Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

CENNETE ANCAK MÜSLÜMANLAR GİRER -1

Muharrem Günay 12 Şubat 2011 Cumartesi 02:00:00
  Bizimle birlikte namaz kılıyorlar bizimle oruç tutuyorlardı bizimle hacca gidiyorlardı fakat onları ateşe koymuşsun” Ebu Said diyor ki: “Allah onlara şöyle buyuracak: “Gidin onlardan tanıdıklarınızı oradan çıkarın.” Onlar da onların yanına gider onları yüzlerinden tanırlar onlardan bir kısmı dizlerine kadar ateş içersindedirler bir kısmı da topuklarına kadar ateşle kalmışlar. Onları çıkarınca: Ey Rabbimiz emrettiklerini çıkardık derler. Allah’ta onlara şöyle buyurur: Kalplerinde dinar ağırlığında İman olanları da oradan çıkarın. Daha sonra kalplerinde yarım dinar ağırlığında İman olanları da çıkarın buyurur. Daha sonra da kalplerinde zerre miktarı İman olanları da çıkarın buyurur. Ebu Said şöyle dedi. Kim bunlara inanmazsa şu ayeti okusun: “Allah kendisinden başka birine ilâhlık yakıştırandan başkasını asla bağışlamaz ama bağışlanmasını isteyen kimsenin şirk dışındaki günahlarını bağışlar. Allah’a ortak koşanlar gerçekten korkunç bir günah işlemiş olurlar.” (Nisa 48)
Allah Katında Din İslam’dır
“İnneddîne ındallâhil İslâm..” “Allah katında din, şüphesiz İslâmiyet’tir.” (Al-i İmran/19)
“Onlar Allah’ın (son olarak seçtiği İslâm) dininden başkasını mı arıyorlar? Hâlbuki göklerde ver yerdekiler(in hepsi) ister istemez O’na teslim olmuşlardır ve ancak O’na döndürülüp götürüleceklerdir.” (Al-i İmran 83) , “Kim, İslâm’dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır. (Ali İmran/85)
Yahudi ve Hıristiyanlarla Amentü’de İttfakı-mız var mıdır?
Yahudi ve Hıristiyanların cennete girecekleri ve amentüde ittifakımız var iddiaları düpe düz bir iftiradan ve yalandan ibarettir. Çünkü Yahudiler ve Hıristiyanlar hem müşrik hem de kafir olduklarından dolayı Allah onlara cenneti haram kılmıştır. Onların hepsi ateş ehlidirler.
Amentünün birincisi Allah’a iman etmektir. İslam inancına göre Allah, birdir, tektir, doğurmamış ve doğrulmamıştır. İslam tevhid dinidir, Hıristiyanlık Teslis (Üçleme) dinidir. Üzeyir Allah’ın oğludur, Şakire Allah’ın karısıdır diyen Yahudilerle ve teslis inancına sahip olup şirke düşen Hıristiyanlara Allah’a iman konusunda nasıl bir ittifakımız olabilir. Ayrıca Hıristiyanlara göre Allah göktedir bize göre ise mekandan münezzehtir.
Amentünün ikincisi meleklere imandır. İslam inancına göre meleklerin erkekliği, dişiliği yoktur. Hıristiyan ve Yahudilere göre melekler dişi olup, Allah’ın kızlarıdır. Demek ki meleklere iman konusunda da Yahudi ve Hıristiyanlarla bir ittifakımız yoktur.
Amentünün üçüncüsü kitaplara imandır. Bizim inancımıza göre 100’ü küçük (sayfa) 4’ü büyük olmak üzere 104 kitap vardır. Biz bu kitapların hepsine inanır ve iman ederiz Yahudiler ve Hıristiyanlar ise Kur’an-ı kerim’e inanmazlar. Görüldüğü gibi kitaplara iman konusunda da bir ittifakımız yoktur.
Amentünün dördüncüsü peygamberlere imandır. Biz bütün peygamberlere inanırız onlar Hz. Muhammed’in peygamberliğine inanmazlar. Demekki peygamberlere iman konusunda da bir ittifakımız yoktur.
Amentünün beşincisi Ahiret gününe, cennet ce cehenneme inanmaktır. Yahudi ve airet inancına sahip olmakla beraber Müslümanlar cennete giremez diyorlar bize göre de Yahudi ve Hıristiyanlar cennete giremez. Görüldüğü gibi Ahiret, cennet ve cehennem inancında da bir ittifakımız yoktur.
Ehli kitapla yani kendilerine kitap gönderilmiş olan Yahudi ve Hıristiyanlarla ittifakımız var demek kur’ani gerçekleri ve İslami hükümleri red ve inkar etmek demektir. Diyenleri küfre götürür ve cehennemlik yapar.
Hz. Peygamberimizden önce yaşayıp bozulmamış, tahrif edilmemiş Tevrat, Zebur ve İncil’e inanan ve ona göre yaşayan insanlara gelince onlar zaten Müslüman olup Salih amel işleyenleri cennetliktirler. Fkat bu kitapların ve dinlerin Hz. Muhammed’in peygamberliği ve Kur’an-ı Kerim’in indirilmesi ile birlikte asılları da bozulmuş olduğundan hiçbir geçerliliği kalmamıştır.
Hz. İsa’yı ve İncil’i, Hz. Musa’yı ve Tevrat’ı gönderdiğine inanılan Allah’a iman edip, Hz. Muhammed’i ve Kur’an’ı gönderen Allah’a iman etmeyenlerle biz Müslümanların hiçbir ortak noktası ve ittifakı olamaz. Yahudi ve Hıristiyanlar cennete giremez, girer diyenler de bu sözlerinden dolayı küfre düştükleri için cennete giremezler.
Dinler Arası Diyalog çalışmaları adı altında İslam dini ile Hıristiyanlık ve Yahudilik dinlerini eşitmiş gibi gösterme ve Müslüman’ı ve dinimizi Hıristiyanlaştırma gayreti içerisinde olan cemaat ve guruplara karşı çok uyanık olmak durumundayız. (Devamı Yarın)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti