Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Ulaşılamayan İl Başkanı olur mu?

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’a vatandaş ulaşamıyor. Derdini anlatmak, meramını iletmek isteyen vatandaşlar araya aracılar düşürseler de İl Başkanı Hazretleri ile görüşebilmek ne mümkün?

İl Başkanı’na “ulaşılamama” durumunun sade vatandaşlara has bir durum olduğunu sanmayın sakın… Şaşırarak müşahede ettiğimize göre; AK Partililer için de aynı durum söz konusu… Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar’daki temsilcisi konumunda bulunan AK Parti İl Başkanı’na AK Parti İl yöneticileri, ilçe, belde yöneticileri ve Kadın Kolları ile Gençlik Kolları üyeleri de ulaşmakta güçlük çekiyorlar.

SEÇİM ÇALIŞMALARINDA DA DURUM BÖYLEYDİ

Afyonkarahisarlılar ve AK Partililer tabir-i caizse İl Başkanlarını arıyorlar yana-döne.Bir kaçı bulabiliyorsa da, bir çoğu il başkanını bulamıyorlar ne yazık ki. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay parti binasına da nadiren uğrayabiliyor. Bizler bu duruma yeni vakıf olmuş olsak da Uluçay’ın İlBaşkanlığı görevini devralmasından beri bu durumun “gizemini artırarak” sürdüğü belirtiliyor.

“Gizemini artırıyor”tanımlaması belki kulağa biraz iddialı gibi, yada abartı gibi gelebilir… Lakin yazının devamını okudukça belki bu tanımlama hafif kalmış bile diyebilirsiniz.

Bu köşe yazısını okuyanlar, özellikle AK Partili teşkilat mensupları “Adam gerçekleri yazmış, durum aynen yazdığı gibi. İçimizden birileri bilgi mi sızdırdı” diye hayıflanmaya başlayacaktır.

Çünkü AK Parti teşkilatları içerisinde bir elin parmakları kadar kişinin İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’a gerçekleri söyleyebildiğini de biliyoruz. Bakmayın siz “Olur mu hiç öyle şey? Başkan bizim canımız, feda olsun kanımız” diye peşreve devam edenlere. Kimse makam, mevki sahipleri ile kötü olmak istemez. “Kral çıplak” diyebilen mangal yüreklilerhariç.

Şimdi parti teşkilatında görev yapan AK Partili arkadaşlara şöyle bir soru sorsak: “14 Mayıs seçimleri öncesi Sayın Uluçay AK Parti teşkilatlarınca belirlenen mahalleye seçim çalışması için gittiğinde, önce hemen toplu bir fotoğraf çektirdiğine, ardından Başkan Uluçay mahallede bir iki haneye broşür dağıtırken ve vatandaşlarla konuşurken deklanşöre basıldığına ve sonrasında Hüseyin Ceylan Uluçay’ın teşkilat mensuplarına kolay gelsin deyip ayrıldığına hiç tanık olmadınız mı?”

Mesela hangi mahallede tüm çalışma boyunca İl Başkanı hazır bulunabilmiştir, cevap verebilir misiniz?

Seçim çalışmaları sırasında AK Parti İl Başkanı’nı 3-5 dakika görme şansına ulaşan teşkilat mensupları bu manzarayı unutmamışlardır herhalde…

AK Parti’ye gönül veren partililer tarafından “Yemin edebilirim, ama kanıtlayamam” diye özetlenebilecek bu durumu “Hem yemin edebilirim, hem kanıtlayabilirim” şeklinde teyid eden dostlarımız da var.

Zaten alnı secdeye değen bir isim olarak Sayın Uluçayda bu yazdıklarımızın gerçek olduğunu inkar etmez. “Yaptım, ama neden yaptım” der… Onuda dinler, yazarız tabii ki.

İŞLERİ ÇOK YOĞUN. İYİ DE, O ZAMAN NEDEN GÖREVE TALİP OLDU?

Bu yazı vesilesi ile AK Parti İlBaşkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’a telefon vasıtasıyla da ulaşamadıklarını belirten hemşehrilerimizin sitemlerini aktarmış olalım. Biz aradığımızda ulaşıyoruz, ayrı mesele. Ama Başkan’ın telefonunun bir çok zaman partinin basın danışmanına yönlendiriliyor olması da ayrı bir şikayet konusu.

Sayın Uluçay genellikle Şuhut’taki fabrikasında bulunuyor. Haklı, elbette ki işinin başında olması lazım. Ama madem il başkanlığı görevine talip oldu, o zaman o görevin hakkını vermesi gerekir.

AK Parti İl Başkanı belirleneceği zaman Ankara’ya AK Parti Genel Merkezi’ne giden 5 isimden birisi idi kendisi yanlış hatırlamıyorsak… Ve bildiğimiz kadarıyla kimse zorlamadı bu görevi yapması için sayın Uluçay’ı…

Peki, madem işleri çok yoğun, başını kaşıyacak vakit bulamıyorsa, vatandaşı dinlemeyecekse, teşkilat mensupları ile bir olmayacaksa, görevi hakkıyla yapmayacaksa neden o makama talip olur ki insan?

HAFTALIK BASIN TOPLANTILARI İLE GÜNDEMİ BELİRLİYORLARDI, O DA YALAN OLDU

Haftalık basın toplantısı düzenleyip gündemi değerlendirme geleneğini Afyonkarahisar’da başlatan AK Parti’dir. Bu geleneği diğer partiler de örnek aldılar ve şehrimiz siyaseti adına güzel bir ortam oluştu. Herkes kendi görüşünü dile getirdi, şehrin gündemi belirlenir olmuştu. Gelgelelim AK Parti’nin başlattığı bu geleneği bitiren de yine AK Parti İl Başkanı Sayın Uluçay oldu.

Sanırız ki bu geleneğin bitmesi de yine “işlerin yoğunluğu”ndan kaynaklandı.

REİS’İN GÖLGESİNE SIĞINMIŞ, VATANDAŞTAN VE TEŞKİLATTAN KOPUK İDARE

Reis’in ismiyle ve teşkilatların başkansız çalışarak kazandıkları bir seçimin ardından Sayın Uluçay’ın ismi Afyonkarahisar Belediye Başkan adaylığı için de anılmaya başlandı şu günlerde. İl Başkanı iken ulaşılamayan, işlerinin yoğunluğu nedeniyle Parti teşkilatına gereken özeni gösteremeyen bir Başkan’ın daha üst makamlardaki durumunu varın siz düşünün…

Ona güvenerek bu görevi verenlerin, başta partinin genel başkanı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve tüm parti emekçilerinin hakkının omuzlarında olduğunu unutmuş olamaz sayın Başkan. Sayın Uluçay’ın bu tutumu partiye büyük zarar getirirken tabandan tavana canla başla çalışan insanların yaptıkları güzelliklerinde gölgelenmesini sebep olmaktadır.

AK Parti’ye en çok zarar veren tablo bu tablodur… “Reis’in gölgesine sığınmış, vatandaştan ve teşkilattan kopuk bir idare”…

Bugün ya da gelecekte, şu ya da bu iktidar partisinin il başkanlığı koltuğunda oturan kişiler kimseye bir lütufta bulunduğunu filan sanmasın. İktidar partisi il başkanlığı önemli bir hizmet vesilesidir. Vatandaşa tepeden bakmayacak, temas gerektiğinde kurulacak, arandığında bulunacak, oturduğu makamın hakkını verecek nice cevherler çıkar tüm partilerin teşkilatlarının içerisinden.

 

Huzur ve asayiş uygulamalarına tam destek

 

Afyonkarahisar’ın yeni Emniyet Müdürü Mahmut Ay önceki gün görevine başladı. Hayırlı, uğurlu olsun.

Yeni Emniyet Müdürümüz göreve başlar-başlamaz şehir merkezindeki asayiş uygulamaları artış gösterdi. Bir süredir, “Hem trafikte hem asayişte huzur uygulamaları artırılmalı” görüşü hemşehrilerimiz arasında yaygındı. Biz de bu talep ve önerileri dilimiz döndüğünce ilgili makamlara aktarmaya çalışıyorduk. Talepleri aktardıkça, “Denetimler artırılmalı” dedikçe iyi bildiğimiz kişiler tarafından kötü bilinmeye başlandık.

Olsun varsın, biz doğru bildiğimiz söyledik ve söyleriz. Birilerinin şahsi ilişkileri, öbürünün berikine kırılıp, darılması; birinin, ötekini fırçalaması şehrin güvenliğinden, Afyonkarahisar’ın huzurundan önemli olamaz.

***

Her geçen gün artış gösteren öldürme-yaralama olaylarının, her geçen gün artış gösteren trafik kazalarının azalması için denetimlerin artırılması ve sürdürülmesinden başka çare görünmüyor.

İnsanımız için ömür törpüsü haline gelen şehir içi trafikte az da olsa düzenin sağlanabilmesi için denetim ve cezadan başka çare kalmadı. İnsanlar trafikte her gün birbirini boğazlıyor, her gün onlarca kaza yaşanıyor.

Şehrin cadde ve sokaklarında hem trafik polislerini, hem de asayiş görevlilerini görmek bile insanımızı memnun ediyor. Hele ki görevini layıkıyla, insani ve kitabi kurallar çerçevesinde yapan memurlarımız yok mu, Allah onlardan razı olsun…

***

“Bu şehrin sahibi, yöneticisi, emniyeti, polisi yok mu” sözlerini söyletmemek gerekir.

Demek ki istenince olabiliyormuş…

Önceki gün akşam saatlerinden itibaren ağırlık kazanan huzur ve asayiş uygulamalarını destekliyoruz. Hem trafik açısından, hem de asayiş açısından artırılarak devam ettirilmesini diliyoruz. Sadece biz değil, hemşehrilerimizin kahir ekseriyetinin bu görüşte olduğunu biliyoruz.

Jandarma ekiplerimizin kırsal bölgelerde sürdürdüğü denetim ve çalışmaları da takdire şayan. Onlara da minnettarız.

Emeği geçen tüm Emniyet ve Jandarma teşkilatımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Vesile olduğuna inandığımız Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, Sayın Emniyet Müdürümüz Mahmut Ay’a ve İl Jandarma Komutanımız Sayın Albay Yılmaz Kırgel’e teşekkür ediyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti