Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AFJET AFYONSPOR’DA DEĞİŞİM – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 1 Ağustos 2017 Salı 12:40:41
 

AFJET Afyonspor’da yönetim ani bir kararla değişti, bu değişim kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Yönetim değişikliğinin gerekçesi olarak kanuni zorunluluklar gösterildi. Denildi ki, “Ticaret Kanunu ve Dernekler Kanunun gereğince Salih Sel ile Yusuf Uluturk’ün Afjet Afyonspor yönetiminde bulunmaları uygun değil. Çünkü bu isimler kulübe para veren AFJET’in de yöneticisi konumundalar. Haliyle hem parayı verenlerin, hem parayı alanların aynı kişiler olmasına kanunlar engel!”…
Yönetimdeki değişimin gerekçesi olarak bu durum sunuldu ve bir iki gün içerisinde yönetim kurulu değişti. Yeni Yönetim Kurulu’na hayırlı olsun diyoruz ancak, kamuoyunda oluşan soru işaretlerinin de bir an önce giderilmesi gerektiğine inanıyoruz. Şöyle ki, Salih Sel ve Yusuf Ulutürk yıllardır bu görevdelerdi. Yönetim değişikliğine gerekçe yapılan kanuni zorunluluklar şimdi mi akla geldi, böyle bir uygunsuzluk vardı da neden bu zamana kadar beklendi?
Kulüp’ün mali durumu ile ilgili bir çok söylenti var. Biz biliyorduk ki, AFJET kaynakları ile beslenen AFJET Afyonspor’da para sıkıntısı yok, her şey güllük-gülistanlık. Para olunca başarı da geliyor sanıyorduk.
Kulüple ilgili izlenim bu şekildeydi. Şimdi duyuyoruz ki, Kulüp bütçesi açık veriyormuş. Yeni yöneticiler maddi anlamda büyük bir yük üstlenmiş. Burada bir karışıklık var. Karışıklık krize dönmeden bu söylentilere açıklık getirilmeli.
Sonuç itibariyle Afjet Afyonspor Afyonkarahisar halkının malıdır. Başarı halinde hepimiz sevinir, başarısızlık halinde hepimiz üzülürüz. Bugüne kadar tertemiz gelen Kulüp bundan sonra da tertemiz yoluna devam etmeli, geçmişte bıraktığımız 4 Afyonsporumuz’la aynı kaderi paylaşmamalıdır.

 

“GÜÇ SAVAŞLARI”NIN
BİR MUHAREBESİ

 

AFJET Afyonspor Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’in “operasyon”a kurban gittiğini söylersek yanılmış olmayız galiba. Şöyle ki, İl Genel Meclisi Başkanı olarak AFJET’te yönetici olan, dolayısıyla AFJET Afyonspor’a Başkan olan Salih Sel, bu görevine Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın desteği ile gelmişti. Göreve geldikten sonra da Kulüp’e başarılar yaşatmış, koltuğunun hakkını vermeye çalışmıştı.
Afyonkarahisar’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarış başlayınca AK Parti’nin muhtemel büyükşehir başkan adayları arasında Salih Sel’in de ismi anılmaya başlandı. Bu durumu bu köşede biz de birkaç kez zikrettik.
Aynı şekilde bu köşede şehrimizdeki “güç savaşları”ndan da sıkça bahsetmiştik hatırlarsanız. İşte, Afjet Afyonspor’da yaşanan görev değişimi de bu “güç savaşları”nın kapsamında değerlendirmek gerekiyor bize göre.
Afyonkarahisar gündemi önümüzdeki bir yıllık süreçte pek çok seçime gebe. Odalardan, meslek örgütlerine kadar, ardından da siyasi makamlara kadar seçimler geldi kapıya dayandı. Her seçim yeni hesaplar, yeni ittifaklar demek. Anlaşılan o ki, “güç savaşları”ndaki ilk muharebe Afjet Afyonspor cephesinde yaşandı.

 

GÜÇ DEVŞİRMEYE ÇALIŞANLAR KİM?

Geçen hafta içerisinde iki ayrı açıklama yapıldı. Birisi Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından, diğeri de AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven tarafından. Her iki açıklamada da denildi ki, “Çimento Fabrikası’nın satılan arazisinde kurulan konut yapı kooperatiflerinden ve bizim bu kooperatiflere üyeliğimizden bahsediliyor. Ne biz ne de ailemiz bu kooperatiflere üye değiliz”
Çoban da Yurdunuseven de bunu söylediler ve “Bizim üzerimizden pirim yapmaya çalışanlara izin vermeyin” dediler. İyi de kim bu AK Partili siyasetçilerin üzerinden güç devşirmeye çalışanlar? Şimdi herkes bunu merak ediyor.

 

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE BAŞARI VAR

 

Afyonkarahisar yerel basınını takip edenler Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nın uyuşturucuya yönelik operasyonlarının ardı sıra devam ettiğini, bu operasyonlarda çok sayıda kişi hakkında işlem yapıldığını, çok sayıda uyuşturucu madde yakalandığını görüyorlardır.
Gerçekten son dönemde Afyonkarahisar genelinde uyuşturucu maddelerle mücadele açısından önemli ad��mlar atılıyor. Bir dönem okul önlerine kadar inen “torbacı” lakaplı zehir tacirlerine göz açtırılmıyor. Bu işin üretimini, ticaretini yapanlara “aman” verilmiyor. Devlet hepsinin tepesine çökmüş vaziyette.
Son dönemde uyuşturucu kullananların alınan ifadelerinde geçen “Afyon’da mal bulamıyoruz, başka illerden alıyoruz” cümlelerinin altını önemle çizmek gerekiyor.
Bu başarı Afyonkarahisar’da Valilik koordinasyonunda, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin uyumu, Adli makamların da kendilerine her türlü yasal desteği vermesiyle sağlanıyor hiç şüphesiz. Kendini kanundan üstün gören, aklınca devlete kafa tutmaya kalkışan her kendinizi bilmez için “Devlet”in tavrı aynı. İşte otopark kavgası sonrasında yaşananlar. İşte sözde bekarlığa veda partisi adı altında polise kafa tutmaya çalışanların kelepçelenerek yerlerde sürünürkenki halleri.
Eskiden bir uyuşturucu satıcısı tespit edildiğinde polisin arama izni alması uzun zaman dilimine sarkabiliyordu. Zaman zaman gece yapılması gereken operasyon “arama izni” sıkıntısından ertesi güne sarkabiliyor, haliyle ortada ne torbacı, ne suçlu kalıyordu. Şimdi öyle değil. Polis, jandarma kanun çerçevesinde tespitini yapıyor, Savcılık’a müracaat ediyor. Savcılık da dakikalar içinde gerekli izni çıkarıyor. Kanunlar dahilinde yapılması gereken anında yapılıyor. Böylece başarı elde ediliyor.
Yeter ki vatandaş, vatandaşlık görevini yerine getirsin, “bana ne” demeden, uygunsuz gördüğü durumu ilgili makamlara ihbar etsin. Eğer ki ihbarı dikkate alınmıyorsa Adliye’de savcılar vatandaşın şikayetlerini dinlemek için görev başındalar.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER