Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem

Yeni Öğretim Yılına Yeni Düzen

Liselerde sınıf tekrarı, devamsızlık, açık öğretime geçiş ve okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin düzenlemeler geldi. İlkokullarda ise sınavlar kaldırıldı.
İlkokul öğrencilerine gelişim düzeyleri, etkinliklere katılım gözlem formları, oyun temelli değerlendirmeler ve verilen görevleri yerine getirme performansına göre karne notu verilecek. Peki, bu düzenlemeler eğitime yeni bir çekidüzen getirecek mi, öğretmene saygı artacak ve öğretim kalitesi yükselecek mi?
Birkaç aydır sözü edilen düzenlemeler nihayet resmiyete dönüştü ama hâlâ kafalarda soru işaretleri var.
18 Mart 2023 tarihinde Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Mirac Sünnetçi özel okul müdürleri ile yaptığı toplantıda çok net mesajlar verdi.
– “Açık liselere geçişler zorlaştırıldı ve sadece istisnai durumda olan öğrencilerin açık liseye geçebilecek, ancak bazı okullar hayali sınıflar açarak bu karara muhalefet ettikleri ve haksız kazanç sağladıklarını tespit edersek kurum kapatmaya kadar gereken ceza verilecektir” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Mirac Sünnetçi “Zorunlu öğretim çağındaki öğrencilerin yeri okuldur ve bu konuda zorunlu haller dışında asla taviz verilmemelidir. Alınan bu kararın sıkı takibi yapılmalı ve arkasında durulmalıdır” dedi.
– Milli Eğitim Müdürü Sünnetci “Milli Eğitim ÖDM tarafından yapılan sınavlarda gördük ki, kamuoyunda çok başarılı olarak nitelendirilen okulların hiç de başarılı olmadıklarını gördük” dedi.
Yani birkaç başarılı öğrencinin arkasına sığınıp bunu reklam olarak kullanan okullara çok da güzel bir mesajdı bu.
– Müdür Sünnetci, devamsızlık ve başarısızlık nedeniyle sınıf tekrarı riski taşıyan öğrencilere yönelik çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonları oluşturulacağını belirtti.
Mevcut komisyonlar ile Okul idareleri zaten bunu yapıyordu ancak, yeni komisyon umarız öğrenciyi ve ailesini sadece uyarmakla kalmaz, onları kazanmaya yönelik adımları atacak çalışmaları da yapacaktır.
– Müdür Sünnetçi, “Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Hiçbir öğrencinin bu noktaya gelmemesi için cezalandırıcı değil, okula devamını özendirici projeler geliştirilmelisiniz” dedi.
Kısaca İl Milli Eğitim Müdürü Mirac Sünetçi şu konu başlıklarına değindi.
1. Resmiyete uygun olmayan tüm kurumlara ceza ve kapatma uygulanacaktır.
2. Beldelerdeki dezavantajlı çocukları özel okulların imkanlarını kullandırmak istiyoruz, neler yapabilirsiniz diye proje oluşturulması istenildi. Okulları Milli Eğitim eşleştirecek.
3. “Özel okullar başarılı değil, beklentimi karşılamadı”
4. Resmi yazı, logo, karekod mutlaka olmalı MEBBİS’den karekod alınıp logoya koyulacak, girişte karekod olacak, Levha fotoğraflanıp üst yazı ile Milli Eğitim’e bildirilecek
5. “DEHA” hareketleri girişleri yapılacak. 1.dönem aile 2. Dönem Vatan konusu işlenecek. Bunlar çok ciddi yapılacak denetimlerde okuldaki dosya incelenecek.
6. “Kanada” programı kesinlikle uygulanmayacak.
7. Öğrencilerin, eğitim ortamlarında cep telefonlarını ve diğer bilişim araçlarını, yönetmelikte yer alan hükümler doğrultusunda kullanmalarına yönelik tedbirleri alınacak.
8. Talim Terbiye’nin koymuş olduğu ders saatleri, Seçmeli dersler mutlaka uygulanacak
9. Bakanlık ihbar linki oluşturdu. Şikayet olursa soruşturma yapılacak.
10. Hayalet sınıflara karşı denetimler olacak.
11. Okul güvenliğine daha fazla önem verin, kamera koyun, kapıda mutlaka güvenlik olmalı
12. Okul servisi için tüm gerekli belgeler hazır olmalı. Evraklarınızı eksiksiz hazır edin.
13. “İl MEM’den Servis onay yazısını mutlaka almalısınız”
Peki ya eğitimin ivedilikle çözüm bekleyen diğer sorunlarına yönelik kararlar? Eminiz ki sıra onlara da gelecektir. Umarız onlara yönelik düzenlemeler de bir an önce gerçekleşir…
2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında özel okullara verilen mesajlar çok yerinde ve anlamlıydı. Görülüyor ki İl Milli Eğitim Müdürümüz özel okulların keyfiyetini ortadan kaldıracak ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın birer kurumu olduğunu özel okullara anlatmaya çalıştı. Eğitim adına güzel ve olumlu bir gelişme idi bu…
Umarız devlet okullarında da aynı hassasiyet gösterilir diyor ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyoruz, tüm paydaşlarına başarılı ve bir o kadar da keyifli günler diliyoruz…
Bir Eğitimci

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti