Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

“STORE 3” NEDİR?

Afyonkarahisar’ın spor branşlarında elde ettiği başarı herkesin malumu. Mor-beyazlı takımlarımızın futbol, basketbol ve voleybolda profesyonel liglerde elde ettikleri başarılar il olarak hepimizin göğsünü kabartıyor.
Şimdi bu başarılı takımlara taraftar desteği tam manasıyla sağlanabilmesi adına çalışmalar yürütülüyor. Bunlardan birisi de AFJET Afyonspor’un taraftar ürünlerinin satışının yapılacağı bir merkez oluşturulması…
Bugüne kadar Anıtpark önündeki geçici yerlerde sürdürülen forma, atkı, çıkartma gibi ürünlerin satışının yapıldığı yer artık alışveriş merkezlerinde başlı başına bir işyerine dönüşecek. Buralardan elde edilen gelir takıma katkı sağladığı gibi taraftarların takıma aidiyet duygularını da pekiştirecek.
AFJET Afyonspor’un ürünlerinin satılacağı yer ile ilgili olarak yapılan isim çalışmaları sonucunda “STORE 3” isminde karar kılınmış.
Belki güzel bir isim olabilir lakin; Türkçemize önem verilmesi için ardı ardına çalışmaların yapıldığı, bir çok kampanyanın düzenlendiği ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde spor alanlarında da Türkçe isimler kullanılmasına yönelik adımlar atıldığı bu dönemde İngilizce temelli bir ismin benimsenmesi pek doğru olmuşa benzemiyor.
“Arena” diye anılan spor alanlarının isimleri Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile dönüştürülürken biz AFJET Afyonspor’un ürünlerinin satılacağı yere neden İngilizce bir ismi layık görüyoruz ki?
Bunun yerine güzel Türkçemizden, ilimizi çağrıştıran isimler kullanılamaz mı?
Beşiktaş’ın aynı görevi üstlenen birimi “Kartal Yuvası” ismini taşıyor mesela. Afyonkarahisarspor için de Türkçe isimler kullanılmasını öneren hemşehrilerimizin önerilerinden birisi “Kale”
Bir başka hemşehrimiz 1967’den bu yana Afyonspor taraftarlarının “Haşigo” terimiyle isimlendirildiğini hatırlatarak “Neden HAŞİGO olmasın?” diyor.
İsim örnekleri çoğaltılabilir. Türkçemiz Afjet Afyonspor’un ürünlerinin satışının yapılacağı merkez için isim üretebilecek zenginlikte bize göre.
Hem böylelikte Afyonkarahisar’a ait, bize has bir marka da oluşturulabilir belki.
Siz ne dersiniz?

YEPYENİYDİ, BAKIMA ALINDI

Özdilek kavşağı olarak da bildiğimiz Afyonkarahisar-İzmir-Kütahya yollarının kesiştiği kavşak ilimizin adeta vitrini. Bu noktada ve çevresinde bulunan tesislerimiz Afyonkarahisar’a büyük katkı sağlıyorlar.
Günde onbinlerce aracın geçiş yapabildiği bu noktada özellikle uzun tatil dönemlerinde yaşanan trafik sıkışıklığı yılarca bir sorun olarak karşımızda durdu. Geçtiğimiz yıllarda yapılan köprülü geçiş ile bu soruna bir nebze de olsa çözüm üretilmiş oldu.
Yapılacaktı, yapılıyordu derken köprülü kavşağımız geçtiğimiz yıl hizmete alınmıştı.
Ama her ne hikmetse daha geçen yıl açılışı yapılan köprülü kavşak geçen hafta trafiğe kapatıldı. Gerekçe: Bakım çalışmaları.
Köprülü kavşak kapanınca trafik sıkışıklığı had safhaya ulaştı. Bu noktanın hemen berisindeki Çakırköy kavşağındaki çalışmalar da tam manasıyla tamamlanamadığı için iki noktadaki trafik yükü arttıkça arttı.
Sonuç itibariyle yapılan köprülü geçişler trafik yoğunluğunu azaltacaktır. Ama daha kullanıma açılmasının üzerinden 1 yıl kadar bir zaman geçen köprülü kavşağın neden bakıma alındığını anlamak zor.
Trafik sıkışıklığı geçici bir sorun gibi görünse de yapılanın hemen bozulması kalıcı bir sorun gibi görünüyor. Umarız yanılıyoruzdur. Umarız “Yepyeni köprüde ne bakımı” diye soran sorumlular vardır…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER