Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

367’DEN EVET’E – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 18 Mart 2017 Cumartesi 12:57:04
 

Alternatif Politikalar Merkezi Genel Başkanı Mahmut Koçak’ın insani ilişkilerinin sağlamlığını, ürettiği politikaları beğeniyorum.
Şehit ailelerine yönelik, koruculara yönelik açıklamaları ve etkinlikleri çok anlamlı.
Afyonkarahisar ile ilgili kafa yoran, Türkiye üzerine fikir yürüten önemli bir siyasetçi. Milletvekilliği döneminde kendisine yardım için başvuran hiçbir Afyonkarahisarlı’yı geri çevirmemesi de akıllara kazınmıştır.
Fakat…
Söz konusu Mahmut Koçak olunca, insanın aklına ister istemez 2007’deki Cumhurbaşkanlığı Seçimi geliyor.
2002 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili seçilen Koçak, siyasetteki çıkışları dolayısıyla partisinden ihraç edilmişti. İhraç konusunu tartışmıyorum, belki de Koçak haklıydı.
2007’nin Nisan ayındaki Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nden önce Koçak, Erkan Mumcu’nun Genel Başkanı olduğu Anavatan Partisi’ne katıldı.
Koçak, Anavatan Partisi’nin Türkiye için önemli bir parti olduğunu söyleyerek yeni partisini övmüştü.
O süreçte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Cumhuriyet Gazetesi’nde yazdığı makalede, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Cumhurbaşkanlığı Seçimi Toplantı Yeter Sayısı’nın 367 olması gerektiğini belirtmişti. Nisan’ın son haftası yapılan Seçim’de, bu şart aranmış, oylama gerçekleşmesine rağmen Anayasa Mahkemesi, bu oylamanın yürütmesini durdurmuştu.
İşte o 367 sayısının bulunamadığı ve Anayasa Mahkemesi’nin yürütmesini durdurduğu Seçim’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na girmeyenlerden birisi Mahmut Koçak’tı.
Koçak, daha sonra yazılı bir açıklama yapmış, “Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi gerektiği” görüşünü kamuoyuyla paylaşmıştı.
2009 yılında ise Koçak, oylama sırasında Meclis’e girmemesinin hata olduğunu, milletin iradesiyle ters düşüldüğünü belirtecekti.
Günümüzde ise Koçak, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Anayasa Referandumu’na “istikrar” gerekçesiyle “Evet” dediğini açıkladı.
Fikirler değişebilir, bunu kabul ediyorum.
Ancak ülkenin kaderiyle doğrudan ilgili gelişmelerde sadece “Hata yaptık” deyip özeleştiri vermek yeterli midir?
Afyonkarahisar’ın değerli büyüğü, siyasetin ağabeyi olan Mahmut Koçak, bu durumun muhasebesini kendi içinde yapıyordur mutlaka.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER