Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

VEKİLLERİMİZDEN BEKLENTİLERİMİZ – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 28 Haziran 2018 Perşembe 13:46:15
 

Yeni dönemde Milletvekillerinin fonksiyonunun eskisi gibi olmayacağı biliniyor. Bir şeyler söyleniyor, yorumlar, tahminler yapılıyor ama kimse neyin, nasıl olacağını tam olarak bilemiyor bu konuda.
Cumhurbaşkanlığı Sistemi içerisinde milletvekillerinin konumu ne olacak, görevleri ne olacak, neler yapacaklar?
Bunları zaman içerisinde öğreneceğiz.
Yine de Afyonkarahisarlılar olarak “vekillerimiz”den doğal olarak beklentilerimiz var. Çevremizden dinlediğimiz, kendimizden kattığımız fikirlerle yeni milletvekillerimizden beklentilerimizi şöyle sıraladık:
***
Sayın Veysel Eroğlu’na, bugüne kadar yaptığı hizmetler nedeniyle, Afyonkarahisar’a kazandırdığı yatırımlar nedeniyle müteşekkiriz. Eminiz ki, Eroğlu’nun hizmetleri yeni dönemde de sürecektir. “Bakanlık” olmasa dahi Eroğlu’na Cumhurbaşkanlığı sisteminde yeni görevlerin verilmesi olasıdır. Keşke böyle olsa… Ama olmasa dahi, Eroğlu’nun Milletvekili sıfatı ile de ilimize hizmetleri aynı tempoda devam edecektir.
Bunun yanı sıra Sayın Eroğlu hem siyasi birikimi, hem bürokratik geçmişi, hem bakanlık ve hocalık kariyeri ve hem de yaşı itibariyle Afyonkarahisar siyasetinin “ağabeyi” pozisyonunu sürdürecektir. Afyonkarahisar’ın her sorununda üst merci Sayın Eroğlu olacak, çözüm ve çareler için Cumhurbaşkanı’ndan önceki son durak kendisi olacaktır. Bu sebeplerle şehrin birlikteliği, siyasetin dayanışması, sivil topluma kulak verilmesi, ekonomik konulara duyarlılık, basında yer alan konuların takibi konularında Sayın Bakan’ın üzerine düşen görevi her zamanki gibi sürdüreceğini düşünüyoruz.
***
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Ali Özkaya, AK Parti’nin aday listelerinde defalarca yer almış, 2 kez milletvekili olma şerefine ulaşmış bir isim olarak Afyonkarahisar siyasetinde ismi üzerinden yapılan “manevralar”a bundan sonra müsaade etmeyecektir. Önce AK Parti içerisinde, sonra da il genelinde “Ali’nin adamı, Veli’nin taraftarı” bölünmelerine izin vermeyeceği gibi, bu tür yaklaşımları da bizzat önleyecektir. Siyasette, bürokraside ve şehrin geleceğine yönelik dizayn çabalarında, sivil toplumun, bürokrasinin, basının, kanaat önderlerinin arasında ayrım yapmayacak, hakka, hukuka sadık kalacaktır. Siyasi yaşamında kendisi ve çevresinin ikbali için değil, hizmet odaklı çalışmalarını sürdürecek, “ulaşılabilir vekil” imajına leke sürmeyecektir.
***
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sayın İbrahim Yurdunuseven, il başkanlığı, parti yöneticiliği, Belediye Meclisi üyeliği ve avukatlık mesleği boyunca sürdürdüğü mütevazı tavrını sürdürecek, il başkanlığı döneminde takipçisi olacaklarına söz verdiği hizmetlerin hayata geçirilmesinde rol alacaktır. Şehrimize yeni kazandırılan 2. Üniversitenin büyüyüp gelişmesi, Afyonkarahisar’da büyük bir askeri birliğin konuşlanması, Yerli otomobil üretiminde en az bir üretim bandının Afyonkarahisar’da kurulması, Zafer havalanının Afyonkarahisar’a daha verimli olması, Kocatepe ve Zafer Haftası’nın hak ettiği değere kavuşması gibi konuların en önemli takipçisi kendisi olacaktır. Elbette bu çalışmaların tüm yükünü Yurdunuseven’e yüklemek yanlış olur. Tüm Milletvekillerimiz bu konularda çalışacaktır ama, koordinasyonu Yurdunuseven sağlayacaktır. Afyonkarahisarlılar’ın her aradığında ulaşabileceği, derdini sıkıntısını anlatabileceği, AK Parti yönetimi ile irtibat noktası Sayın Yurdunuseven olacaktır.
***
Gelelim muhalefetteki vekillerimize…
Yeni dönemde muhalefet milletvekillerinin işi, iktidardakilerden daha zor olacağa benziyor. Eğer anlatıldığı gibi “kanun yapmak”tan öte yetkileri olmazsa söyleyeceğimiz bir şey kalmaz. Ama biz yine de milletvekillerimizden beklentilerimizi dile getirmeye çalışalım.
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Burcu Köksal, göreve başladığı günden beri Afyonkarahisar’ı en çok dolaşan, en ücra noktalara bile birkaç ziyaret gerçekleştiren bir siyasetçi. Bu ziyaretlerini “günü savma” kabilinden değil, gerçekten sıkıntıları, sorunları görmek, dinlemek için, bunlara çözüm üretebilmek için yapan birisi. TBMM kürsüsünde de, il siyasetinde de gördüklerini, bildiklerini, duyduklarını yönetim erkine aktaran, çözüm arayan Burcu Köksal’ın bu performansının yeni dönemde de sürmesi dileğimizdir. CHP’nin parti içi çekişmelere doğru sürüklendiği günler yaklaşırken Köksal’dan Afyonkarahisar menfaatlerinin, parti içi çekişmelerin gölgesinde kalmasına müsaade etmemesi bekliyoruz.
***
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Mehmet Taytak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin en yakınındaki isimlerden birisi. Biz sayın Taytak’ı çok yakın tanımayız, gıyabında biliyoruz. Lakin, Sayın Taytak bugün için MHP Afyonkarahisar Milletvekili olarak Afyonkarahisar siyasetinin en etkin isimlerinden birisi haline gelmiştir. Tahminize göre MHP’nin iç görevlendirmelerine ilk etapta ağırlık verecek olan Taytak, ilin genelinde sorunların takipçisi olacaktır. Seçim sürecindeki ve seçim sonrasındaki beyanlarından anladığımız budur. Muhalefette olup, MHP’nin konumu gereği iktidara yakın olan bir milletvekili olarak Taytak’tan beklentilerimiz en az iktidar partisi milletvekilleri kadardır. İlin her köşesine giden, şehrin her ferdine ulaşan bir MHP milletvekili, hem MHP’ye hem de Afyonkarahisar’a çok şey katacaktır. Yeter ki vatandaş ve parti kademeleri ile ilişkilerde yakın geçmişte yapılan hatalara düşülmesin, irtibat koparılmasın. “Genel Merkez’in adamı” olmak ile “vatandaşın ve Ülkücüler’in vekili” olmak arasındaki fark Sayın Taytak’ın siyasi geleceğine etki edecektir.
***
Son olarak İyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve DP Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal’la ilgili beklentilerimizi sıralayalım:
Eğitimini, tahsilini siyaset üzerine yaptıktan sonra ilimizden başlayan siyaset yolculuğunu önce gençlik kolları başkanlığı, sonra il başkanlığı, sonra genel başkan yardımcılığı ve son olarak Genel Başkanlık ile sürdüren Gültekin Uysal’dan, Afyonkarahisar çok şey beklemektedir. Bilgi birikimi ve siyasi kariyerini ülkenin menfaatleri doğrultusunda kullanacaktır. Bundan doğalı olamaz. Ama bunu yaparken “hemşehrilerinin hassasiyetlerini”, “memleketinin beklentilerini” ihmal ederse, çevresine “ulaşılamaz duvarlar” örerse hataların en büyüğünü yapmış olur. Kimilerinin söylediği gibi “soğuk” bir imajı olmadığını bildiğimiz Genel Başkan Uysal, bir “muhalefet milletvekili” sıfatından daha çok, “ilin yetiştirdiği bir Genel Başkan” sıfatını taşımaktadır. Bu durum yükünü daha da ağırlaştırmaktadır. Hizmet edene, kendisine değer verene vefasını oy olarak olmasa da insanlık olarak her daim göstermiş olan Afyonkarahisar halkı, ayakları yerden kesilene, kendisini sadece oy için hatırlayana da cezasını kesmeyi hep bilmiştir. Yürüdüğü yol ve aldığı eğitim gereği bunu en iyi bilen isimlerden olduğuna inandığımız Sayın Gültekin Uysal, Afyonkarahisar’da gündemin ve siyasetin bundan sonraki önemli belirleyicilerinden olacaktır.
***
Tüm milletvekillerimize bir kez daha başarılar diliyor, hayırlı hizmetler beklentimizi yineliyoruz…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti