Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Bir kongrenin anatomisi – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 9 Nisan 2012 Pazartesi 03:00:00
  MHP İl kongresi 7 Nisan Cumartesi günü yapıldı. Aziz Aslan ve Sefa Değirmen arasındaki yarışı 383 oy alan Aziz Aslan ve listesi kazandı.
Sonucu MHP caiması başta olmak üzere Afyon’a hayırlı olmasını diliyoruz.
Güzel başlayan ancak seçime geçilmeden önce iki ayrı siyasi partiye mükerrer üyelik gerekçesiyle adaylığı geçersiz sayılma durumu nedeniyle adaylıktan çekileceğini açıklayan Sefa Değirmen salonun havasını değiştirdi.
Kongre divan başkanı MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer, bunu kabul etmeyeceklerini, durumun hile-i şerriye olduğunu belirtti.
Durumu aile içinde analiz etmek istediklerini belirten Bozyer, basın mensuplarının salonu geçici olarak boşaltmalarını rica ederek, kamera aksamları için “şunları çıkartın” ifadesini kullandı. Bu ifadeyi üzerlerine alınan bazı basın mensupları tepki gösterdiler. Bozyer, yanlış anlaşılma nedeniyle özür dilediği basın menpuslarına durumu özel olarak izah etti.
Şahsen Sayın Abbas Bozyer’in iyi niyet ve samimiyetini sorgulamıyorum. Çünkü kendisi MHP’nin Emirdağ İlçe kongresinide yaptı.
Sayın Bozyer’i orada tanıma imkanı bulmuştum.
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer, bilakis MHP İl kongresinde birden yükselen tansiyonun düşmesinde ve oldu da bittiye getirilmek istenen bir sonuca mahal vermeyen sağ duyulu tavır sergilemiştir. Kendisini bu nedenle kutluyorum.
İlk etaptaki öfke haliyle “Ben 12 yıldır yapmaya gayret ettiğim muhabirlik hayatımda böyle rezil kongre görmedim.” dedim.
Daha sonra ise bu ifademi “Ben kişisel hesaplaşma uğruna bir dava ve partiye zarar veren rezil bir tavrı ilk kez görüyorum.” şeklinde düzelttim.
Diğer siyasi partilerin kongrelerinde olduğu gibi MHP İl teşkilatının kongreside yasal prosedürün yerine getirilmesi ile tamamlandı.
Ama bu kongre sıradan bir kongre değil. Bir grup, inanç ve davaya mensup kişilerin bazı kişi ya da kişilerin menfaatleri uğruna ne kadar acz içerisine düşürülebildiği açısından tarihi bir örnektir.
Bu kongre tarihi bir örnektir. Çünkü, hem siyasi parti teşkilatlarına hem de sivil toplum kuruluşlarının almaları gereken ders olduğuna inanıyorum.
Partim partim, odam, sendikam, derneğim diyerek hariçten nameler yapan zavallıların mesafe kat etmeden temizlenmeleri gerektiği 7 Nisan Cumartesi günü MHP il kongresinde tescillenmiştir.
Siyaset yapan, toplumu yönlendirme eğiliminde olan kişilerin belli bir eğitim, kültür ve mesleki anlamda prestiji olan düzgün insanlar olmaları zorunlu. Teşkilat yapılanmaları buna göre sağlanmalı. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları olmayan itibarı tesiste ve iş bitirmede araç olarak kullanılmamalıdır. Velhasılı kelam balık baştan kokmamalı.
Ne MHP’nin ne de Afyon’un tarihinde böylesi bir genel kurul yaşandığını sanmıyorum.
Aman yarışı kaybetmeyelimde zafere giden yolda her yol mübahtır anlayışının, kişisel hırsın, hazin ve rezil tablosunun en ağır örneği
MHP Afyonkarahisar il kongresidir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti