Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Törenler, kutlamalar ve mitinglerin ardından

Büyük Taarruz’un ve Büyük Zafer’in, aynı zamanda Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü, Zafer Haftası, Cumhurbaşkanı mitingi derken son derece hareketli, hararetli ve yoğun günler yaşadı Afyonkarahisar.
Sözün başında belirtelim, 100’üncü yıl kutlamaları, her yerde yaşanabilecek bazı yol hatalarını saymazsak, genel manada 100’üncü yıla yakışır bir şekilde gerçekleştirildi.
Yaklaşık 3 yıldır 100’üncü yıla dikkat çekmeye çalışıyor, 2022 yılının başından bu yana 100’üncü yıl etkinliklerine dikkat çekmeye çalışıyoruz. “Dolu dolu olmalı”, “Adına yakışır olmalı”, “Milli birlik ve beraberliğin sembolü olmalı” ana fikirlerinden hareketle yazdık-çizdik-söyledik.
Afyonkarahisar eski Valisi Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehhet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcılarımız, tüm kamu kurumlarının müdür ve amirleri, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, başta olmak üzere kamunun tüm yetkilileri üzerlerine düşen görevi yerine getirdiler. İlimize atanmasıyla birlikte tüm ansızın tüm bu hazırlıkların ortasında kendisini bulan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı tüm varlığıyla yükün altına girdi.
Yılbaşınan itibaren 100’üncü yıl hazırlıklarının yavaş gittiğiyle ilgili endişeye sahiptik. Bunu dile getirmeye çalıştığımızda Vali Gökmen Çiçek’ten, Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe’den, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’ten “Merak etmeyin, farkındayız, gereken yapılacak” yanıtlarını aldık. Ve gördük ki “gereği yapıldı”
Emeği geçenlerin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.
Siyasi liderlerin ilimize olan ilgisi ile birlikte zirveye çıkan hareketlilik şimdi Motokros Şampiyonası’nın faaliyetleri ile halen devam ediyor. Afyonkarahisar’daki aksiyon tam gaz sürüyor.
Allah kazasız, belasız eylesin.
100’üncü yıl etkinliklerinde özellikle dikkat çeken unsur bize göre “Devlet-millet” kaynaşması ile “Ordu-Millet” kaynaşmasına büyük katkı sağlanmış olmasıdır.
Evet, meydanlarda eski katılımı göremiyoruz, vatandaşın ilgisi yapılan her çabaya rağmen eskisi gibi olmuyor. Ama bu ilgisizlik yapılması gerekenlerin yapılmadığından değil…
Çağın gerçeklerinden…
Askeri geçit töreni olduğunda vatandaş bunu sosyal medyadan takip etmeyi seçiyorsa, düzenlenen onca etkinliğe katılım düşük kalıyorsa bunun sebebini vatandaşın duyarsızlığında da aramak gerekiyor.
İşte bakın, konser alanlarında on binlerce genç toplanıyor. Ortada tezat bir durum var.
***
Ordu-millet kaynaşmasından bahsettik. 100’üncü yıl etkinliklerinde en çok rağbet gören, takdir alan etkinlikler Hava Meydan Komutanlığı’nda ve Zafer Meydanı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının gerçekleştirdiği etkinlikler oldu. Bu yöndeki çabalar artırılmalı. Meydandaki ilgiyi artırmak istiyorsak Milli Savunma Bakanlığı’nın Mehteran Birliği’nin gösterilerine ağırlık verilmeli. Askeri Bando’nun etkinliklerini artırmalıyız.
Zafer Meydanı’ndaki törende Jandarma Tören ekibinin daha yolun başında görülmesiyle birlikte insanların ayağa fırladığını, Mehteran Birliği’nin marşlarına binlerce kişinin eşlik etmesini gözden kaçırmamalıyız.
Bunları yaparken, Hava Meydan Komutanlığı içerisindeki ulaşım sıkıntılarına çözüm üretmeliyiz, Kocatepe ve Zafer Yürüyüşlerinde yaşanan eksiklikleri ortadan kaldırmalıyız.
Bize göre bunun yolu da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin organizasyon kabiliyetinden, lojistik zenginliklerinden daha çok faydalanmaktan geçmektedir.
Zafer Haftası kutlamaları çok geniş bir coğrafyada, çok geniş katılımlarla yapılıyor. Elbette zorlukları var. Buna rağmen Afyonkarahisar bu konuda büyük aşamalar kaydetti geçmiş yıllardan bu zamana kadar.
Rütbeli ya da rütbesiz tüm askerlerimizin vatandaşa olan yaklaşımındaki fark hemen hissediliyor. Askerin çocuklara gösterdiği ihtimam, vatandaşa olan güler yüzü tüm törenlere olumlu bir hava şeklinde yansıyor.
Maşallah diyor, daha iyisine ulaşmak için azim ve kararlılık diliyoruz.
***
Afyonkarahisar olarak artık miting-gösteri gibi büyük etkinliklerin nerede yapılması gerektiğine bir karar vermemiz gerekiyor.
Yola taşmayan, tamamen gösteri ve sergi alanında düzenlenen bir etkinlik bile şehir merkezinin trafiğini alt-üst etmeye yetiyor. Bu terazi bu sıkleti artık çekmiyor.
Trafiği aksatmayacak, katılımın sınırlı olduğu etkinlikler elbette Zafer Meydanı’nda olmalı… Ama büyük etkinlikler için Motokros alanı, Fuar Alanı gibi yerleri tercih etme mecburiyeti hasıl olmuştur.
Şehrin gündelik yaşamını aksattığınız her organizasyon, vatandaşta ters etki yapıyor. Koca Afyon Ovası’nda Zafer Meydanı’ndan başka yer mi yok?

İlgilisine not:

Kaç oldu bizim cama taş attığın, sesimizi çıkarmadık. Ama artık haddi aşıyorsun. Bil ki; bu kök çok meyve verdi, verecek. Bak, sen bile kökün suyunun suyundan faydalandın. Anana-babana bir şey diyen yok…
Git ötede oyna, şımarma, şımarıyorsan da bize bulaşma diyoruz sana… Büyük sözü dinle: İşini yap, ekmeğine bak, sağa-sola sataşma.
Senin bize suçlamada bulunduğun mantığından gidersek eğer, başta yola çıkış tarihin ve tuttuğun yol olmak üzere herşeyinle bizim yanlış istikametteki bir taklidimizsin. İnterneti, sosyal medyayı filan da sen keşfettiysen git hakkını Bil Gates’den, Mark Zuckerberg’den ara.
Babamın mirası hakkında yorum yapma hakkı, babamın miraskarlarınındır. Varsa bir bulaşık haber ver, bilelim.
Kavgadan, nifaktan ve kaostan beslenmeye çalıştığının, bizim vasıtamızla artı puan almaya çalıştığının farkındayım. Git, bizden bulma!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti