Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

NEDEN? – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 21 Ağustos 2017 Pazartesi 13:25:56
 

Afyonkarahisar son yıllardaki gelişiminin yanı sıra önündeki büyük fırsatları ne yazık ki değerlendiremiyor. Bir çok alanda atılması gereken, beklenen adımlar ne yazık ki atılamıyor.
İşte, son olarak madencilik alanında ara eleman yetiştirmesi için 11 ildeki meslek liselerine ayrıcalık tanındı. Maalesef mermerciliğin başkenti dediğimiz Afyonkarahisar madencilik alanında ayrıcalık kazanan bu 11 il arasında yer alamadı.
Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’nün onca personel eksiği var. Son atamalar, tayinler yapıldı, Emniyet’in açığının kapanması adına bir gelişme yok. Trafikte de, asayişte de cefakar personelin gayreti ile ne yapılabiliyorsa yapılacak yine. Aksama olmayacak mı, eksik personelle elbette olacaktır.
Rüzgar tribünleri ile ilgili meseleyi ilimiz gündemine taşımaya çalıştık. Biz görevimizi yaptığımıza inanıyoruz. Ama konunu tarafı olup da, milyarlarca liralık bu yatırımın ilimize kazandırılabilmesi için çaba göstermesi gereken bir çok kişiden “tık” çıkmadı. Adeta üzerlerine ölü toprağı serpilmiş.
Neden Afyonkarahisar’ın kaderine etki edecek konularda, iller arası yarışta öne geçmemize vesile olabilecek konularda hep geriye düşüyoruz.? Neden? Lobi çalışmalarımız mı eksik? Siyasetçilerimiz mi güçsüz? Ekonomik ve siyasi gücümüz mü yok? Yoksa ilgisiz, duyarsız mıyız?
Şehrimizin değerli bir bürokratı Afyonkarahisar ile ilgili kullandığı tespit cümlesinde, “Afyonkarahisar’da herkesin derdi bir toprak çevirip, üstüne bina kondurabilmek” dedi. Bakın bir çevrenize, haksız mı?

 

ASKERİ BİRLİK ÖNCELİKLİ MESELE

 

AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven geçtiğimiz haftaki basın toplantısında ilimize yapılacak olan yatırımları yakından takip ettiklerini, önceliğin ilimize bir askeri birlik kazandırmak olduğunu söyledi. Bir başka basın toplantısında da Türkiye’de kurulacak olan rüzgar tribünleri üretim tesislerinin Afyonkarahisar’a yapılması için gereken çabayı göstereceklerini dile getirdi. Peki hepsi bu kadar mı? AK Partili yöneticiler üzerimize düşeni yapacağız/yaparız diyorlar. Yapıyorlardır da. Peki ya gerisi. Afyonkarahisar AK Parti İl Başkanlığı’ndan mı ibaret? Siyasetin, sivil toplumun, kamuoyunun diğer ayakları neredeler?
Kocatepe ailesi olarak mutluyuz, çünkü bu işlerin ilimiz gündemine girmesine Kocatepe vesile oldu… Afyonkarahisar’ın askeri bir birliğe ev sahipliği yapması gerektiği fikri, ardından da teklifi konusunda Kocatepe Gazetesi sütunlarından çakılan kıvılcım ile 3 yıl kadar önce başladı mesele.
Arkadaşlarımızın kamuoyu oluşturma çabaları, ilimize gelen devlet büyüklerimize arz-ı hallerimiz… Neredeyse AK Parti’nin her toplantısında arkadaşlarımız konuyu gündeme getirdiler. Derken, konu 15 Temmuz sonrasında bir çok askeri birliğin yer değiştirmesinin gündeme gelmesiyle başka bir boyut kazandı. Şimdi görüyoruz ki iktidar partisinin öncelikli meselelerinden birisi Afyonkarahisar’a Askeri bir birlik konuşlandırılması…
İnanıyoruz ki; AK Parti kadroları başta Bakanımız Veysel Eroğlu bu işi becerek, Afyonkarahisar askeri bir birliğe ev sahipliği yapacaktır.
Bu da en az AKÜ’nün Afyon ekonomisine katkısı kadar şehir ekonomisine katkı sunacaktır.
Ondan sonra hedefimiz, ilimizde 2. Üniversitenin kurulmasıdır. Bu konudaki işaret fişeklerini de Kocatepe gazetesi geçtiğimiz yıllarda ateşlemişti. Arşivlerimiz bunun şahididir. Derdimiz “biz yaptık” demek değil. Afyonkarahisar’ın gelişiminde bir tuğla koyunlara katkı sağlayabilmektir. Görevimiz budur.

 

MEMLEKETİN BİRİNDE

 

Memleketin birinde; Ankara’dan gelen talimat sonrasında İl Genel Meclisleri’nin ve Belediye Meclisleri’nin AK Parti Gurup toplantıları yapılmaya başlanır. Bu toplantılarda Meclislerin AK Partili üyeleri AK Parti İl Başkanı’nın başkanlığında bir araya gelerek, gündem üzerine ön görüşme yaparlar. Son Belediye Meclisi toplantısından önce de yine AK Parti Grup Toplantısı yapılması için bir araya gelinir. Bu toplantıya eskiden AK Partili olan, bir süre önce AK Parti’ye demediğini bırakmayıp gazetelere manşet olan, partiden atılacakken, istifa ettirilen, sonra “yanlış anlaşıldım” deyip yeniden AK Parti’nin etrafında fır dönen bir belediye meclis üyesi de katılmak ister. İl Başkanı’nın “Toplantımız AK Parti Grup toplantısıdır. AK Parti üyesi olmayanları kabul edemeyiz” uyarısı üzerine bozulan bu meclis üyesi dışarı çıkmak zorunda kalır. Sözü geçenler “Yahu partimize nice söz edenleri bugün partimize yönetici yaptık. Bu arkadaş da bizdendir. Toplantıya katılsa ne olacak” türünden sözlerle ortamı yatıştırmaya çalışsalar da sonuç değişmez, AK Partili olmayan meclis üyesi toplantıya alınmaz. Hal böyle olunca sinirler gerilir, telefonlardan mesajlar çekilir. “Hele bir dışarı çık, bak neler olacak” türü mesajlardan sonra toplantı dağıldığında eller silaha, parmaklar tetiğe gider. Allah’tan araya girenlerin sayesinde bir kaza çıkmaz, gece kazasız-belasız sona erer. Gerilim bitti mi, orası bilinmez.
Allah’tan bizim memlekette böyle şeyler yaşanmaz!…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER