Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Bugün 23 Nisan neşe dolmak istiyor insan

Burcu Aydın 23 Nisan 2012 Pazartesi 03:00:00
  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bu yıl 92. yıldönümünü kutluyoruz
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği bu kutlu günde hani mısralarda olduğu üzere insan; “Neşe dolmak istiyor” fakat son dönemdeki milli reflekslerin zayıflaması sonucu ortaya çıkan tabloda bu pek mümkün değil.
Kimilerine göre bir angarya milli bayramlar.
Bunu da çok rahat şekilde dillendirmekten geri kalmıyorlar.
Acaba 23 Nisanlar, 19 Mayıslar, 29 Ekimler olmasaydı, hadsiz yorumlarını yapabilecek ortamları bulabilirler miydi acaba?
Sadece bu konuda değil, artık iş o kadar çığrından çıktı ki insan kendi kendine “Bu kadar demokrasi fazla mı?” diye sorma ihtiyacı duyuyor.
Hak ve özgürlük tanımlaması, sınırları net.
Amma haddi aşma lüksünün tanımlaması, icrası kişiye özel maalesef.
Umudumuz, tüm milli bir bayramlarımızı heyecanla özüne yakışır şekilde kutlayabilmek.
Telek ailesinden örnek adım
Özel Telek Tüp Bebek Merkezi ve Doğum Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Telek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri balonun geleneksel bir hüviyet kazanacağını söyledi. Dr. Telek, çocukluğunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarının daha güzel kutlandığını, günümüzde ise bunun eksiliğinin derinden hissedildiğinden yakındı. Dr. Telek, kendi deyimleriyle “Telek Ailesi” olarak hekiminden, hemşiresine, doğan, tedavi edilen çocuklar ve ailelerine kadar bir bütün olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile bir araya gelmenin önemine değindi. Telek ailesinin örnek oluşturan ve dört yıldır uygulanan bu organizasyonunun başka kurum ve kuruluşlarca da örnek alınmasını diliyoruz.
Sayın Uysal yolunuz açık olsun, amma!
Demokrat Parti GİK üyesi Gültekin Uysal 20 Nisan Cuma günü saat 11.00 sıralarında parti genel merkezinde düzenlediği geniş katılımlı basın toplantısı ile kongreye genel başkan adayı olduğunu açıkladı.
Hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın.
Sayın Uysal, parti üyeliğinden, il başkanlığına, genel başkan yardımcılığına kadar partinin çeşitli kademelerinde emek sahibi isimlerden.
Açıkçası bir Afyonlu’nun köklü bir siyasi geleneğe sahip bir partinin genel başkanı olması heyecan ve onur verici.
Amma ve lakin dün bizim de katıldığımız basın toplantısındaki üzerimde oluşturduğu ilk intiba için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
Sağ olsunlar, partililer il merkezi ve ilçelerden olmak üzere Gültekin Uysal’ı yalnız bırakmadı.
Olması gereken bununla sınırlı değildir elbette. Eksiklikte kendisini hissettirdi. Uysal’ın adaylığını ilan ettiği salonda sadece yöresel değişle “sen, ben, bizim oğlan” vardı.
Geleneği olan bir siyasi partinin genel başkanlığı için adaylık açıklaması yapıldı.
Bir il veya merkez ilçe başkanlığı için adaylık açıklanmadı.
Afyon il, merkez ilçe ve ilçe teşkilatları haricinde parti merkezini dolduran geniş bir kalabalığı görme şansımız olmadı.
Demokrat Parti genel merkezine ise ölü toprağı serpilmişcesine bir sessizlik hakimdi.
Gültekin Uysal açıklama için salona girdiğinde Afyon teşkilatlarının çizgisini yıllardır bozmayan, genelde 50 yaş üstü emekli kalabalık coşkulu alkışlarla tempo tuttu. “Başbakan Uysal” sloganları atılması için amigoluk yapanlarda başarılı olamadı.
Sayın Uysal, liyakat sahibi genç bir siyasetçi olarak tanınan bir isimdir. Ama salona girerken ve konuşması sırasındaki huzursuzluğu dikkat çekiciydi.
Genel Başkanlık gibi zorlu bir göreve talip olmak, ülke adına bir şeyler yapmak için taşın altına el atmak.
Bunlar iyi güzel ama ruhsuz ve heyecandan uzak bir yaklaşım içerisinde hedefe ulaşılabilecek mi?
Sayın Uysal yolunuz açık olsun amma! Amması inşallah hayırlı olur.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti