Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

SALİH KULLARINI ALLAH DÜNYAYA EGEMEN/HÂKİM KILAR

Muharrem Günay 27 Mart 2017 Pazartesi 12:47:02
 

Din samimiyettir. Allah’ın yüce Resûlünün ifadesiyle öncelikle Allah’a, O’nun resûlüne ve bütün insanlara karşı samimiyettir ve samimi olmaktır.  (Müslim) Başta yüce dinimiz İslamiyet olmak üzere bütün davalar samimi insanlar ve işlerini Allah rızası için yapan sâlih kadroların omuzları üzerinde yükselmiştir.
Bizim kültürümüz ve töremiz gerekse yüce dinimiz bize samimi ve salih olmayı, ister Müslüman isterse Gayrı Müslim olsun insanlar arasında adaletle hükmetmemizi ve emanetleri ehline vermemizi ve zulümden uzak durmamızı emretmektedir.
Hakkın hak sahibinin değil, güçlünün olduğu, güçlünün zayıfı ezdiği ve insanın insanı öldürdüğü ve bunun için en büyük yatırımların yapıldığı bir dünyada bu günkü görüntüsüyle insanlık, insan olmaktan çok öte, ilkel ve gelişmesini tamamlamamış bir yaratık görüntüsü vermektedir.
Yüce Allah’ın “En güzel biçimde ve kıvamda yarattım”; “Yaratılmışların en şereflisi “ Eşref-i mahlûkat” yaptım dediği insan ve insanlık için ve kan ve gözyaşının akmadığı, insanın insanı ve bir devletin bir başka devleti sömürmediği, hak sahibinin hakkını aldığı, bir dünyanın kurulmasında millet olarak bizim de yapacağımız çok şey vardır. Tarih sahnesine çıktığı andan itibaren “Dünya Nizamı” nı ve “Dünya Barışını“ hedeflemiş bir millet olarak bu tarihi misyonumuza tekrar sahip çıkmak zorundayız. Ben Türk milletinin bu işin öncülüğünü edeceğine yürekten inanıyorum.
 Cenâb-ı Hak, iman edip sâlih amel işleyenlere, imanları ve sâlih amellerinin karşılığı olarak yeryüzüne mutlaka egemen kılacağını vaad etmekte ve Nur suresi 55. ayette şöyle buyurmaktadır:
 “Allah, içinizden iman edip salih ameller işleyenlere, kendilerinden önce geçenleri egemen kıldığı gibi, onları da yeryüzünde mutlaka egemen kılacağına, onlar için hoşnut ve razı olduğu dinlerini iyice yerleştireceğine, yaşadıkları korkularının ardından kendilerini mutlaka emniyete kavuşturacağına dair vaade bulunmuştur.”
Yüce Allah’ın izniyle, Türklüğün ve Türk Dünyasının önderliğinde hak sahibinin hakkını aldığı, kan ve gözyaşının akmadığı ve Cenabı Allah’ın adının hâkim olduğu bir dünyayı şimdiden görür gibi oluyorum. Çünkü Yüce Allah Âli İmran suresi 139. ayette
 “Gevşemeyin, üzülmeyin, eğer hakikaten inanıyorsanız, muhakkak üstün olan sizsinizdir”  buyuruyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER