Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Agah Bıyıkoğlu

ZONGULDAKSPOR AFYON’DA KAMPA GİRDİ

17 Eylül Pazar günü sabahleyin Demirspor’un bu yılki U15-U16 takımını çalıştırdım. Öğleden sonraki zamanı kitap gazete okuyarak geçirdim ve FB-Antalyaspor maçını izledim. Maçı FB 3-2 kazandı zor da olsa..
Bir gün önceki GS-Samsunspor maçını izlediğim için diyebilirim ki GS birkaç adım önde…
TV kanalları arasında gezinip Trabzon- BJK maçını beklerken eski bir futbolcum telefon etti. “Hocam Kanal 3 Afyon-Zonguldak Kömürspor maçını veriyor” diye.
Açtım Kanal-3’ü, ikinci devre yeni başlamış; bir de ne göreyim, 1-0 mağlubuz.. Zonguldak takımı çok yavaş ve zamana oynuyordu; “yürüyorlardı” desek yerindedir; cılız birkaç atak dışında gelemediler kalemize. “Nasıl gol attılar bu oyunla” derken golün tekrarında bizim defansın baskı-kademe –denge hatası yaptığını söyleyebilirim.. Üç yıldır hiç izlemedim tribünden Afyospor’u, “Kim var kim yok” bilmiyorum takımda ama; zaman zaman daha üstün oynadı Afyonspor; fakat hırs ve agresiflik yoktu. Bir de geriden oyun kurmaya çalıştılar ama geriden oyun kuracak perfeksiyon sahibi özel futbolcuların işi bu..
Taç atışında ofsayt olmayacağını bilip de atışı çabuk kullanan bir futbolcumuzun hızlı düşünmesiyle doğan bir pozisyon güzel bir vuruşla gol oldu ve maç 1-1 bitti..
Maçı izlerken yıllar öncesine gittim…
Afyonspor 1981’de yeniden kurularak “Katılma Ligi” adıyla düzenlenen 2. Türkiye Ligi’ne terfi maçlarına katılmıştı. Afyonspor’un yanısıra Sinopspor, Adıyamanspor, Çankırıspor, Niğdespor, Yozgatspor ve Bilecikspor takımları vardı bu ligde…
O tarihte ben YSE-Köy Hizmetleri takımını çalıştırıyordum… Amatör ligde şampiyon olmuş ve guruplara katılmıştık. Bir kez de Antalyaspor ile Türkiye kupası maçı oynadık… Genç ve yetenekli futbolcular vardı takımda… Bir akşam Y.Afyonspor’da kader ortaklığı yapacağımız fakat o güne kadar hiç karşılaşmadığım Enver Şahin, Ali Osman Bozok ve Ali Çekdemir’le Endüstri Meslek Lisesi’nin karşısındaki Kellegöz Ali’nin Memurlar Kulübünde buluştuk… Yeni kurdukları Afyonspor’un antrenörlüğünü teklif ettiler… Kendilerini pek tanımıyordum ve futbol dünyasına da henüz girmişlerdi… Ağzımdan “Siz deli misiniz “sözleri çıkmış… Çünkü bir önceki Afyonspor’un başına gelenleri yakından biliyordum.. Baktım ki niyetleri ciddi ve karar vermişlerdi artık ve dönüş yoktu…
İşe giriştik ve Afyon’da temayüz eden futbolcuları transfer etmeğe başladık. İlk transferlerimiz İbrahim Eşit ve Emirdağspor’da oynayan Fikri Öztürk oldu. Bu arkadaşlar gerçekten çok başarılı oldular ve takımın şampiyonluğunda büyük rol oynadılar… Yener Güney, Davut Çoban, Musa Sert, Kadir Balakan, Ahmet Başkurt, İsmail Yeşilçay, İbrahim Kocakulak, Kamil Altunkaya ve o zamanlar öğretmenlik yapan Zeki Kuş, Mustafa Keser gibi Afyonlu futbolcular… Transfer etmek istediğim iki futbolcu daha vardı, fakat gelmediler… Taner, Cemil, Haldun, Zekeriya Yusuf, Fikret, Cem Onuk, Nuri gibi 7-8 Ankaralı futbolcu da transfer ettik bu arada..
Bu takımın hazırlık dönemi planlamasını ben yaptım ve antrene ettim: Bu çalışmalarımda Nihat Atacan Hoca’nın açtığı amatör kurstaki bilgilerden çok yararlandım. Keza üyesi olduğum, yeni yeni canlanan ve o zamanki adı “Türkiye Futbol Antrenörleri, MenaJerleri ve Monitörleri Cemiyeti”nın başkanı sayın Günaydın Özyurt’un büyük emeklerle hazırladığı ve Almanca spor dergilerinden tercümelerle zenginleştirdiği “TEKNİK YAYINLAR“ çok işime yarıyordu… İstanbul‘da Üniversite öğrenciliğim sırasında başta GS, FB, BJK olmak üzere öteki “Milli Lig” takımlarını izlemiş olmam da futbol kültürümün gelişmesine yol açmıştı. Turgay Şeren, Metin Oktay, Lefter Küçükanyonyadis, Suat Mamat, Kadri Aytaç ve daha nice ünlü futbolcu benim futbol litaretürümü zenginleştirmişlerdir….
Takımı Naman Otel’de barındırıyor, yedirip içiriyorduk. İdeal bir sporcu kampı merkeziydi memleketimiz bana göre.. O günlerde Zonguldakspor da Naman Otel’de kampa girmiş ve Atatürk Stadı’nın yemyeşil çimleri üzerinde antrenmanlar yapıyordu. Rahmetli Candan Tarhan vardı Zonguldak‘ın başında .
Otelde dinlenme sırasında “Hocam neden Afyon’u tercih ettiniz” diye sordum Candan Hoca’ya; çünkü o yıllarda “Hazırlık Döneminde” Afyon’da kampa gelen takım filan yoktu. Candan Hoca: “Afyon’dan sık sık geçeriz.. Kent kavşak bir noktada, ulaşım kolay, yemekler nefis ve oldukça ucuz, misafirperversiniz, sahanız da çok güzel, kaplıcalar var burada, hastane de yakın..” demişti..
Yıllar sonra onlarca futbol takımının kamp yaptığı bir merkez oldu Afyonumuz.. Bunu ilk görenlerden birisiydi Candan Hoca.. Ruhu şâd olsun..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti