alıyor, geriye kalanlar ise arşivlerde… Böyle bir arşiv bile bugüne kadar eksikliği duyulan bir envanterdi aslında.
***
Emeği geçenlere teşekkür ediyor, Eber Gölü ve Frig Vadisi çevrelerinin daha iyi, daha güzel, daha verimli şartlara ulaştığı günlerde bu tür organizasyonların artarak sürmesini diliyoruz. Özellikle Eber Gölü’nün “Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın bir değeri” olarak varlığını sürdürmesi açısından yapılacak çalışmaları sabırsızlıkla bekliyoruz.
***
Bazı aklı evveller kabullenmeseler de bu tür etkinliklerin en büyük paydaşlarından birisi basın-yayın kuruluşlarıdır. Basın-yayın kuruluşları derken gazetelerden televizyonlara, radyolardan internet sitelerine, sosyal medyadan, internet ortamındaki diğer tanıtım mecraların kadar hepsini kast ediyoruz.
Eğer etkinliklerin tanıtımı, duyurusu, sonuçları tam olarak basın-yayın organlarında yer almazsa, kendimiz çalıp, kendimiz oynadığımız ile kalırız. Bu konuda küçük aksaklıklar var ama giderilir umudundayız.
Basın-yayın organlarının tamamına etkinliklerin ve programların yansıtılması, yapılanların amacına ulaşması açısından hem gerekli, hem de önemlidir.
***
Etkinliklerin duyuruluşu konusunda bugüne kadar Valilik Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, AKÜ gibi kurumlar başarıyla görev yaptılar ve yapıyorlar. İlimizin kültürel envanterinin oluşturulmasında geçmişten bu yana 3 kurumumuzun ve çalışanlarının emekleri yadsınamaz.
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Afyonkarahisar İl Müdürlüğü de bu tür etkinliklerde artık özel önem arz ediyor. Adı üzerinde, bu kurumun görevi Afyonkarahisar’ın tanıtımını yapmak, zenginlikleri ve değerleriyle ilgili bilgi birikimini oluşturup, ihtiyaç duyanlara aktarmak…
Biz BYEGM Afyonkarahisar İl Müdürlüğü’nün bu görevini layıkıyla yerine getirdiğine, Müdire Şerife Münire Burcu Hanım’ın görevlerini yerine getirmek için büyük emek harcadığına, personelinin de aynı hassasiyetle görevlerini sürdürdüklerine şahidiz. BYEGM aracılığıyla Afyonkarahisar’ın önemli bir bilgi hazinesi, görsel arşivi, kültürel envanteri toparlanıyor. Bu çalışmaların farkında olan yalnız biz değiliz ki, Frig Fotofest kapsamında BYEGM il Müdürlüğü ve Müdire Şerife Münire Burcu Hanım’a plaket ödülü layık görüldü.
Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER