Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

VALİ TUTULMAZ: BU MANZARA BENİ ÇOK MUTLU ETTİ

Afyonkarahisar eski Valimiz, şimdiki Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz Bey, GastroAfyon Festivali ile ilgili yazımız sonrasında telefonla arayarak memnuniyetlerini dile getirdi.
Afyonkarahisar’ın “vefalı bir şehir” olduğunu belirten Vali Mustafa Tutulmaz kendisine gösterilen vefadan dolayı hemşehrilerimize teşekkürlerini iletti.
Bu köşede GastroAfyon Festivali ile ilgili yazdığımız yazıda Vali Mustafa Tutulmaz tarafından ekilen tohumun artık bir fidan haline gelip, meyve vermeye başladığını dile getirmiştik.
Afyonkarahisar’ın UNESCO tarafından tescilli 3 Anadolu şehrinden birisi olması için ilk kıvılcımı çakan ve bu yolda büyük çabalar sarf eden Vali Mustafa Tutulmaz bugünkü manzarayı büyük bir memnuniyetle izlediğini anlattı. Afyonkarahisar’dan ayrılmış olsa da, Afyonkarahisar ile bağını hiçbir zaman kesmediğini, Afyonkarahisar’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Vali Tutulmaz, duygularını şöyle ifade etti:
“Gastronomi Festivali sonrasında izlediğim manzara beni son derece mutlu etti. Afyonkarahisar’ın Gastronomi Kenti ünvanını alabilmesi fikrini ilk ortaya attığımızda bu fikrimize katılan çok fazla değildi aslında. Hatta biraz zorlama ile bu işi sürdürmeye çalıştığımızı söyleyebilirim. İlk düzenlediğimiz Gastronomi Festivali’ne katılım da istediğimiz düzeyde olamamıştı. İlk yılki festivalimizi ve katılım durumunu sizler de hatırlayacaksınız. Ama biz Afyonkarahisar’ın mutfak kültürünün ortaya çıkarılması gerektiğine, bu zenginliğin öne çıkması gerektiğine tam manasıyla inanmıştık. Şehrimizin yöneticilerini, o dönemki Belediye Başkanımız Burhanettin Bey’i, ATSO Başkanımız Hüsnü Bey’i bu yönde teşvik etmeye çalışmıştık. Sağolsunlar onlar da, tüm hemşehrilerimiz de bu işe destek verdiler. Bugün gelinen noktayı, katılımdaki kalabalığı, firmaların ilgisini, gastronomi alanındaki uzman isimlerin Afyonkarahisar’a olan sevgisini görünce çok mutlu oldum. Afyonkarahisar ve Afyonkarahisar mutfağı bunu fazlasıyla hak ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimi tebrik ediyorum” dedi.
Tutulmaz Valimizin Afyonkarahisarlılar’a selamını iletirken, biz de Afyonkarahisarlılar olarak şehrimizin bir özelliğini daha vitrine çıkartmalarından dolayı Mustafa Tutulmaz Valimizle birlikte, önceki Valimiz Gökmen Çiçek’e, şimdiki Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’na, Belediye Başkanlarımız Burhanettin Çoban ve Mehmet Zeybek’e, GastroAfyon etkinliklerinin yükünü omuzlayan İhsan Akar, Bilal Şenel, Mehmet Tanır müdürlerimize, onların tüm personeline teşekkür ediyoruz. Daha güzel, daha iyi, daha organize etkinlikler için kendilerine güç-kuvvet diliyoruz.

 

AYNI ÇATI ALTINDA EĞİTİM GÖRÜYORLAR AMA…

 

Afyonkarahisar’da aynı çatı altında faaliyetini sürdüren üç okul öğrencilerine yönelik uygulama “Adaletsizlik” olarak yorumlanıyor ve bu adaletsizliğin giderilmesi için yetkililerin ilgisi bekleniyor.
Aynı çatı altındaki Afyonkarahisar Atatürk Anadolu Lisesi, Spor Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi’nin gündüzlü öğrencilerinden bir okulun öğrencileri yemek bedelinin %55’ni, diğer iki okulun öğrencileri %100’nü ödeyerek faydalanıyorlar.
“Adalet ve fırsat eşitliği bunun neresinde?” diye soran öğrenci velileri Sayın Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’ndan yardım istiyorlar.
Halk Günü toplantısında konuyu arz ettiklerini belirten veliler, “Sayın Valimizin talimatına rağmen olumlu bir gelişme sağlayamadık” diye dert yanıyorlar.
Aynı çatı altındaki öğrenciler arasında çifte standart uygulamasına Vali Yiğitbaşı’nın da müsaade etmeyeceğini belirten Veliler, “Sayın Valimiz bu sorun çözüldü olarak biliyor olabilir. Bir kez de sizin vasıtanızla Sayın Valimize durumu arz etmek istiyoruz. Afyonkarahisar Atatürk Anadolu Lisesi, Spor Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi aynı bahçede, aynı çatı altında eğitim ve öğretim verirken, Pansiyon yönetmeliği gereğince pansiyonu bulunan okulun öğrencilerinden %55 yemek bedeli alınıyor. Sanki diğer okullar Milli Eğitim Bakanlığı’na ait değilmiş gibi davranılması bizleri üzmekte ve yormaktadır. Sayın Valimizin bu sıkıntımızı gidereceğine eminiz” diyerek Sayın Vali’den yardım bekliyorlar.

 

ATIL BİNALAR SPORCU YETİŞTİRECEK

 

Afyonkarahisar şehir merkezinde bulunan ve uzun yıllar Kredi Yurtlar Kurumu öğrencilerine hizmet verdikten sonra boşaltılan, sonrasında yıllardır boş bekleyen binalarla ilgili durumu gazeteniz Kocatepe’de dile getirmiştik.
Malum, Dumlupınar Mahallesi Afyon Lisesi arkasındaki eski yurt binası ile Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan 2 eski yurt binaları yıllardır boş bekliyor. Zaman zaman bazı şikayetlere de konu oluyor bu binalar.
Konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu bir bilgilendirmede bulundu. Müdür Kasapoğlu bu binalarla ilgili sorunun kalıcı olarak çözülebilmesi için var güçleriyle çalıştıklarını bildirdi.
2015 yılından bu yana deprem yönetmeliğine aykırı olduğu için kullanılamayan binaları göreve geldiği günden itibaren ana gündem maddelerinden birisi haline getirdiğini belirten Afyonkarahisar İl Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu şunları söyledi: “Depreme dayanıksız raporu bulunan bu binalarımızı en verimli şekilde nasıl değerlendirebileceğimizi değerlendiriyoruz. Bu binaları mevcut rapor nedeniyle konut olarak da kullanamıyoruz. Rayiç bedel tespitlerini yaptık ve Bakanlığımız ile TOKİ’ye bu konuyu sunduk. Bu binaları Sporcu Fabrikası projemiz kapsamında değerlendirmeyi hedefliyoruz. Yapılan hesaplamalara göre 500 metrekare büyüklüğünde 12 tane spor salonu çıkartabiliyoruz. Bu 12 branşımızda aynı anda çalışmalar yapabilmek anlamına geliyor. Bu binaları atıl durumdan kurtarıp Sporcu Fabrikası projesi kapsamında antrenman salonlarına dönüştürmekle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. İnşaAllah yıl sonuna kadar somut gelişmeler yaşayacağımıza inanıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında öncelikli gündem maddelerimizden birisi de bu binalarımızın durumudur”
Bu vesile ile GSİM Kasapoğlu’nun değerlendirmesini kamuoyunun bilgisine sunmak istedik.

 

Anlayana
Yetersiz, kifayetsiz, beceriksiz, çakma Che Guevera! Lüzumsuz işlerle uğraşma, hakkındaki onlarca iddiayı cevapla! Ama; ayık kafayla…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti