Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Bu hocanın kerameti ne? – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 9 Ocak 2010 Cumartesi 02:00:00
  Özel İdare İşhanı’nın 7. katında hoca sıfatı yakıştırılan bir şahsiyet türedi. Yakın zamanda anılan açık ismi ve adresi net olmayan, hocalık yaptığı iddia edilen bu şahısın hayran kitlesi her geçen gün biraz daha artıyor. Hayran kitlesine bakıldığında çaresiz eğitim düzeyi düşük ikna edilmesi kolay kişiler olduğu görülüyor. Görünürdeki veriler bunlar.
Bu işhanını her vatandaş gibi özellikle de her ayın ilk 5 günü gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantılarını takip etmek üzere sıkça kullanıyoruz. Meclis 6. katta hoca olarak anılan şahıs ise işhanının 7. katında hizmet veriyor. Asansörde yukarıya çıkarken hocaya gittiklerini ifade eden kişilere bu hoca kimdir nedir gibi sorular sorduğumuzda sanki tembihlenmişçesine kimseden çıt çıkmıyor. Yine alınan duyumlara göre çocuğu olmayan genç kadınlara dualar okuduğu konuşulan bu hocanın kerametinin ne olduğu kimin nesi ve fesi olduğu gizemini hala korumakta.
İslam inancında Allah yolunda olanlara dil uzatmak kesinlikle ve kesinlikle yanlıştır. Allah yolunda olan kimseye dil uzatmak, sırf bir şeyler yazmış karalamış olmak adına bu satırları oluşturmuyoruz. Gel gelelim dini manevi duyguları kullanarak zor durumda olan insanları daha zora itecek olan bir durumdan şüpheleniyoruz. Ama yaklaşık bir aydır bu id-dialar var. İşhanının asansörünü tesadüfen kullandığımız hoca olarak anılan kişiye giden kişilerin hali, çevre esnafın yakınmaları bu ifadeleri yazıya dökme zorunluluğunu ortaya koydu.
Çevre sakinleri, esnaf yakınıyorlar. Duyarlılık gösteriyorlar sağ olsunlar. Ama bir Allah’ın kulu kalkıp da emniyet güçlerine durumu araştırılması adına bildirme zahmetine katlanmıyor.
İşimiz gereği durum bize aktarıldı, şehrimiz halkını haberdar etmek ve uyarmak noktasında. Ama iddia konumunda olan böylesi bir durumu netleştirmeden haber hazırlamayı doğru bulmadık. Üstelik bu şahsiyeti ziyaret eden kişilerinde rencide olmaması gerektiğine kanaat getirdik.
Dini duyguları okşayan, maneviyata hitap ettiği belirtilen bu kişinin ne olduğu ne amaca hizmet ettiğini öğrenmek hepimizin hakkıdır. Yalnız 2010 yılında halen daha bu tür uygulamaların şehir merkezinde gayet rahat tavırlarla pervasızca uygulanabiliyor olması son derece düşündürücü. İlgili ve yetkili çevrelerin konuyu açıklığa kavuşturmasını diliyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti