Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ÜLKEMİN GERÇEKLERİ

Ülkemizin siyaseti ve siyatçisi tipik 3. dünya ülkesi davranışlarını aşamadığı, vatandaşları da yaşanılanlara tepki göstermek yerine aynı pencerden bakmaya devam ettiği süreçte bir adım daha ileriye gidemeyeceğimiz konusunda iddialıyım. Ülkemizdeki pek çok konu siyasetin polemiklerine meze yapılırken, Cumhuriyetin kuruluş ve gelişim yıllarının zorunluğu gereği olarak ortaya çıkan tek parti iktidarına sık sık atıfta bulunanlar var. O günlerle bugünleri karşılaştırmak ne derece doğrudur bilemiyorum. Ancak hiç yoktan bir devlet yaratıldığı, çağın gereklerinin bile üzerinde bir yönetim biçiminin ortaya çıkartıldığı, Türk halkının yapılan devrimlerle “muassır medeniyetler” seviyesine hızla yükselmeye başladığı bir dönemden bahsediyoruz. “Tek Parti Dönemi’nin, Cumhuriyeti kurmak için bir din-tarım toplumunda yani feodal bir toplumda, devrimler yaptığını anımsamak, feodal yapının, ancak hukuksal, siyasal, ekonomik ve kültürel devrimlerle Cumhuriyete hazırlanabileceğini bilmek gerekir.” Tarihte yaşanan olayları yaşandığı dönem içinde değerlendirmek doğru olandır.
O günlere sürekli olarak çamur atmaya çalışanlar, bugün yaşananlara neden ses çıkartmazlar, neden görmezden gelirler anlamak zor. İşte ülkemizin son döneminde “Tek Adam” döneminde yaşanan, günlük hayatımıza yansıyan küçük olaylar;
20 Kasım Salı günü Antalya Stadyumu’nda oynanan Türkiye Ukrayna mücadelesi öncesi maç biletlerinin Futbol Federasyonu tarafından AKP gençlik kollarına dağıtıldığı iddia edildi.
AKP Sarıyer ilçe başkanı Salih Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Marmaracık Kampında bölgedeki devlet okulu müdürlerini topladı. Toplantıda gençlerimizin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldığı(!) basına yansıdı.
Çanakkale’nin Lapseki ilçesindeki bir liseye, AKP okul temsilcisi atandığı gazetelerde yer aldı.
Sinop’un Gerze ilçesinde Halk Eğitim müdürü olarak görev yaparken, Halk eğitim ilçe müdürlüğüne kursiyer olarak gelen iki bayan vatandaşın parasına usulsüzce el koyan, BİMER’e hakkında suç duyurusunda bulunulduktan sonra usulsüz bir şekilde el koyduğu parayı geri veren müdür, Halk Eğitim müdürlüğü görevinden alınarak Milli Eğitim Gerze ilçe müdürü yapıldı.
Mersin’in Bozyazı ilçesinde AKP Bozyazı İlçe Başkanlığı tarafından İŞKUR’da işe alınacakların partiye üyelik ve bağış ödentisini kabul edenlerin arasından belirlendiği, AKP İlçe Başkanlığının İŞKUR ile bu konuda birlikte hareket ettiği, İŞKUR’a iş için başvuran yurttaşlardan işe alınmaları hâlinde AKP Bozyazı İlçe Başkanlığı’na 200 TL bağışta bulunmaları istendiği ortaya çıktı.
AKP Kocaeli Milletvekili Adayı Radiye Sezer Katırcıoğlu, İzmit’in Bekirdere mahallesindeki Hayrat Camii’nde seccadelerin üzerine masa ve sandalye koyarak,  kıbleyi arkasına alarak kadınlarla biraraya geldiği, camide siyaset yaptığı ve AKP’ye oy istediği resimleriyle birlikte basında yer buldu.
15 Temmuz kalkışması sırasında siyasi parti ayırımı yapmaksızın tüm siyasetçilerin ağzından düşmeyen ortak cümleler “Liyakat, Ehliyet ve Adalet” idi. Devletin bekası için gerekli olan tek şeyin liyakat olduğu ifade ediliyordu. Bugün yaşananlar ise ortada.
Son söz; “Devletin bekası için, ehil olmayan kimselere iş buyrulmamalıdır.” Nizamülmülk – Siyasetnâme

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER