Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ÇARK ETMENİN SANCILARI

Seçim bitti bir şey değişmedi. Güneş yine aynı yerden doğuyor, ağaçlar aynı yerinde, kuşlar ötüyor.
Sonuç farklı olsaydı o zaman görürdük dünyanın kaç bucak olduğunu. Kararlı ve öfkeliydi bir kesim; içerdekiler dışarı çıkacak, dışardakiler içeri girecekti. Oraya buraya atamalar yapıyor, koltuklar dağıtılıyordu. Afyon’da bile nereye kimin geleceği konuşulur olmuştu. Evdeki hesaplar çarşıya uymadı ve bugünlere ulaştık.
Seçim sonuçları ile ilgili tartışmalar, yorumlar ardı ardına devam ediyor.
Genel tabloya şöyle bir baktığımızda seçim öncesinde iktidar kanadına, Cumhur İttifakı’na şans tanımayan pek çok kişinin çark etmenin sancılarını yaşadığını görüyoruz.
Bu durum dost sohbetlerinde de böyle, yaygın medyanın ekranları ve gazete sütunlarında da böyle, yerelde de aynı şekildi.
Muhalif gazla atıp, savuranlar yaptıkları salvoları unuttu, iktidara iyi niyet mektupları sunuyorlar birbiri ardına. Ne yapalım, “Çarkınız hayırlı olsun” demekten başka bir şey gelmiyor elden.

 

YEREL SEÇİMLERE DOĞRU

 

Bugün itibariyle siyasetin genel tablosuna baktığımızda bir yanda “kurultay ve değişim” söylemleri ile iç hesaplaşmaya, şahsi ikbal planlarına yoğunlaşanları görüyoruz. Diğer yanda ise daha ilk günden hedef belirleyip, yerel seçimlerin derdine düşen, yerel seçimleri kazanabilmek için kolları sıvayanlar var.
Bu tablo bile yarının bizlere ne getireceğini şimdiden gösterir gibi…
Yerel seçimlere 10 ay var. Allah ömür verirse hep birlikte bir kez daha sandık başına gideceğiz yerel yöneticilerimizi belirlemek üzere.
Yerel seçim sürecinde tabloyu daha net görmemizi sağlayacak olan en önemli gündem maddesi “İttifaklar” meselesi olacaktır. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hayat bulan Cumhur İttifakı ile Millet İttifaklarının yerel seçimlerde sürüp sürmeyeceği yerel seçimlerin kaderini tayin edecektir.
Genel seçimler öncesinde hem Cumhur İttifakı’nın hem de Millet İttifakı’nın ilimizdeki söz sahiplerine bu durum sorulduğunda her iki taraf da ittifakların sürmesinden yana tavır belirtmişlerdi. İlerleyen süreç içerisinde Ankara’da esen sert rüzgarlar ittifak durumlarını nasıl şekillendirecek, bekleyip göreceğiz.
Afyonkarahisar açısından bakıldığında Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için ismi geçen kişiler anılmaya başlandı bile günlük sohbetlerde.
Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in AK Parti’den yeniden belediye başkan adayı olduğunu biliyoruz. Geçen seçimde İYİ Parti’nin Belediye Başkan adayı olduktan sonra AK Parti saflarına geri dönen eski Milletvekili Dr. Mahmut Koçak AK Parti’nin muhtemel Belediye Başkan adayları arasında anılıyor. Afyonkarahisar eski Belediye Başkanı ve şimdiki İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban yeniden Belediye Başkan adaylığı için ismi geçenler arasında. Bu isimlerle birlikte İstanbul’da görev yapan Doktor bir hemşehrimizin, AK Parti Merkez ilçe eski Başkanı Eczacı Bülent Eser’in isimleri de AK Parti Belediye Başkan aday adayları arasında anılıyor.
Zaman içerisinde AK Parti’nin belediye başkan aday adaylarında sayı artacaktır.
Afyonkarahisar’da yabana atılmayacak bir oy kitlesi bulunan MHP’nin aday adaylarını, Cumhur İttifakı’nın durumu belirleyecek gibi. Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi gibi Cumhur İttifakı partileri yerel seçimlerde Afyonkarahisar’da hep aday çıkardılar ve seçimin kaderinde etkili oldular. Bu seçimde Cumhur İttifakı içerisinde kalıp, AK Parti adayı arkasında kenetlenirlerse seçim sonucunu tahmin etmek hiç de zor olmayacaktır.
Millet İttifakı kanadına baktığımızda CHP’nin Belediye Başkan adayı olarak Milletvekili Burcu Köksal’ın ismi yaklaşık 1 yıldır gündemde. Burcu Köksal bu yöndeki soruların hepsine, “Önce iktidar milletvekili olacağım, sonrasına partim karar verir” diyordu. Şimdi iktidar milletvekilliği olmasa da milletvekilliği hedefi gerçekleşti. Belediye Başkan adaylığı noktasında hem kendisinin hem de partisinin ne düşündüğü kısa süre içerisinde ortaya çıkar diye tahmin ediyoruz.
Millet İttifakı’nın ilimizdeki diğer güçlü paydaşı İYİ Parti’de yerel seçim noktasında çok bir hareketlilik yok. Genel seçimin şokunu üzerlerinden atamayan İYİ Partililer’in yerel seçimler için gözü de kulağı da Ankara’da. İYİ Parti’nin Afyonkarahisar’daki aday adaylarını İttifak’ın sürmesi ya da sürmemesi durumuna göre ortaya çıkacaktır. Milletvekilliği seçiminde üstün bir performans gösteren ve özellikle şehir merkezindeki hemşehrilerimizden genel bir kabul gören Dr. Mustafa Enis Arabacı’yı İYİ Parti’nin Belediye Başkan adayı olarak görür müyüz? Zaman gösterecek…
Millet İttifakı’nın diğer paydaşı Saadet Partisi de önceki seçimlerin tamamında kendi adayı ile seçimlere katılmıştı. Belli oy kitlesine sahip olan Saadet Partisi de ittifakın durumuna göre mutlaka bir aday belirleyecektir.
Yerel seçimlere daha 10 ay var ama sayılı gün çabuk geçer. Bugün için ilimizdeki tablo bu şekilde.
Bakalım kalbur sudan ne getirecek?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti