Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Seçim nimettir – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 13 Ağustos 2014 Çarşamba 03:00:00
  Seçimler öncesinde bu köşede seçim tahminimizi dile getirirken, ilk turda çıkacak bir sonucun ülkemiz adına daha hayırlı olacağına inandığımızı, ancak seçimlerin ikinci tura kalmasının daha güçlü bir olasılık olduğunu dile getirmiştik. Seçimlere yüksek bir katılım oranı olması halinde Erdoğan’ın seçimleri ilk turda almasının zor olacağını, seçime katılım oranının düşük olması halinde Erdoğan’ın ilk turda işi bitireceğini, vatandaşın hali ve tavrının işi dengede tutmaya yönelik olduğu gözlemimizden hareketle, seçimlerin ikinci tura kalacağını dile getirmeye çalışmıştık.
İkinci tura kalma konusunda biz de birçokları gibi yanıldık. Çok büyük olmayan bir fark oranıyla Recep Tayyip Erdoğan yeni Cumhurbaşkanımız oldu. Hayırlı ve uğurlu olsun.
Vatandaşın “işi dengede tutma” tavrında yanıldığımızı sanmıyoruz. Oy oranları Başbakan Erdoğan ve AK Parti’nin galibiyetini ilan etse de, bir denge de söz konusudur. Öte yandan bugün görüyoruz ki seçimlere katılım oranları da tartışılmaktadır.
Her ne olursa olsun… Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları milli iradeyi tecelli ettirerek ülkenin yeni rotasını belirlemiştir.
Türk demokrasisi adına sevindirici bir seçim geride bırakılmış, kavgadan, şiddetten uzak, insanların özgürce oy kullandığı bir ortamda seçim yapılmış ve yeni Cumhurbaşkanımız belirlenmiştir. Türkiye’nin çevresindeki ülkelere, kan gölüne dönen İslam coğrafyasına bakılınca bunun ne büyük bir zenginlik olduğu ortadadır. Türkiye Cumhuriyeti, güçlü bir demokrasi devletidir ve seçim sandığı çok büyük bir zenginliktir.
***
Seçimlerin Afyonkarahisar boyutuna baktığımızda takdir edilmesi gereken kişi ve kurumlar bulunmaktadır. Bunların başında Orman ve Su İşleri Bakanı hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu gelmektedir. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de canını dişine takmış, Afyonkarahisar’ı karış karış gezerek bir kez daha seçimden yüzünün akıyla çıkmıştır. AK Parti teşkilatlarını da unutmamak gerekir. Rakiplerine göre iyi organize oldular, çok çalıştılar ve sonuca ulaştılar.
MHP, CHP’de ise seçim çalışmalarının yükü birkaç kişinin omuzlarında kaldı. Diğer partilerin esamesi bile okunmadı. Hal böyle olunca sonuç değişmedi ve muhalefette parti içi kazanlar kaynamaya başladı.
Türkiye rotasını belirledi. Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin icraatları yerelde de genelde de halktan kabul görüyor. 21 milyona yakın Türk vatandaşı ile 260 bine yakın Afyonkarahisarlı oy vererek bunu bir kez daha tescil etmiştir.
Afyonkarahisar için seçimin dikkat çeken bir başka boyutu da Afyonkarahisar’dan BDP adayı Selahattin Demirtaş’a 5500 kadar oy çıkmasıdır.
***
Seçim öncesindeki yazımızda dikkat çektiğimiz diğer hususların da bugün önümüzde gündem maddesi olarak durduğunu görmekteyiz. Şöyle demiştik 8 Ağustos’ta:
Başbakan Erdoğan’ın birinci turda yüksek oyla seçilmesi halinde neler olacağıyla ilgili tahminler de var. Bunları şöyle sıralayabiliriz: Seçimlerden sonra AK Parti kongreye gidecek, Erdoğan’ın belirlediği birisi genel başkan seçilecek, Cumhurbaşkanlığı görevini alan Erdoğan, genel başkan seçilen kişiyi başbakan atayacak. Böylece 28 Ağustos’a kadar görevde kalacak olan bugünkü cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığı söz konusu olamayacak. Erdoğan’ın partisi üzerindeki kontrolü devam edecek, kabineye başkanlık edecek ve Türkiye fiilen başkanlık sistemine geçecek. Ardından 2015 seçimlerine kadar anayasa değişikliğinin hazırlıkları yapılarak yeni bir dönem başlayacak.”
Cumhurbaşkanı Abddullah Gül’ün “Partime dönüyorum” açıklamaları, AK Parti’nin kongre kararı, bu öngörülerin de yerinde olduğunu gösteriyor. Sular tamamen durulmuş değil ama, durulması fazla uzun süreceğe benzemiyor.
***
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarına bakarak, önceden beri milletvekili adaylığı hesapları yapanların, bugünlerde konumlarını ve durumlarını yeniden gözden geçirdiklerini görmek hiç de zor değil. Özellikle de muhalefet partilerinde…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti