Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ZİNA VE AHLAKI KORUYUCU ÖNLEMLER

Muharrem Günay 8 Eylül 2018 Cumartesi 11:16:54
 

Evlilik dışı, yasak cinsel ilişki demek olan zina tarih boyunca insan aklının, ahlak ve hukuk düzenlerinin ve hemen bütün dinlerin haram, ayıp ve kötü gördüğü bir fiil olup İslam dininde kesin olarak yasaklanmış, işlenmesi durumunda büyük günahlar arasında gösterilmiş ve önlenmesi için bir takım tedbirler alınmıştır.
Kur’an’da İsra suresi 32. ayette: “Zinaya yaklaşmayın, zira o bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur.” denilip, M’minun suresi 5. ayet, Nur suresi 30 ve 31.ayetler, Furkan suresi 68. ayet, Ahzap suresi 35. ayetlerde zinanın apaçık bir çirkinlik olduğu belirtilmiş, zinanın yanı sıra kişiyi zinaya götürecek, açık saçık giyinmeler, kadınlarla tek başına bir arada bulunma gibi yol ve ortamlar yasaklanmıştır. Çünkü zina nesebin karışmasına, ailenin dağılmasına, hısımlık, akrabalık, komşuluk gibi bağların dağılmasına, toplumda birçok cinayetlerin işlenmesine ve toplumun temelden sarsılmasına neden olmaktadır.
Türk töresi zinayı ve zinaya yol açacak her türlü yol ve davranışı büyük bir ayıp ve kusur olarak görür. Bu durum “Ey benim bahtı yârim, gönlümün tahtı yârim Yüzünde göz izi var, sana kim baktı yârim.” dizelerinde açıkça görülmektedir.
Bir kişiye zina isnadından bulunmak için eylemin dividin hokkaya girdiği gibi görülmesi ve dört erkek tarafından şahitlik edilmesi ve her birinin şahitliğini dört defa ikrar etmesi yani söylemesi veya zina edenin ben zina yaptım diye dört defa ikrarda yani suçu kabullenmesi ve söylemesi gerekir. Şahitlik edenlerin sayısı cinsiyete göre değişir, sözgelişi iki erkek ve dört kadının birlikte şahitliği geçerli olur. Dört kadının şahitliği yetersiz olup, kadında bu sayı iki misli olarak aranır. Zina eden bir erkek ve kadının aklı başında ve şuuru yerinde olarak dört defa zina ettiğini itiraf etmesi de şahit ve delil yerine geçer.
Kur’an bu kötü alışkanlığı yasaklamakla kalmamış işleyenlere karşı caydırıcı olması açısından da ceza uygulamasını getirmiştir. En-Nur suresi 3. ayete göre zina edenlere 100 sopa vurulması emredilmiştir. Sevgili Peygamberimiz ise cezanın tatbikatında sopa vurma işini bekâr erkek ve bekâr kadınlara uygulamış, evli erkek ve kadınların ise taşlanarak öldürülmesini emretmiştir. Hazreti Peygamber (s.a.v) zamanında Medine-i Münevvere’de ikisi müslüman, ikisi zımmi tebâdan olan (yahudi) olmak üzere 4 kişiye recm tatbik edilmiştir.
Bu hadiseler en mu’teber hadis kitabları olan Buhari’de “Hudud” bahsinde, Müslim’de “Kitab-ül Hudud”’da, ve Nedai’de “Recm” babında zikredilmiş ve Eshâb-ı Kirâm’ın birçokları tarafından rivayet edilmiştir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti