Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İSİM

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin son toplantısına sokaklara Sezen Aksu ve Adnan Şenses’in isimlerinin verilmesi tartışması damgasını vurdu. 12 Eylül’de yapılan referandumda “evet” diyenleri temsilen Sezen Aksu’nun isminin, “hayır” diyenleri temsilen de Adnan Şenses’in isimlerinin Gedik Ahmat Paşa İlköğretim Okulu arkasındaki iki sokağa verilmesi önerildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın bu önerisine MHP grubu muhalefet etti.
Sokak ve caddelere devlet büyüklerinin, şehre emeği geçenlerin, kültürel, ekonomik, sportif ve siyasal alanda katkısı bulunanların isimleri verilir. Afyonkarahisar’ın dört bir yanı değerli isimleri taşıyan cadde ve sokaklarla doludur. Hal böyle iken, Afyonkarahisar’a bugüne kadar olumlu ya da olumsuz hiçbir katkısı olmayan bu iki sanatçının isminin ve-rilmesi önerisi bize de sıcak gelmedi.
Öyle ki; ne Sezen Aksu, ne de Adnan Şenses Afyonkarahisar’a belki de konser için dahi gelmediler. Sezen Aksu belki de geçerken bir kaç kez şehrimize uğramıştır, ama bu ziyaretlerinde bir kilo lokum aldığı bile şüphelidir. Adnan Şenses’in termal otellerde bayram programı için birkaç kez ilimize geldiğini söyleyen arkadaşlarımız var. Ama o programlarda da adam parasını aldı gitti. Şehre ne ekonomik, ne kültürel, ne de bir başka alanda bir katkısı olmadı.
Öte yandan referandum öncesinde “evet” oyu vereceğini açıklaması nedeniyle tartışma konusu olan Sezen Aksu’nun ismi İzmir’de yaşadığı sokaktan kaldırılmış ve bu konuda da bir çok tartışma yaşanmıştı. Basında kendisine yer bulmak isteyen bir çok belde-kasaba Belediye Başkanı Sezen Aksu’ya kıyak geçerek beldelerindeki caddelere onun ismini vermişlerdi. Bu girişimlerin ilk bir kaçı gereken yankıyı yaratırken sonrasında bu çabalar “kabak tadı” olarak yorumlanmıştı. Afyonkarahisar’ın bu kabak tadından pay alması da pek hoş bir durum gibi gelmedi bize.
Belediye Meclisi’ndeki isim tartışmasının ardından bu caddeler için öneride bulunan çok kişiye rastladık. Hatta Meclis’te dile getirilen bir öneriye göre Gedik Ahmet Paşa 1. sokak ismini taşıyan sokağa, ailesi o sokakta yaşayan Şehit Erdinç Şatırer’in ismi verilmesi gerekiyor. Tartışma konusu olan sokaklara illa ki bir sanatçı ismi düşünülüyorsa, ömrünü o caddede geçirmiş Afyonkarahisarlı sanatçı Nazım Bursalıoğlu’nun ismi neden olmasın? Afyonkarahisar’da bugün musıki adına bir şeyler varsa onlara borçlu olduğumuz Musıki Cemiyeti kurucularından, derlediği Afyon türküleri hala TRT’de yayınlanan Cemal Altıniğne ya da Konya dahil Türkiye’ye sema törenini yeniden öğreten Afyonkarahisar Mevlevihanesi’nin eski mutrip heyeti üyelerinin isimleri neden düşünülmez ki?
Laf cadde ve sokak isimlerinden açılmışken, artık İzmir nokta olarak bilinen Albay Reşat Çiğiltepe anıtından başlayıp, Özdilek tesislerine kadar uzanan İzmir yolu ile ilgili bir fikrimizi de belirtelim istedik. Şehrimizin vitrini olan bu en değerli bulvarımız da artık bir ismi hak etmiyor mu? “İzmir yolu” deyip geçtiğimiz, şehrimizin değil, yurdumuzun göz bebeği bölgelerden birisi olan bu bulvarımıza da hak ettiği değerdeki bir isim düşünülmeli artık…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER