Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

BAYRAM GELİYOR – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 19 Ekim 2010 Salı 03:00:00
  29 Ekim 2010 tarihinde Cumhuriyet Bayramı’nın 87. yılı kutlanacak. Sevr Antlaşması’ndan sonra topraklarımız paylaşılmaya başlanmıştır.
M.Kemal önderliğinde Türk Milleti düşmanlarının bu isteklerine hayır- hayır demiştir. Kurtuluş savaşları yapıldı. Türk Milleti bağımsızlığa ve özgürlüğüne kavuştu: 29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyet ilan edildi. Her sene 29 Ekim’de Cumhuriyete kavuşmanın sevinciyle bayram yaparız. Bu günlere kolay kavuşulmadı. Çekilen zorlukları anlatacağını zannettiğim Milli Mücadelenin bir numara-lı kahramanı unvanını alan FATMA ÇAVUŞ’un (Fatma Dönmez) kahramanlığını anlatacağım. FATMA ÇAVUŞ Alaşehir’in PEPE köyündendir. Babası 1914 yılında Çanakkale harbine giderken:
-Baba bizi burada bırakman doğru mu? Bizde kardeşim Mustafa ile seninle gönüllü olarak Çanakkale’ye geleceğiz. Biz Türk evladı değil miyiz? Bizim elimiz kolumuz yok mu? Diye babasına sorular sormuş. Babası: Kızım siz köyde kalın. Benim yokluğumu bildirmeden çiftimizi ocağımızı idare edin. Harp bitince ben dönerim; demesi Fatma’yı durduramamış. Olmaz baba, olmaz böyle şey! Üçümüzde kafirlerle dövüşeceğiz. Hangimiz dönerse ocağımızı o tüttürür; diyerek kardeşiyle birlikte Çanakkale’ye gitmiştir. 19. Tümen’de bir er gibi vazife almış. Günlerce düşman siperlerine mermiler yağdırmıştır. Fatma kardeşini de yanında çalıştırmıştır. Fatma komutanlarının gözüne girmiş, güven sağlamıştır. İki ay sonra çavuş olmuştur. Fatma Çavuş bir gece baskını yapmış. Takımının ismini 19. Tümen içinde meşhur etmiştir. Fatma Çavuş’un kardeşi Mustafa çarpışmalarda şehit olmuş. Babasını yanına almış; düşmana göz açtırmamıştır. Babasının ağır yaralanışı Fatma Çavuş’u epeyi sarsmıştır. Babasının hastanede öldüğünü duyunca yaşlı gözlerini silerek; Babam, kardeşim şehit oldu. Onlar şimdi rahat uyuyorlar. Ama ben onların intikamını alacağım; diyerek savaşa devam etmiştir. Fatma Çavuş’a gece kuşu derlermiş. Çanakkale Savaşı bitince Fatma Çavuş Kurtuluş Savaşlarına katılmıştır. Burada da çok önemli görevler almıştır. Düşman gerilerine bir dilenci kılığında dalan Fatma Çavuş düşman hakkında Türk kumandanlara çok önemli bilgiler getirmiştir. Afyon cephesinde Fatma Çavuş en zor işlere yollanmıştır. Bu zor görevleri yaparken yakalanmıştır. Düşman Fatma Çavuş’un tırnaklarını söktüğü halde tek bir kelime bilgi alamamıştır. Fatma Çavuşun hayatı da sona ermiştir.
Atatürk Fatma Çavuşu tanımış ve onun için “Fatma Çavuş Milli Mücadelelerin bir numaralı kahramanıdır” demiştir.
Bu günlere kolay kavuşulmadı. Cumhuriyet’in kıymetini bilelim. Bilmeyenlere öğretelim…
Bize bu günleri sağlayan şehit ve gazilerimize sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti