Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ŞAMPİYONLUĞUN ARDINDAN – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 30 Mayıs 2018 Çarşamba 13:26:23
 

Play-Off maçlarında şampiyon olup Türk Futbolu’nda en üst lig olan Süper Lig’in bir alt basamağı, Spor Toto 1. Lig’e çıkmaya hak kazanan AFJET Afyonspor Futbol takımı tüm kenti sevince boğdu. AFJET Afyonspor’un şampiyonluk kutlamaları coşkuyla devam ediyor. Bu coşkuyu, bu kutlamaları, bu sevinci hak ettik Afyonkarahisarlılar olarak.
Bir de teşekkürü hak edenler var bu yolda. Dün bu köşede “Şampiyonlukların mimarları: Çoban ve Sel” başlığı altında kısa teşekkürde bulunsak da, hakkı yerine teslim açısından bugün uzun uzun teşekkür etmeyi uygun bulduk.
Afyonkarahisar’ın spor kulüpleri futbolda Türkiye’deki en başarılı 36 kulüpten, basketbolda en başarılı 16 kulüpten, voleybolda ise Türkiye’de en başarılı 12 kulüpten birisi haline geldi. Afyonkarahisar ilinin futbolda, basketbolda ve voleybolda ardı ardına aldığı başarılarda emeği olan onlarca isim var. Bu isimleri tek tek saymazsak çekilen emeğe, gösterilen özveriye saygısızlık etmiş olacağız hepimizde.
Başarıdaki pay, daha önce de söylediğimiz gibi en başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile İGM Başkanı ve AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Salih Sel’e ait. En büyük risk onlardaydı.
AFJET’in sponsorluğu, Özel İdare ve Belediye imkanları kullanılarak elde edilen başarılarda Afyonkarahisar eski Valilileri İrfan Balkanlıoğlu, Hakan Yusuf Güner ve Aziz Yıldırım’ın da payı büyüktür. En az eski Valilerimiz kadar şimdiki Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz da kulüpler ve takımlarımız için ellerinden gelen çabayı gösterdiler.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu başarıda payı olan siyasetçilerin en başında yer almaktadır. Maddi ve manevi desteği, takımları himayesi başarıya katkı sağladı.
Bürokrasi açısından baktığımızda AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk’ün hakkı zor ödenir, GHSİM Müdürü Dr. Yunus Tortop unutulmaması gereken isimlerden birisidir.
Tüm bu isimleri ve kurumları sayarken oralarda çalışan mor-beyaz renklerin sevdalılarını da unutmamak gerekiyor. Özel İdare, Belediye, Valilik, AFJET, GHSİM gibi kurumların çalışanları hep birlikte yüke omuz verdiler.
Özel sektör… Günümüzde olmazsa olmaz. Söz Marketler Sahipleri Ali Rıza Gürakar ve Mehmet Siper, Yumurtacım sahibi Mehmet Kumartaşlı, Zekiler Gıda Sahibi Şükrü Genelioğlu, Ali Şahin, Mehmet Mühsürler, Şuayp Demirel, Yavuz Coşkun, Mehmet Emin Özbayat, Fatih Ekşioğlu yönetimlerde bizzat yer alarak başarıya omuz verdiler. Bu başarının kazanılmasına ceplerinden para katarak ortak oldular.
Ayrıca termal otellerimiz, ulaşım firmalarımız, yemek şirketlerimiz kulübün ihtiyaçlarını karşılamaktan çekinmediler. Esnafımız; manavından eczacısına kadar hepsi elinden geldiğince katkı sundu bu yolda. Keşke hepsinin ismi tek tek yayınlanabilse kulüp tarafından.
Spor aşığı isimler Abdullah Aydoğan ve Hasan Hüseyin Bayaman neredeyse tüm mesailerini kuruluşlarından itibaren bugün başarılarıyla övündüğümüz bu kulüplere verdiler.
Elbette ki spor basını. Afyonkarahisar’ın yerel gazeteleri, tv’leri, radyoları, internet siteleri adeta mor-beyaz renklerin etrafında kenetlendiler. Şehirdeki bu birlikteliğin ve coşkulu havanın oluşmasına büyük katkı sağladılar.
Takımların teknik kadroları ve sporcuları, malzemecileri doğal olarak bu başarıda en büyük katkısı olanlar. Onlara defalarca teşekkür edildi, ediliyor.
En büyük teşekkürü ise 1967’den bu yana “Afyonspor” deyince akan suları durduran, önce mor-sarı, sonra bordo-beyaz ve şimdi de mor-beyaz renklerin etrafında kenetlenen, çilekeş Afyonspor taraftarları hak ediyor. Coşkuysa coşku, centilmenlikse centilmenlik, vefaysa vefa, cefaysa cefa… Hepsine katlanarak, hak ederek bugünkü mutluluğa ulaştılar.
Hatırlayamadığımız varsa affına sığınıyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu birliktelik ve coşkunun yıllar boyu sürmesini diliyoruz.
***
Bir de bu coşku ve sevinçten pay kapma çabasında olduğu görülenler var. Millet kimin ne yaptığını biliyor, hakkı olmadan kupanın sapına sarılıp poz verenlere sövüyor. Oruç ağza milleti günaha sokuyorsunuz, bizden hatırlatması…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER