Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Tayin fırtınası – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 26 Mayıs 2014 Pazartesi 03:00:00
  Mayıs ayı Afyonkarahisar bürokrasisi için tayin mevsimi oldu adeta. Bir çok bürokratın ardı ardına tayinlerinin çıkması, Afyonkarahisar protokolünde büyük değişimlere yol açacak.
Beylik bir laftır; “Tayin memuriyetin kaderinde vardır” denilir.
Afyonkarahisar’da bürokratik görevlerde yer alanlar için de “Afyon’a tayini çıkan ağlayarak gelir. Afyonkarahisar’a gelip, memleketi, insanını tanıyan da ayrılmak istemez” denilir.
Gerçekten böyledir. Bunun bir çok sayısız örneğini saymak, memuriyet sonrasında huzurlu yaşam için Afyonkarahisar’ı seçen isimleri sıralamak mümkündür. Elbette aksini ispat etmek isteyenler için de bir liste söz konusu olabilir ama, ilk andığımız listenin daha da kabarık olacağı aşikardır.
Dedik ya tayin mevsimi diye… En başta Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun tayini gündemi sarstı. Sayın Vali’nin Afyonkarahisar’dan tayininin çıkacağı uzun süredir dillendiriliyordu. Gelen her memur tayinle geldiği gibi, gidişi de olaganüstü şartlar hariç tayinle olacaktır. Vali Balkanlıoğlu’nun tayini çıkacak söylentileri 2 yıla yakın bir süre söylentiden öteye geçmedi. Kimileri Vali Bey’den rahatsız oldukları için bu balonları uçuruyorlardı, kimileri de “gitsin” istedikleri için. Sonuçta devlet mekanizması işledi ve Vali İrfan Balkanlıoğlu bir büyükşehir olan Ordu iline tayin oldu. Kendisinin ismi ilk önceleri Bursa Valiliği için anılırken, sonrasında İstanbul’a yakın iller ve Gaziantep de Vali Bey’in tayin listesine eklenmişti. Dedik ya, bunlar söylentiden öteye geçemedi. Vali İrfan Balkanlıoğlu Afyonkarahisar’da önemli çalışmalara imza attıktan sonra Ordu’da memuriyetini sürdürecek.
Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan’ın tayini Vali Bey’den önce belli oldu. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne tayin edilen İbrahim Özel ilimize gelip, görevine başlarken, Mustafa Uçkan Merkez’e çekildi. Mustafa Uçkan’ın kamuoyundan uzak kalmaya ve insan içine karışmamaya yönelik yapısı nedeniyle Emniyet’teki bu üst düzey tayin kamuoyunda pek ilgi uyandırmadı. Hatta genel olarak “iyi oldu” kanısı yayıldı. Bu kanı Uçkan Müdür’ün kötülüğünden değildi ama, varsa iyiliklerini de kimseye göstermemesinden kaynaklanıyordu. Sayın Vali’nin tayini de hemen üstüne gelince Emniyet Müdürü’nün tayini gündemdeki yerini kaybetti gitti bile.
Sayın Vali’nin tayin kararının adeta dumanı üzerindeyken hafta sonu yayınlanan yeni bir kararname ile bu kez Afyonkarahisar Defterdarı’nın tayininin çıktığı duyuldu. Afyonkarahisar Defterdarlığı’nı son derece başarılı bir şekilde yıllardır sürdüren Mustafa Ceylan’ın Sakarya’ya tayininin çıkması terfi haberi olarak sevenlerini mutlu etti. Afyonkarahisar Defterdarlığı’na ise Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa atandı.
Afyonkarahisar Bürokrasisi’ndeki bir başka değişim de Nüfus Müdürlüğü’nde yaşandı. Şanlıurfa İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser kısa süre önce Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne atanarak ilimizdeki yeni göre-vine başladı.
Biz basın mensuplarını yakından ilgilendiren bir tayin de Mayıs ayı içerisinde yaşandı. Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şubesi’nin kurucu il müdürü Burak Orhan başarılı çalışmaları sonrasında İzmir Basın İlan Kurumu’na terfien atanırken, Afyonkarahisar Basın İlan Kurumu İl Müdürlüğü’ne 34 yıllık bir gazeteci olan Selami Çalışkan atandı. Çalışkan Müdür gazetecilik yaşamı sonrasında memuriyet hayatına Afyonkarahisar’dan başlamış oldu.
İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Salih Akbaş Şırnak Tugay Komutan Yardımcılığına atandı.
Bir türlü yeni yerine taşınamayan Afyon Polis Meslek Yüksek Okulu’nun Müdürlüğü’ne 1.5 ay kadar önce Mustafa Eker atandı.
Adliye hizmetleri için yeni savcılarımız ilimize atanarak geçtiğimiz haftalarda görevlerine başladılar.
Bir süre önce Afyonkarahisar Vali Yardımcılığı’na atanan Ahmet Ali Barış kısa süre önce ilimize gelerek görevini devraldı.
Afyonkarahisar’a özgü bir tabir vardır, helalleşirken kullanılar, “Artık-eksik hakkını helal et” denir. İlimizden ayrılan tüm yöneticilerimize “Artık-eksik hakkınızı helal edin” diyoruz. Tüm bürokratlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER