Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Yine kınanacağız – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 14 Eylül 2015 Pazartesi 03:00:00
  DSİ müteahhitlerinin bize ne zoru var, anlamadım doğrusu. Adamlar bizi kınatmak için, bizim cahilliğimizi ortaya sermek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Geçtiğimiz hafta yaşanan su kesintisinden sonra hemşehrilerimizin susuzlukla ilgili isyan ve önerilerini dile getirince Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından kınanmış, yemediğimiz papara kalmamıştı.
Ne cahilliğimiz, ne artniyetliliğimiz, ne akılsızlığımız kalmıştı.
İşte bu müteahhitler yüzünden şimdi yine kınanacağız. Cumartesi günü yine boruları patlattılar, yine şehrin büyük bölümünü susuz bıraktılar.
Halk da, biz de “Neden yine sular kesik? Hani susuz kalmayacaktık? Her hafta sonunu susuz geçirmek zorunda mıyız?” diye sormadan edemedik.
Kınanacağımızı anladığımız an, o andı!
Cehalet işte, sen kınanacağını bile bile bu soruları sor!
Bizim gibi cahil, bizim gibi akılsız, bizim gibi art niyetlilere birkaç gün susuz kalmak az bile. Ne haddimize su kesintilerini eleştirmek, sızlanmaları dile getirmek? Aslında kökten keseceksin böylelerinin suyunu görecekler dünya kaç bucak!…
***
Şaka bir yana…
Şimdi denilecek ki; “Kardeşim anlamanız mı kıt? İşi yapan DSİ… Arızayı veren DSİ’nin müteahhidi. Belediye olarak biz bu işin içinde değiliz”
İşte bizim itiraz noktamız da tam burada…
Sıradan bir Afyonkarahisar vatandaşı olarak ben, DSİ müteahhidini de tanımam, su borusunu patlatan kepçe operatörünü de.
Eğer benim şehrimde su akmıyorsa bunun sorumlusu Belediye’dir. Kontrolünü yapacak, önlemini alacak, önceden vatandaşı uyaracak olan Belediye yönetimidir.
Bizler gidip müteahhidin yakasına yapışacak, kepçe operatöründen hesap soracak değiliz. Ya da şehri iyi yönetsin, eksikleri gidersin diye DSİ Müdürüne oy vermiş de değiliz.
***
“Sıkın dişinizi, 2016’dan sonra bu sorunlar olmayacak” denilirse ona da söyleyecek sözümüz olacaktır.
Bizler anlayışı kıt, cahil, akılsız, artniyetli(!) kişiler olarak anlamıştık ki; Afyonkarahisar’ın 50 yıllık su sorunu çözül-müştü. Artık sular kesilmeyecekti. Nerede arıza olursa olsun, şehir merkezi susuz kalmayacaktı. Bir kaç yıldır yaşanan şebeke patlamaları, su kesintileri bunun bedeliydi. Çalışmalar bitmek üzereydi.
Yapılan birçok açıklama ile “çıta yükseltilmiş” bizde böyle bir beklenti oluşturulmuştu.
Şimdi ardı ardına susuz kalınca bunları hatırladık. Hata ettik!!!
***
Velev ki;
“2016 yılından sonra bu arızalar yaşanmayacak” açıklamaları doğru olsun.
Velev ki, bizim gibi cahiller bunu yanlış anlamış olalım.
İyi de, bugünkü susuzluğun gerekçesi bu olabilir mi? Su tesisatı yapılan, şebekesi yenilenen tek memleket Afyon mu? Asırlardır bu memlekette su akmıyor muydu? Susuzluğun alternatifi yok mu?
Önlemler almak Diyanet İşleri’nin görevi mi?
Biz bile şu cahil halimizle, akılsız kafamızla;
Eski mahalle musluklarından eski kaynak sularının muhtelif yerlerde akıtılmasını, arsenik nedeniyle içilmese bile kullanım için vatandaşa alternatif olarak sunulmasını…
Allah yapısı değil, kul yapısı olan şebekede arıza olunca birkaç tankerle ihtiyaç olan yerlerde su dağıtılmasını, arızaya gafil yakalananlara bir bidon su verilmesini…
Müteahhidin, kepçecinin başına Belediye ekiplerinden bilen/yönlendiren/denetleyen birilerinin verilmesini, şu işin usturubuyla yapılmasının sağlanmasını…
Akdeğirmen Barajı yokken kullanılan kuyulardan çekilen suyun değişik şekillerde vatandaşa ulaşımının sağlanmasını…
Ve bunun gibi önerileri akledebiliyor, düşünebiliyorsak….
Şehrin yöneticileri, okumuş-kültürlü-bilgili-seçilmiş büyüklerimiz neden tepkilerinin dozajını artırmak yerine çözüm önerilerinde bulunmazlar?

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER