Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MÜNAFIK

Münafık, imanla küfür arasında bocalayan kimsedir. Kur’an-ı Kerim’de, “Kalplerinde hastalık olanlar.” diye nitelenir. Özüyle sözü bir olmayan iki yüzlü münafıklarla ilgili yine Kur’an-ı Kerim’de “Elbette biz Peygamberin Allah’ın elçisi olduğuna tanıklık ederiz derler. Halbuki Allah, onların gerçek yalancılar olduklarını bilir.” buyurmaktadır.
Hz. Peygamber, kafirlerle olduğu kadar münafıklarla da mücadele etmiştir. Münafığı iki sürü arasında gidip gelen şaşkın koyuna benzetmiştir. Münafıklık alametleri arasında sözünde durmamayı ve emanete hıyanet etmeyi zikretmiştir. Ve bunların cezalarının cehennem olacağı bildirilmiştir.
İki kişinin darıldıktan sonra ya da işine gelmeyince birbirlerinin ayıplarını ortaya çıkarması da münafıklık alametidir.
Maalesef günümüzde yaygın olan bu durum çok önemli ve tehlikeli bir hastalıktır. Bu hastalığın tedavisi de pek kolay görünmüyor. Yıllarca yakın arkadaş gibi görünenler bir de bakıyorsunuz birbirleri hakkında demedik kötü söz bırakmıyorlar. İyiyken bir şey yoktu da herhangi bir sebepten ki muhtemel bir tarafın menfaatine uymayan bir sonuçtan dolayı kötü oluverince mi aklın başına geldi? Adama sormazlar mı; “Yıllarca arkadaşlık yaptın ne oldu da birden yüz çevirdin” diye? Sorarlar. Sormasalar da ayıplarlar. Açıktan ayıplamasalar da buğzederler. Cevap verebilirler mi? Hayır. Verseler de ikna edici olmaz. Çünkü ikiyüzlülükleri, nankörlükleri, vefasızlıkları ve münafıklıkları tescil edilmiştir. Kimse artık bunların peşine düşmez ve güvenip onlarla yola çıkmaz. Çünkü yol arkadaşını anında satarlar. Bir de bu münafıkların herşeyi çok bilmiş halleri var ya evlere şenliktir.
Böyleleri toplumun kamburudur. Ortalığı karıştıracaklarına işlerine baksalar hayırlı olur. Çünkü bunlar karıştırmaya çalışırken, hedef edindikleri insanlar işleri ile meşguller. Hatta tepeden bakmak yerine birlik beraberlikten yana tavır alsalar daha da hayırlı olur. Tavsiyem budur. Ancak boşuna ahiret yok. Mutlaka hesap görülecektir.
Bu konuları özellikle paylaşıyoruz. Çünkü kanayan yaramızdır.
Sizi bilmem ama özellikle çeyrek asırdır ben bu münafıklardan çok gördüm, çok iftiraya uğradım ve çok mücadele ettim. Allah ıslah etsin.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER