Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Çocuktan al haberi – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 11 Şubat 2012 Cumartesi 02:00:00
  Yeni Anayasa tartışmaları devam ederken geçenlerde gazetelerden öğrendik ki, toplumun her kesiminden yeni anayasa ile ilgili görüş alınacağı gibi, çocuklarımızın da görüşlerine başvurulacakmış. Çocuklardan yeni anayasa önerileri toparlanacakmış. Güzel bir uygulama. En ilginç değerlendirmelerin, en dikkat çekici önerilerin çocuklardan geleceğine eminiz.
Bu kadar emin olmamızın gerekçesi olarak “Çocuktan al cevabı” başlığı altında bize ulaştırılan bir mesajı aktaralım sizlere. Çocukların ailelerine verdikleri ilginç cevaplardan kısa bir değerlendirme:
Kadınbudu Köfte yiyecek misin Kerem?, “Ben kadın yemicem”,”Anne bana naneyi özleyen şeker alır mısın?”= Nane özlü, Ecrin (4 Yaşında) Kreşte çıkan yemeği yememek için öğretmenine gider: ”Öğretmenim hastayım, miğdemciklerim ağrıyor”, Gamze (4 Yaşında)Organları sayıyor: “İç organlarım, dış organlarım, yan taraftaki organlarım, alt taraftaki organlarım, üst taraftaki organlarım”, Beste (4 Yaş)Karnen zayıf gelirse bozuşuruz Simay, “Ya karnem şişman gelirse, o zaman na’pıcaksınız??!!”, Simay Kalkan (6 Yaşında)”Ya bana cipis verirsin ya da seni pişman yaparım!”, Ebru Ece (3 Yaşında)”Sen hastalanınca ben seni tamir ederim baba”, Mert Mintaş (3.5 Yaşında)”Anne, 2 tane kardan adam yapalım, biriyle ben evleneyim diğeriyle de teyzem evlensin”, Melis Mollavelioğlu (3.5 Yaşında)”Halacım, benim de Feysbukum var ama Bursa’da”, Hayrunnisa (4 Yaşında)Doğum günü olan Doğa annesine sitem eder: “Ben dünyaya niçin geldim? Sen bana hediye al diye geldim.” Doğa Tezel (5 Yaşında)Anahtarı olan günlük aldırmaya çalışıyor: -Ama bu çok pahalı, başka bir şey bakalım, “Sır tutmak o kadar ucuz mu sandın anne!”, Lal Ege-6
İşte çocukların kendi dünyalarında oluşturup büyüklere sundukları cevaplar böyle. Olayı genel gündemden yerel gündeme indirgesek… Anayasa çalışmalarında görüşlerine başvurduğumuz çocuklarımızın yerel gündemle ilgili de görüşle-rine de başvurabilsek.
Ortaya ne kadar ilginç fikir ve cevaplar çıkardı değil mi? Gazlıgöl’deki kuyu ve rant tartışmalarını, şehir içinde yollarda düşülen çukurları, hava kirliliğini, piyasadaki durgunluğu, icraların iflasların artışını, şehir merkezinde yeşil alana geçit vermeyen yapılaşma planlarını, trilyonluk yatırımları vs… Buz tutmuş olan Şakalak Dede yokuşundan aşağıya poşet üzerinde kayan çocuklara sorsak nasıl cevaplar alırdık. Sormadan öğrenilmez ki…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER