Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

NASIL BİR YENİ DÖNEM?

Yeni Bakanlar Kurulu ile ilgili yapılan bir çok yorum var. Bakanlar Kurulu’nda Emirdağ kontenjanından bir Bakanımız olması hasebiyle mutlu olsak da; 5 Bakan’a birden sahip olan Konya’yı görünce kıskanmadan edemiyor doğrusu insan…
Bir dostumuzun yeni Bakanlar Kurulu ile ilgili yaptığı yorumu zihinlerde bulunması amacıyla sizlere aktarmak istiyorum. Diyor ki siyaseten sağlam bir gözlemci olan bu dostumuz: “Yeni Kabine muhafazakar bakışın eskisinin daha hakim olacağı bir yapıya sahip olacak. Ataması yapılan bakanlarımızın profiline baktığımızda bu yorumu yapabiliriz. Yeni dönemde Türkiye’nin öz ve gerçek kimliğine dönüş yapacağı bir süreç yaşayacağız. Birilerine hoş görünmek için fazla müsamaha artık geçerliliğini kaybetti. Cumhur ittifakı ve muhafazakar kimlik kendi değerlerini daha heyecanla savunup uygulayacak. Ekonomi belki bu tutumun dışında kalabilir”
Yorum böyle… Bakalım zaman ne gösterecek?

 

ET FİYATI 500 LİRAYA GİDİYOR, KURBAN FİYATI EL YAKIYOR

 

Üreticinin yem fiyatları ile diğer maliyetlerinin artması ve para kazanamaması üzerine hayvanlarını kesime göndermesiyle azalan hayvan varlığı nedeniyle kurbanlıkların yanına yaklaşılmıyor. Önlem alınmaması halinde önümüzdeki süreçte et fiyatının 500 lirayı bulacağı dile getiriliyor.
Şu anda karkas et fiyatının 250 lirayı geçtiğini belirterek bu durumu felaket olarak yorumlayan üreticiler, sütün para etmemesi nedeniyle süt üreticisinin hayvanlarını kesime götürdüğüne ve hayvan varlığının azaldığına dikkat çekiyor. Hayvancılıkla uğraşanlar, “Hayvan sıkıntısı yaşanıyor. Et fiyatları daha da yukarılara çıkacak. Şu anda kurbanlık karkas et fiyatı 270 lirayı buluyor. 2022 yılı Mart ayında 38-41 lira olan karkas bıçak kesimi şu anda 240-250 lira oldu. 6,5 kat arttı. Canlı kurbanlık fiyatı 160 TL. Kurbanlık kemikli et kesimi fiyatı 300 lirayı bulur. Durum böyle gider önlem alınmaz ise önümüzdeki süreçte et fiyatları 500 lirayı bulur” diyor.
Kurban Bayramı’na kaldı 15 gün… Kesebilenlerin ibadetini Allah kabul eylesin.

 

OTODA SIRA PARASI DEVRİ

Son birkaç gün Afyonkarahisar dışında bulunduk. 2-3 günümüz yollarda geçti. Şehirlerarası güzergahların tamamındaki araç yoğunluğu dikkatimizi çekti. Afyonkarahisar’dan Konya ve Ankara istikametlerine, yine Afyonkarahisar’dan İstanbul-Kütahya-Bursa istikametlerine epeyce yoğunluk vardı. Bu yoğunluk hem kamyon-tır yoğunluğu hem de özel araç yoğunluğu olarak göze batıyordu.
Klasik muhabbettir: “Bu kadar araç varlığı varken elbette trafik sorunumuz olur” diye…
Bugünlerde “araç varığı”mız bir başka tartışmanın konusu…
Piyasada ‘araç yok’ algısı oluşturan bayilerin şimdi de müşteriden ‘sıra parası’ istediği belirtiliyor. 5 ay sonra gelecek araç için kimi bayi 50 bin TL, kimi 100 bin TL ‘sıra parası’ alıyor iddiası var.
Otomobil firmalarının internet üzerinde yayınlanan “tavsiye edilen rakam”ları görüp yeni araç almaya niyetlenen vatandaşlar bir süredir “Aracı almaya bayiye gittiğimizde en az 100-200 bin TL fiyat farkı ile karşılaşıyoruz” şikayetini dillendiriyordu.
Pandemide çip krizini bahane ederek fiyat artıran ardından da ‘piyasada araç yok’ algısı oluşturan oto bayileri, tüm yaptırımlara rağmen arkadan dolaşmanın yolunu buluyor ne yazık ki…
Bu konuda görüşüne başvurduğumuz şehrimizdeki bazı otomobil bayileri “Müşteri internette gördüğü fiyata aldanmamalı. Biz bir fiyat verdiysek bizi ondan sorumlu tutabilir. Ama internetteki fiyatlar ile piyasadaki fiyatlar arasında fark var. Bayi olarak biz, faturamızı tam kesip, fiyat soran müşterimize verdiğimiz fiyata sadık kaldığımız müddetçe serbest piyasa ortamında kimsenin bize diyeceği bir şey olamaz” savunmasında bulunuyorlardı.
Şu günlerde aracın liste fiyatının üzerine piyasada 20-30 bin TL olan aksesuvarları 200 bin lira olarak ekleyen bazı bayilerin artık “sıra parası” formülünü devreye soktuğu konuşuluyor.
Bayiye sıfır araç almak için giden müşterilerine kendilerinin oluşturduğu sırada bekleyenler listesini gösteren bazı bayilerin, sıraya girip listeye adını yazdırmak isteyen alıcılardan da 50 bin ila 200 bin TL arasında ‘sıra parası’ istediği belirtiliyor. Anlatılana göre, bir müşteri araç almak için bayiye gittiğinde bayi bir liste gösteriyor. “Bu listeye artık yeni müşteri yazamıyoruz. Bir sonraki listemiz de dolmak üzere. Eğer listeye adınızı yazdırmak istiyorsanız 50 bin TL alıyoruz. Sırada 50 kişi var. 10 araç gelirse listedeki ilk 10 kişiye vereceğiz. Sonra gelenleri de size vereceğiz. Eğer listede öne çıkmak istiyorsanız 100 bin TL ödeyin sizi listede öne çekelim” deniliyormuş.
İşte böyle… Ülkede yaşanan bu yeni furya Afyonkarahisar’daki bayilere de sirayet etmez inşallah.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti