Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

SGK yetkililerine duyurulur – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 18 Temmuz 2013 Perşembe 03:00:00
  Çok yorum yapmayacağım. Annemin Sosyal Güvenlik Kurumu’na yazdığı dilekçeyi aktaracağım:
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı’na;
Emekli dul maaşı alıyorum. 10 Haziran 2013 tarihli bir borç bildirim yazısı, adresime geldi.
Borç bildirimi yazısında, eşimin ek göstergesinin yanlış hesaplanması sonucu bana 7 bin 642 lira 87 kuruş borç çıkartıldığı ve Eylül 2013’ten itibaren maaşın 4’te 1’inin kesileceği yazıyordu.
Bu kısacık yazı beni fazlasıyla üzdü. Moralim bozuldu. 0312 458 70 00 numaralı telefonu arayıp durumu sordum. Cevap olarak bu gibi olayların bazen meydana geldiğini, bu borcun ödenmesi gerektiğini söylediler. İtiraz edince de küstah bir tavırla ‘Hata sizden kaynaklansaydı, faiziyle alınırdı. Bizden kaynaklandığı için sadece borcu ödeyeceksiniz’ denildi. Bu cevap beni daha da üzdü.
Ertesi gün tekrar aynı numarayı aradım. Aynı kişi çıktı karşıma. Yine kaba bir şekilde konuştu. Bana gelen borç bildiriminde imzası bulunan Nesibe Kolay’ın numarasını istedim. Nesibe Hanım’a da durumu anlattım. O da, bir önceki şahıs gibi kaba bir şekilde konuştu. ‘Maaş miktarı bizim talebimiz değil, nasıl yanlışlık olabilir? Böyle önemli kurumlara alınan elemanlar eğitimden geçmez mi?’ diye sordum. Cevap olarak ‘Arkadaşımız küçük bir hata yapmış. Ne var bunda büyütecek? Siz hiç hata yapmaz mısınız, hiç yemek yapmadınız mı?’ denildi. Nesibe Kolay isimli görevli, ‘5 yıl öncesinin evrakları incelenip bir yanlışlık anlaşılırsa maaştan kesilir’ diye telefonu yüzüme kapattı.
2-3 gün sonra 170 Çağrı Merkezi’ni aradım, onlara durumu anlattım. Takip işlem numaramı verdiler. 3-4 gün sonra tekrar aradığımda, herhangi bir borcumun bulunmadığını söylediler.
Bu konuda kafam karıştı. Borcum var mı, yok mu?
Bana gelen borç bildirim yazısında borç dökümü şu şekilde verilmiş:
Ek göstergenin 4000 olduğunun anlaşılması ile adına 3.193,25 lira borç.
Tarafınıza ödenen aylık ve ek ödeme tutarı 4.206,31 lira.
Fazla ödenen 128,80 lira.
Borcumun olduğu varsayılsa bile kalem kalem yazılan miktarın toplamı 7.528,36 lira. Ancak borç bildirim yazısında yekun borç olarak 7.642,87 lira yazılmış durumda.
Bir cümle içinde bile doğru düzgün bir borç hesabı çıkartamayan yetkililere ben nasıl güveneceğim?
Ayrıca borç görülüyorsa bile, bu borcun benden değil, o hesaplamayı yapan kişi ya da daireden alınması, hatta hata yapan kişinin isminin de açıklanması gerekmiyor mu?
Bu konuda gereğinin yapılmasını arz ediyorum.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER