Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

18 AĞUSTOS’U BEKLEYELİM – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 26 Temmuz 2018 Perşembe 13:51:44
 

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bizleri hatırlayan, çeşitli usullerle biz gazetecilere değer verdiklerini gösteren tüm dostlarımıza teşekkür ederek sözlerimize başlamak isteriz. Basın Bayramı etkinlikleri kapsamında gazeteniz Kocatepe ile ilgili olarak sizlerden aldığımız olumlu yorumlar için de ayrıca şükranlarımızı sunuyor, sizlerden dua bekliyoruz, “Allah mahcup etmesin”
***
Dün bir çok hemşehrimizin elinde cep telefonları, birbirlerine gelen mesajları gösteriyorlardı. “Afyonkarahisar’da kimi Belediye Başkan adayı olarak görmek istersiniz” içerikli anket mesajı sorusunu içeren mesajlar pek çok kişinin merakını uyandırdı. Kimileri gerçekten gönlünden geçen Başkan adaylarını bu telefona mesaj olarak göndererek, inandıkları isimlere destek olmaya çalışıyordu. Kimisi de Afyonkarahisar’la ya da Belediye Başkanlığı ile uzaktan yakından ilgisi olmayan isimleri mesaj atarak “madik” geçiyorlardı.
Bu işlere aklı eren hemşehrilerimiz internet aracılığıyla işin detayını biraz kurcaladıklarında mesajların anketten çok, bir “para kapma tuzağı” olduğu sonucuna vardılar. Öyle sanılıyor ki, mesaja cevap vermek için atılan mesajlar vasıtasıyla bazı uyanıklar gelir elde ediyorlar. Aslında alet olmamak gerekiyor ama, yine de bu mesajlar sayesinde “siyaseten küçük bir hareketlilik yaşandı” dersek yalan olmaz.
Öte yandan çeşitli kanallarla “Belediye Başkan adayları” ile ilgili isimler de kamuoyuna pompalanmaya başlandı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın aday adaylığını ilan ettiğini herkes biliyor. Çoban’a ilaveten kulislerde ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Baro Başkanı Turgay Şahin ve eski Milletvekili Dr. Mahmut Koçak’ın isimleri de muhtemel Belediye Başkan adayları olarak kulaktan kulağa, dilden dile dolaşmaya başladı. Serteser ve Şahin’in böyle bir niyetleri olup olmadığını bilmiyoruz ama, Koçak her zaman Afyonkarahisar siyasetinde ismi zikredilen bir isim. Bu isimlerin adaylığıyla ilgili gerçeklik payının ne olduğunu zaman gösterecek.
***
Siyaset kulislerini dalgalandıran bir başka gelişme de AK Parti Afyonkarahisar İl Yönetimi ile ilgili olarak yaşandı. AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi olan tüm isimlerin istifaları Genel Merkez talimatı ile toplanırken, İl Başkanlığı’na vekalet eden Av. Hüseyin Sezen AK Parti Genel Merkezi tarafından asaleten İl Başkanlığı’na atandı. Şimdi İl Başkanı Hüseyin Sezen AK Parti’nin yeni yönetim kurulunu, kendi çalışma arkadaşlarını yeniden belirleyecek. Hayırlı olsun.
***
AK Parti içerisinde “gruplar” mücadelesinin sürdüğü herkesin malumu. Yeni il yönetimi için de bu gruplar mücadelesine tanık olacağız galiba. Biz şimdiden derinlemesine analize girerek yanlış yönlendirmelere sebep olmak istemiyoruz. Sadece 18 Ağustos tarihini beklemek gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.
18 Ağustos’ta AK Parti’nin Büyük kongresi yapılacak. Bu kongrede AK Parti’nin yeni yönetim kademeleri belirlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel Başkanı olduğu AK Parti’de tüm yönetim kademeleri “Reis” tarafından 18 Ağustos’taki kongre ile yeniden şekillendirilecek. Söylenenlere bakılırsa baştan aşağı bir değişim bekleniyor ve bu değişim gençleşme sürecini de beraberinde getirecek.
Hal böyle olunca Afyonkarahisar’dan AK Parti’nin tepe noktalarında kimlerin görev alacağı, hangi isimlere etkin rol verileceği önem arz ediyor. Mahalli seçimlerdeki adaylar, il yönetimindeki isimler gibi merakla beklenen gelişmelere AK Parti Büyük Kongresi’nin ve bu kongre ile oluşacak olan dengelerin etkisi göz ardı edilemez. Parti içindeki “gruplar” mücadelesinde de 18 Ağustos tarihi önemli rol oynayacak.
Bekleyelim görelim. Mevla hayır yazsın, hayır göstersin…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER