Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

YOZLAŞMA – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 23 Eylül 2014 Salı 03:00:00
  Değerli okuyucum; Son yıllarda toplumumuzdaki yozlaşma alıp başını gitmektedir. Tabi ki bu durum her kesime sirayet etmektedir. En çok ta toplumsal faaliyetlerde kendini göstermektedir. Özellikle siyasette, derneklerde ve vakıflarda öyle rezil durumlar olmaktadır ki toplumumuz için gerekli olan bu tür faaliyetlerden samimi ve gayretli insanları uzaklaştırmaktadır. Her türlü senaryolar ve iftiralar cemiyet hayatımızı kemirmektedir. Sonunda da hepimiz zarar görmekteyiz. Tabiri caiz ise kurunun yanında yaş ta yanmaktadır.
Yozlaşmanın en çok etkisini gösterdiği alanlar olarak Siyaset ve dini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Siyaset;
Türkiye’de halkın büyük çoğunluğu, her konunun uzmanı olup, bilhassa siyasette olan bitenlerin iç yüzünü bilerek veya bilmeden yoğun siyaset dedikoduları yaparak, ülkeye büyük zararlar vermektedirler. Siyaset, ülkemizde her ortamda en çok konuşulan konudur. Bu konuda neredeyse herkes her şeyi bilmektedir. Uzman siyasetçilere, sağlam bilgiye sahip olanlara itibar edilmemektedir.
Günübirlik düşünceler, menfaat beklentili siyasi sözler günübirlik siyasetçilerin de arenada at oynatmasına sebep olmaktadır. İnsanların siyasetçiden beklentileri kendi menfaatleri doğrultusunda olduğu için de bakıyorsunuz siyasetçi yıllardır savunduğu fikirlerin tersi fikirleri savunmaya başlıyor. Bunun bir adım sonrası da parti değiştirmesi. Vatandaş menfaat beklentisi ile ona oy veriyor, o da menfaati gördüğünde parti değiştiriyor. Yani herkes ne ektiyse onu biçiyor. Sonunda kirlenmiş ve güvenini kaybetmiş bir siyaset anlayışı ortaya çıkıyor.
Din;
Hangi açıdan bakılırsa bakılsın içinde yaşadığımız son yıllarda maalesef inanç dünyamız alt üst oldu, dini kültür seviyemiz çok düştü. Bilenler konuşmuyor, bilmeyenler de dine zarar verse de alabildiğine konuşuyor. Müslüman cemaatler, gruplara, parçalara, mezheplere bölünüp birbirlerini ötekileştirdiği için bugünkü kavga, savaş, fitne, fesat, kargaşa, anarşi yangını çıkmıştır.
Din ve iman hizmetleri siyasete, ticarete alet edilmiş vaziyette olup bu da doğru değildir. Günümüzdeki bazı din adamları siyasilerden daha çok politize olmuş durumdadırlar. İnsanlara doğruyu tebliğ de sıkıntılar yaşanmaktadır. Din adamına yakışmayan hal ve tavırlar içerisindedirler.
Böyle din adamları sayesinde dinini öğrenemeyen nesiller ve dini kültür seviyesi düşük toplumlar haline gelmekteyiz. Toplumun bütün fertleri olarak herkes üstlendiği sorumluluğu yerine getirmelidir.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER