Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AFYON’DA ORTAK LİSTE OLUR MU?

Siyasi partilerin oluşturduğu seçim ittifaklarıyla gidilecek olan 14 Mayıs seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın milletvekili seçimlerinde hangi illerde ortak liste çıkaracakları merakla bekleniyor.
Afyonkarahisar için de birçok “ittifak” söylentisi rağbette bu günlerde. AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın Afyonkarahisar’dan ortak bir liste ile seçime katılması ihtimaller arasında.
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partileri’nin Millet İttifakı’nda “40 ilde ortak liste” söylentisi aylardır var. Geçen günler bu söylentinin bayatlamasına yetmiyor. Aksine emareler ihtimalleri daha da kuvvetlendiriyor.
Bu ihtimaller gerçeğe dönüşürse Cumhur İttifakı Listesi’nin 1 ve 2’inci sıralarının AK Parti’ye, 3’üncü sırasının MHP’ye verilmesi konuşanlar arasında. Millet İttifakı’nda durum biraz daha karışık. Orada çok bilinmeyenli bir denklem var.
***
İttifakların temel varlık nedeni olan ortak listelerin hangi iller için ilan edileceği ve bu listelerde yer alacak isimler seçim stratejilerinin de omurgasını oluşturacak. İlçe dengesinden, adayın oy potansiyeline; adayın temsil ettiği kesimden, seçmen üzerindeki etkisine kadar bir çok etken göz önünde bulundurulacak. Bu dengelerin üzerine bir de partiler arası pazarlıklar girecek.
İttifaklar, son dakikaya kadar hangi illerde nasıl bir ittifakla seçime gireceklerini birbirlerinden saklayacaklar. Dolayısıyla halk da listelerin nasıl olacağını, ittifakların illere nasıl yansıyacağını bilemeyecek.
Seçim takvimine göre partiler milletvekili aday adayı listelerini bugün akşam (23 Mart) saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na bildirecekler. İttifak yaparak seçime katılma kararı alan partiler genel başkanlarının imzalarını içerecek ittifak protokollerini de 24 Mart Cuma akşamına kadar YSK’ya teslim edecekler.
Protokollerin içeriği, ittifakın kapsamını ve ortak stratejisi hakkında daha net bilgi sahibi olmamızı sağlayacak.
Siyasi partilerce yapılacak Cumhurbaşkanı adayı başvuruları için öngörülen süre de bu akşam dolacak.
Öte yandan Cumhurbaşkanı seçiminin kilit noktasını oluşturan 100 bin imza ile aday gösterileceklere ilişkin imza süreçleri ise dünden itibaren başladı. Seçmenlerin aday gösterdikleri kişilere yönelik imzalarını ilçe seçim kurullarına bizzat giderek vermeleri gerekiyor.
Haydi hayırlısı…

 

AZİZ ASLAN SÜRPRİZ YAPTI

 

Biz gazeteciler için seçim dönemleri yoğun geçer. Baş döndüren bir trafiğin içerisinde buluruz kendimizi. Bu yıl da öyle oluyor. Seçimin ilan edildiği tarih ile seçim tarihi arasındaki sürenin kısalığı trafikteki hızı artırıyor. Üzerine gelen Ramazan-ı Şerif gazetecilerin iyice “emeğini sindirecek” bu seçim sürecine…
Gazeteniz Kocatepe her renkten, her sesten, her siyasi görüşten yazarların fikirlerine yer vermeyi geçmişten bu yana ilke edinmiştir. Kocatepe Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan isimlerden Aziz Aslan, Münir Pehlivanoğlu, Kemal Demirkırkan ve Ersan Özgür de 2023 seçimlerinin Afyonkarahisar aday adayları arasındalar. Hepsine başarılar diliyoruz.
***
Bu isimler içerisinde aday adaylığını en son açıklayan ve bize göre sürpriz yapan isim Aziz Aslan oldu. Önceki gün (Salı) akşamı MHP Genel Merkezi’nde aday adaylığı başvurusunu yapan Aziz Aslan’ın adaylığı hem MHP kanadında hem de Cumhur İttifakı içerisinde bir hareketlenmeye sebep oldu. MHP’nin iktidar yıllarında İl Başkanlığında bulunan, sonrasında Milletvekilliği adaylığı süreçlerinde 4 kez yer alan Aziz Aslan bu seçimlerde 5’inci kez aday adayı oldu. 1998-2022 tarihleri ile 2012-2015 tarihleri arasında MHP İl Başkanı olan Aziz Aslan, MHP’nin Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulları’nda da görev aldı. MHP aday listelerinde 2002’de 4’üncü sıradan, 2007’de 4’üncü sıradan, 2011’de aday adayı olup listeye giremeyen, 2015’de 2’inci sıradan aday olan Aziz Aslan’ın bu seçimlerdeki sıralamasını merakla bekliyoruz. Eminiz ki kendisi de öyle!…
MHP Teşkilatları üzerinde etkisi bulunan, Afyonkarahisar kamuoyunda da olumlu bir karşılığı olan Aziz Aslan aday sıralamasında kendisine bir yer bulamazsa, ya da tahmin ettiği gibi 1’inci sırada olmazsa kaybedeceği çok şey yok sanırım. İşine, ticaretine, ailesine daha çok zaman ayırır. Bize daha çok köşe yazısı yazar. Aday adaylığı ile dahi MHP içerisinde bir hareketlenmeye sebep olan Aslan’ın listenin zirvesinde yer alması MHP’nin Afyonkarahisar’da silkinip kendine gelmesine vesile olacaktır.

 

“NE CEMİYETMİŞ ARKADAŞ?”

 

Bu sözler meslektaşlarımız tarafından Afyon Gazeteciler Cemiyeti için söyleniyor. Gazeteniz Kocatepe açısından “aday zenginliğimizi” dile getirdikten sonra 2 dönemdir Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendiğim Afyon Gazeteciler Cemiyeti’mizdeki aday adayı bolluğuna değinmeden geçmek olmaz.
Afyonkarahisar’daki basın kuruluşlarının layıkiyle temsil edilmesi, tek çatı altında toplanıp birbiri ile mücadeleden daha çok şehrin gelişimine, ortak hedeflere katkı sunabilmesi amacıyla kurulan Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nde yönetim kurulumuz 11 kişiden oluşuyor: Bendeniz ile birlikte, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar OSB Başkanı Bekir Yeşilay, Afyonkarahisar ESKKK Başkanı M. Emin Birliktir, Afyonkarahisar Modern Sanayi Sitesi Başkanı Hakan Dilek, Afyonkarahisar Kent Konseyi Kadınlar Komisyonu Başkanı Canser Kuzu, gazeteci meslektaşlarımız Mehmet Emin Güzbey, İsmail Akar, Ömer Elçi, Mahmut Önder Artuk ve Faruk Kılınç yönetimi oluşturuyoruz. Denetim Kurulumuzda ise Mehmet Abdioğulları, Muammer Türker ve Muhittin Yeşilay varlar.
AGC’nin yönetim kurulundan 3 milletvekili aday adayımız çıktı. Mahmut Emin Birliktir, Canser Kuzu ve Hakan Dilek Milletvekili aday adayı oldular. Öte yandan Gazeteciler Cemiyeti’nin üyesi meslektaşlarımızdan da Ali Küçükkartal ve Havva Satılmış milletvekili aday adayları arasındalar.
Adaylık süreleri bugün doluyor, belli mi olur? Belki aday adayları arasına yeni gazeteci meslektaşlarımız da katılabilirler bugün:) Tüm meslektaşlarımıza başarılar diliyoruz.
***
Tüm İslam Alemi’nin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor, Allah yılına, gününe kedersiz eriştirsin dileklerimi iletiyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti