Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Başbakan geliyor, hazırlık başlasın – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 18 Ekim 2014 Cumartesi 03:00:00
  Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Mayıs ayında Afyonkarahisar’da düzenlediği İstişare Toplantısı öncesinde, kent çiçek gibi bir görünüm kazanmıştı. Yoldaki refüjlerden süs bitkilerine kadar her taraf AK Parti’nin İstişare Toplantısı dolayısıyla güzelleşmişti.
Bu durumu sadece İstişare Toplantısı ile sınırlı düşünmek doğru değil. Şimdi Cumhurbaşkanı olan, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’a her geldiğinde bir şeyler kazandık.
Emek Otoparkı ile Valilik binasının otoparkını bağlayan duvara vatandaşların rahatça yürüyebileceği merdivenlerin kurulması bile, Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzü suyu hürmetine…
Olsun, eksiklikler giderilsin de gerisi kolay.
Ekim ayının sonunda Afyonkarahisar yine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AK Parti kurmayları, Afyonkarahisar’a gelecek, ülke gündemini masaya yatıracak.
AK Parti’nin kış öncesi İstişare Toplantısı’nda, tüm gözler ve kulaklar Afyonkarahisar’da olacak.
Fakat bu sefer kentle ilgili bir şeyler eksik gibi…
Önceki İstişare Toplantısı kadar hummalı bir çevre düzenlemesine rastlamadım.
Tabii bu sefer mekânsal önemli değişiklikler olacak. Valilik, Eski Belediye binasına taşınacak, yeni yüzüyle ziyaretçilerini karşılayacak. Yine İstişare Toplantısı sırasında şimdiki Hükümet Konağı’nın yıkım işlemleri başlayacak.
Ayrıca Mecidiye girişindeki büyük okul hizmete girmiş olacak.
Yine de insan, eve gelen misafirden önce bir temizlik bekliyor.

ALİ ÇETİNKAYA İSMİ NE OLACAK?

Afyonkarahisar Valiliği, Eski Belediye’ye taşındığında Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi’nin de Mecidiye girişine taşınacağı söyleniyor. Bu durumda Ali Çetinkaya isminin ne olacağı merak konusu. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in Gazeteniz Kocatepe’yi ziyareti sırasında Afyonkarahisar’daki Ali Çetinkaya hassasiyeti Vali Güner’e iletilmişti. Vali Güner de isimlerle ilgili bir sorun yaşanmayacağını, gerekirse şimdiki Kız Meslek Lisesi’nin “Afyonkarahisar Valiliği Ali Çetinkaya Bloku” şeklinde değerlendirilebileceğini belirtmişti.

BİR İSİM HASSASİYETİ DAHA

Afyonkrahisar’da bir de Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşa ediliyor. Mevcut hastanenin isminde “Zübeyde Hanım” var. Yeni hastane tamamlandıktan sonra bu isim kalır mı? Benim yetkililerden edindiğim izlenim, Zübeyde Hanım isminin kalacağı yönünde.

BAYRAM’A COŞKULU HAZIRLIK

Afyonkarahisar, önemli bir kutlamaya hazırlanıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz ile Cavit Göktepe, demokratik kitle örgütlerini tek tek ziyaret ederek, Cumhuriyet Bayramı’na coşku ile katılım sağlanmasını hedefliyor. Şu ana kadar 8 demokratik kitle örgütü “Cumhuriyet kutlamasına varız” dedi. ADD heyeti, Afyonkarahisar protokolünü de ziyaret ederek “Biz alternatif bir kutlama yapmıyoruz. Hepimizin olan Cumhuriyet’i coşkuyla kutlamak istiyoruz. Buyurun, siz de aramızda olun” mesajı verecek. Kutlama çerçevesinde bir yürüyüş güzergahı belirlenecek; ardından da Anıtpark’ta konser düzenlenecek. Afyonkarahisar’ın böyle kapsayıcı, kucak açan toplumsal hareketlere ihtiyacı var.

BÜYÜK OSMANLI
İÇİN MEHTER MODELİ

Türkiye Cumhuriyeti, son 10 yılda “Büyük Osmanlı” rüyasına kapıldı. Amerika Birleşik Devletleri’ni, İngiltere’yi, İsrail’i ve bilumum sömürücü devlet/kuruluşu bertaraf etmeden Ortadoğu’da “Büyük Osmanlı” kurmak mümkün değil. O güçleri bertaraf edemezseniz, onlarla birlikte “büyük” olmaya çalışırsınız ki, önünde sonunda bu birliktelikten zarar görürsünüz.
Ancak ülkemizi yönetenler bu “Büyük Osmanlı” rüyasına kendilerini kaptırmış olacak ki iktisatta, hukukta, eğitimde, sağlıkta “Mehter Takımı” gibi yürüyoruz.
İki adım ileri atılıyor, sonra bir adım geri…
Gündemde olan paketlenmiş yargı/yargılanmış paket de Mehter Takımı yürüyüşünün bir göstergesi. Bir hükümet, kendi düzenlemesinden 6-7 yıl sonra “Yok ya, bu iyi durmadı, gerinin gerisi sisteme dönüyoruz” diyebiliyor.
Ne diyelim, hayırlısı.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti