Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayrettin ÖZKILINÇ

KURBAN BAYRAMI’NDAN ESTANTENELER – Kocatepe Gazetesi

Hayrettin ÖZKILINÇ 28 Ağustos 2018 Salı 13:26:15
 

Burası beldemizde bulunan entegre tesislerden sadece birisi. Kurban Bayramı’nın da birinci günü. Yakınımızda bulunan bir tesise kurban kesim faaliyetini yerinde hem görüntülemek ve hem de kısa bilgi almak üzere ziyaret ettik.
Oldukça bakımlı ve yeni bir tesisti. Bizzat kesimlerin yapıldığı yere vardık. Gerçekten de İslâmi ölçülerde kesim yapılıyordu. Bizzat kesimi gerçekleştiren arkadaşımıza kolay gelsin dedik. Tekbir getirerek tek bıçak darbesiyle kesimi gerçekleştirdi. Terlemişti, hoş geldiniz dedi. Hayırlı bayramlar diledi.
Kesimler nasıl gidiyor diye sorduk cevapladı.
Dedi: “Valla gördüğünüz gibi bu güne has yoğun bir talep var. Sağ olsunlar eş, dost, akraba, arkadaş kesim için hayvanlarını getiriyorlar. Bu tesisin sahibi olarak da senede bir sefer olan bu talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Eh iş başa düşünce de işte gördüğünüz gibi kisbetleri giydik hayvanları boğazlıyoruz. Gelenleri de memnun etmeye çalışıyorum. Tabii hamlık da var. Zor şer işi yürütüyorum.”
Dedik: “Peki kesim elemanları falan yok mu? Baksana soluk soluğa, kan revan içinde?”
Gülerek dedi: “Allah’a şükür hepsi de var; ama bayram dolayısıyla kesim için başka şehirlere, başka yerlere gittiler. Eee esnaflık bu. Kolay değil, yeri gelince soyunmasını bileceksin.”
O tekrar hazırlanan kurbanı tekbir getirerek boğazlarken biz de birkaç görüntü alarak kolay gelsin diyerek oradan ayrıldık. Aklıma o an bir söz takıldı yazmadan geçemedim.
(Bana bir koca lâzım. O da bu gece lâzım.)
Mutlu nice günler ve nice bayramlar dilerim.
                    27.8.2018

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER