Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Süleyman Karakuş
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BİR ÇİÇEKLE BAHAR GELMEZ DİYENLERE

Afyonkarahisar… Bayrak şairi Arif Nihat Asya’nın da söylediği gibi; ‘’Kaçanın ağırlık etmesin diye kolu, kelleyi bıraktığı’’, bir daha kimselerin de böyle bir gaflete cesaret dahi edemeyeceği destanlar şehri…
Ecdad yadigarı kutsal vatan toprağının işgal yıllarını geride bırakarak hürriyetine kavuşmasında çok büyük payesi olan, ‘’emektar şehir Afyonkarahisar…’’
Tarihin her döneminde kritik görevler üslenmiş, ‘’gizemli bir şehir Afyonkarahisar…’’
Bir çiçekle bahar gelmez diyenlere; ‘’ama her bahar bir çiçekle başlar’’ demişti rahmetli Erbakan hocamız.
İşte Afyon’umuz için o baharın müjdecisi Valimiz Gökmen Çiçek oldu. Bize öyle bir hikaye yaşattı ki, dilden dile yayılacak, herkesin hafızasında yaşayacak kadar büyük bir efsaneye dönüştü.
Sadece iki yılda yapılan onca projeye bakıldığında, nasıl oldu, nasıl başarıldı diyesi geliyor insanın. Milletvekillerimizle, Belediye Başkanımızın destekleriyle,birlik beraberlik içinde, Valimiz Gökmen Çiçek gayret yağmurlarıyla suladı bu toprakları. Güneş onu hiç uyurken görmedi, ya bir sabah namazı çıkışında gördük kendisini ya da bir garibin tezgahında çorba içerken. Geldiği ilk gün takım elbisesi ile heyecandan duramayıp Kaleye çıkan ve Ayazini’ye giden bir validen başka bir şey beklenmezdi. Geceleri de gündüz için hazırlık yapar; açar bir telefon ‘’ ya kardeşim bir kokoreç yesek der’’ başlardı muhabbete. Her muhabbette bir derdi vardı. Her ilçeye kadın kültür evi dedi, Frigya ihya olmalı dedi, Balonlar uçmalı dedi, Futbolda süper ligde olmalıyız dedi, Yetim çocuklar dedi, Termal turizm dedi, Erenler bölgesi dedi, Emre gölü dedi, 100.yıl dedi, Afyonkarahisar Belediyemizin festivallerine sonsuz destek dedi, velhasılı hiç problem konuşmadı hep çözüm ve sonuç konuştu, iki yılda onlarca iş niyete alınca nasıl yapılır gösterdi.
Halini görünce bazen; iyi de Sayın Valim sizin hiç mi kendinize ayırdığınız zamanınız yok demek gelirdi içimden. Onun için geçen her boş zaman memleketimiz için kaçan bir fırsat gibiydi.
Çok güzel anılar biriktirdik, maç öncesi herkesten daha heyecanlı şekilde ‘yenin be oğlum şu takımı’ der maçtan sonra kazandıysak yine heyecandan konuşamayacak kadar mutlu olurduk. Kaybedersek bir süre gözüne gözükmemeyi tercih ederdik tabi. Bayram öncesi son maçımız öncesi kaybedersek nasıl bayram yapabiliriz diyecek kadar da aşıktı bu şehre.
Gideceği haberi de şehrimize koca bir hüzünle birlikte geldi. Çocuklardan yaşlılara, elinin ve gönlünün dokunduğu herkes şimdi ona hayır dualarıyla veda etmenin telaşını yaşıyor.
Allah hiçbir adımı, uğraşı, gayreti yardımsız ve yarım bırakmaz. Gösterilen tüm bu gayretler daha şimdiden filizlenmeye başladı; Gökmen Çiçek şimdi hizmet tohumlarını memleketin diğer yerlerine taşıyacak. Onu tanıyan herkes bir kez daha böyle birini bekleyecek. Onun gibi olmak isteyen çocuklar yetişecek. Her iyi hikaye bir adamın şehre gelmesiyle başlar ama gitmesiyle de bitmez bu hikaye. Kim bilir belki de yollarımız yeniden kesişir.
Yolunuz hep açık olsun Valim..
-Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın!
Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!
Eski çınar şimdi Noel ağacı; Dallarda iğreti yaprak utansın!
Ustada kalırsa bu öksüz yapı, Onu sürdürmeyen çırak utansın!
Ölümden ilerde varış dediğin, Geride ne varsa bırak utansın!
Ey bin bir tanede solmayan tek renk; Bayraklaşamıyorsan bayrak utansın!
NECİP FAZIL KISAKÜREK

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER