Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

AFJET MASADA KALDI! RUSYA YEMİ YUTTU, OLTAYA GELDİ…

Çok şükür bedenlerimizin üşüdüğü fakat toprağın, bitki ve nebatatın ihtiyaç duyduğu barajlarımızın dolduğu bereketli kış aylarını geride bırakıyor, bahar aylarına merhaba diyoruz.
Son 20 yılın en bereketli kış ayları olarak hatırlayacağımız bu yılı maalesef AFJET’in bizleri mağdur etmesiyle de hatırlayacağız. Geçtiğimiz günlerde Sn. Valimiz başta olmak üzere yöneticilerimiz tarafından AFJET’in masaya yatırılacağı yaşanan sorunların çözüme ulaşması için gerekenin yapılacağı söylenmiş ve hatta bu haber gazetemizde de baş sayfada yer almıştı. Görünen o ki sanırım AFJET masada kaldı.
Sizler de hatırlarsınız camilerin bazılarının kapısında şöyle bir yazı vardı. “Bu Camii’nin ısı konforu AFJET tarafından karşılanmaktadır” diye keşke AFJET’in sponsorluk anlayışı bu kadarıyla kalsaydı ve şehrimiz yaşam kolaylığı ve ucuzluğuyla anılırken Allah’ın nasip ettiği bu nimeti herkes daha fazlasıyla daha ucuza erişmeye devam etseydi.
***
Evet bedenlerin üşüdüğü soğuk kışı arkamızda bırakırken ruhumuzun buz kestiği günleri de yaşamaya devam ediyoruz. Yine bir sabah gözlerimizi açtığımızda masum çocukların üstüne bombalar yağdığını görüyoruz. Rusya ve Ukrayna arasında uzun zamandır söylenen ve hatta adeta çağrılan bu durumu bizde yakında takip etmekte aklımız erdiğince ülke menfaatlerimiz çerçevesinde çevremizi bilgilendirme gayretindeyiz.
Şahsi düşünce yorumum Rusya yemi yuttu ve oltaya geldi. Kırım ve Belarus’daki alışkanlığını yine yaptı ya da yapmak zorunda bırakıldı. Putin, kısa zamanda Ukrayna’da bir yönetim değişikliği yaparım, Donbass’ı fiilen tanıtır ve çöreklenirim beklentisi ile Ukrayna’ya 200.000 asker ile operasyona başladı. Daha önceki Kırım ilhakında olduğu gibi uyduruk kınama ve yaptırımlarla karşılaşsam da çözerim diye düşünmüş olmalı ki 300 milyar $ sermayesini Avrupa’dan transfer etmeden alelacele yola çıkmış.
Gelinen noktada Slav kardeşlerinin Rus ordusunu çiçekler ile karşılamadığını ve batının da Swift dışına itmek dahil çok sert ekonomik yaptırımlar ile silah desteği sağladığını gördü. Batının verdiği taktik üzere Ukrayna ordusu ve siviller şehir savaşlarına hazırlanmışlar. Bu noktadan sonra Putin için geri adım atma ihtimali kalmadı zira bu olursa kendi ülkesinde iktidarı kaybetme riski büyük.
Bu sebeple, Kiev’in 25km dışında bekleyen Rus ordusu operasyona başlamadan önce Kiev’i hava bombardımanı ile dümdüz etmesi kaçınılmaz oluyor.
Ukrayna yönetimi, her ne kadar Küreselci aklın emrinde olsa da, masum Ukrayna halkının Allah yardımcısı olsun. Batı ve Rusya arasındaki mücadelede ezilen, kaçamayan kadın ve çocuklar olacak.
ABD ve Avrupa;
30 yıldır Ortadoğu’da aralıksız savaşlar yürüttü.
Şimdi bu savaşlar Avrupa,
Batı sınırlarına taşıyor.
“İslam’ın kanlı sınırları” diyenler, “Avrupa’nın kanlı sınırları” ile yüzleşiyor. Bu öyle bir denge oyunu ki kaybet kaybet düzeni içerisinde en az kim kaybederse zaferini o ilan edecek gibi duruyor.
“Yıl olmuş 2022, hâlâ savaş çıkıyor.” diyorlar.
Ne ilginç. Savaş bile Beyaz Adam’ın kapısına dayanınca savaş sayılıyor. Oysa Afrika’da, Asya’da savaşlar hiç bitmedi, bitmesine izin verilmedi.
“Hamam böceği öldürmek ile kelebek öldürmek aynı şey değil.” diye yazmış biri de. Yazıklar olsun İnsanlığınıza ruhunuzu satmışlığınıza lanet olsun bu alçaklığınıza…
AB ve NATO, “Ukrayna’dan gelecek mültecilere kapılarımız açık” diyor. Sonra ilk kararla Ukraynalı mültecileri sığınma başvurusu istemeden 3 sene boyunca kabul etmeyi oy birliğiyle kabul ediyor.
İnsan canına o kadar önem veriyorsanız, Akdeniz’de mülteci botlarını batırmaktan, Polonya sınırına duvar örmekten vazgeçebilirsiniz?
Bugün, her türlü imkana sahip olan Ukrayna halkını kahraman ilan edenler,
50 yıldır İsrail’e sapanlarla direnen Filistin halkı için tek kelime etmiyorlar..
İkiyüzlülüğü açıkça görüyoruz: Batı’nın gözünde Müslümanlar insan değildir. İri Puntolarla başlık atılıyor “Ukrayna’da insanlık ölüyor.” deniyor. Doğru ama eksik, çünkü o insanlık; Afrika’da aç bırakılmış, Bosna’da tecavüze uğramış, Doğu Türkistan’da unutulmuş, Filistin’de terk edilmiş, Çeçenistan’da görmezden gelinmiş, Hocalı’da duyulmamış, Irak’ta aldatılmış, Myanmar’da yakılmıştı.
Bakınız ulaşabilinen rakamlara yazalım.
Irak 1,2 milyon ölü
Suriye 1,7milyon ölü
Libya 500 bin ölü
Afganistan 2,5 milyon ölü
Sudan 700 bin ölü
Yemen 950 bin ölü
Bosna Hersek 1 milyon ölü
Elbette kimse ölmesin
Ama batı “Yaptırımı” sadece müslüman kanı olmayınca uyguluyor!
İsviçre’nin 1815 yılından beri sürdürdüğü “tarafsızlık” politikasını bozup Rusya’nın 11 milyar dolarını dondurdu.
Dünya savaşlarına katılmayan, Hitler’in işgal edemediği, ordusu olmayan ama çok parası olan bir dağ köyü. Özelliği Küreselcilere ait olması.
Bu sebeple doğrudan demokrasi ile yönetilir. İsviçre bile bu savaşa Rusya aleyhine müdahil olduysa, finalde amaç, küresel çapta ekonomik bir yıkımdır. Malum eskileri yıkmadan (kapitalizm/komünizm) yenileri kurulamıyor (Dijitalizm)…
Bakalım bunca denge oyunundan kim galip çıkacak ama son unutmayın son sözü Allah söyleyecek…
LA GALİBE İLLALLAH…..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti