Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

CUMHUR İTTİFAKI BELEDİYE SEÇİMLERİNE NASIL GİRECEK?

Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla birlikte yeniden seçim ortamındayız. Cumhur İttifakı partileri derhal derlenip, toparlanıp seçimin ikinci turu için çalışmalarına başlarken, dün basın mensuplarının karşısına çıktılar.
Cumhur İttifakı’nın paydaşları olan AK Parti, MHP, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi’nin Afyonkarahisar Milletvekilleri ile il başkanları hep birlikte, kelimenin tam anlamıyla “birlik ve beraberlik” görüntüsü verdiler. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de bu tabloya can-ı gönülden destek verdi.
Takdir ediyoruz. Cumhur İttifakı’nın tüm paydaşlarını gösterdikleri başarıdan dolayı da tebrik ediyoruz. Birlik ve beraberliklerini korudukları için de ayrıca tebrik ediyoruz.
***
Milletvekilleri’nin, İl Başkanlarının değerlendirmelerini haber sütunlarımızda okuyabilirsiniz. Biz toplantının “kulis” kısmını değerlendirelim müsaadenizle…
Toplantının sohbet kısmında AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya basın mensuplarına bir soru yöneltti. “Arkadaşlar CHP’nin 2’nci sıra adayı nerelerde bilginiz var mı?” diye sordu. Basın mensuplarından değişik cevaplar geldi. Afyonkarahisar’da olmadığını, ilimizden ayrıldığını söyleyenler oldu. Soru sırası basın mensuplarına geldiğinde, “Neden sadece CHP’nin 2’inci sıra adayını merak ettiniz? Diğer partilerin 2’inci sıra adaylarını sormadınız?” soruları yöneltildi. Özkaya, “Ben onu merak ettim” derken, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven devreye girerek, “Diğer partilerin adayları da ortada yok” dedi.
Seçim sürecinde kendisinin gündeme getirdiği konuları hatırlatan İbrahim Yurdunuseven, “Hatırlarsanız ben açık açık sormuştum. 20 yıldır Afyon’da bir yatırım yapılmadığını savunun bir aday vardı. O kişiye bu binalar, bu yatırımlar gökten yapılmış mı indi? Bunları kim yaptı diye sormuştum” hatırlatmasında bulunan Yurdunuseven, “Düşüncelerimi açık açık söyledim. Diğer adayları da ortada göremiyoruz” dedi. Yurdunuseven’in bu sözlerini hedefinde kimin olduğunu çoğunluk anladı aslında.
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven bahsettiği sözlerini sarf ettiği günlerde bizim de dikkatimizi çekmişti. Bu köşede yer alan yazımızda “Bu sözler kime?” diye sormuş ve Yurdunuseven’in sözlerini sütunlarımıza taşımıştık. Şöyle diyordu Milletvekili İbrahim Yurdunuseven o gün dikkatimizi çeken konuşmasında: “Özellikle söyleyeceğim birkaç kelam var; Bu memleketin nimetlerinden faydalanan, bu milletin, bu hükümetin, bu devletin nimetlerinden yararlanıp da şimdi aklınca milletvekili olmak isteyen birkaç kişi var. Biliyorsunuz onların isimlerini söylemek istemiyorum. Sizler biliyorsunuz kimler olduğunu. Diyor ki, efendim bu iktidar döneminde AK Parti döneminde Afyon’a ne turizmde, ne ticarette, ne başka bir konuda hiçbir şey yapılmamış. O arkadaş gelecekmiş, yapmak istiyormuş. Onun için geliyormuş! Ya vicdansız o binalar gökte yapılıp da mı geldi, oraya konuldu? O oteller, o binalar, o termal tesisler, tarım alanında yaptığımız başarılar… Daha neler neler… Çok daha uzatmak istemiyorum ya biraz el insaf… Tamam olabilir, muhalefete geçebilirsin. Muhalefet yapmak isteyebilirsin ama biraz da adabı edebi bil de öyle muhalefet yap derim. Bu sözlerimizi lütfen unutmayın”.
Sayın Yurdunuseven “Bu sözlerimi unutmayın” demişti seçimin en hararetli günlerinde. Dün gördük ki unutmamış. Yurdunuseven’in sözlerinin muhataplarına yönelik nasıl bir tutum içerisinde olacaklarını hep birlikte yaşayıp göreceğiz…
***
Cumhur İttifakı’nın Afyonkarahisar’daki birlik ve beraberlik görüntüsünü takdir ettiğimizi belirtmiştik sözün başında. Toplantının sohbet kısmında “Sayın Vekilim, Cumhur İttifakı’nın bu tablosunu bundan sonra da görecek miyiz? Mesela Belediye seçimlerinde de bu sahneye tanık olur muyuz?” diye sorduk biz de…
İlk aldığımız cevap “İnşaAllah” oldu… AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya bu sorumuz üzerine şunları söyledi:
“İnşaAllah. Biz pazara kadar değil, mezara kadar dedik. Derdi bayrak, vatan, millet olan, bunun için bir araya gelen insanlarız. Bu durumda olan insanlar kendi menfaatlerine aykırı olsa da geri adım atmazlar. Bu iklimi devam ettirmemiz gerekiyor”
Cumhur İttifakı’nın dünkü “sağlam” tablosu ve İttifak’ın sözcüsü olarak Ali Özkaya’nın sözleri Afyonkarahisar’ın önümüzdeki günleri için büyük önem taşıyor bize göre. Yerel seçimlere Cumhur İttifakı bugün sahnelediği bütünlüğü içerisinde girerse eğer… Rakiplerinin işinin hiç de kolay olmayacağı aşikar. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti