Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BELEDİYE SEÇİMLERİ ÜZERİNE VEKİLLERLE SOHBET

Ankara’daki Afyonkarahisarlılar’ın buluşma noktası olan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin davetlisi olarak 8 Ege ilinin katılımıyla kurulan EGEM Platformu’nun Ankara’daki resepsiyonuna katılma imkanı bulduk. Yeni kurulan Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni temsilen gecede yer aldık.
Afyonkarahisar heyetinin 8 il içerisinde gerçekten “gümbür gümbür” yer aldığı resepsiyonda Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Burcu Köksal, Mehmet Taytak ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’la kısa sohbet imkanımız oldu. Üç Afyonkarahisar Milletvekili, meraklı hemşehrileri ile bir masa etrafında birleşince gündem elbette siyaset oldu. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Hanım her zamanki atak muhalif tavrıyla Mehmet Taytak Bey’e EYT konusunda hafiften yüklendi önce… Burcu Hanım, “Şimdi Meclis Genel Kurulu’ndan geliyoruz. Hemşehrim Mehmet Bey de orada idi. Ama Emeklilikte Yaşa Takılanlar teklifine MHP olarak önce evet oyu vermelerine rağmen, sonra grup başkan vekiller değişti ve hayır oyu verdiler. Neden olduğunu anlayamadık. Afyon’dan EYT’ye takılanlar arıyor beni, ben de Mehmet Bey’e sorun diyorum, haberiniz olsun” dedi.
Köksal’ın bu salvosunu gülümseme ile savuşturup başka meselelerden sohbet açan Mehmet Taytak’a “MHP’nin Afyonkarahisar yeni yönetimi hayırlı olsun” dedik ve sohbet o yöne döndü. Milletvekili Taytak, “MHP il Yönetimi sonuçta Afyonkarahisar’dan bir milletvekili çıkarmıştır. Çok başarısız bir yönetim demek haksızlık olur. Ama yönetimde tam verimli olamadığını gözlemlediğimiz arkadaşlarımız vardı. Bir de yönetim ilk oluşturulurken sayı çok yüksek tutulmuş, bu da aksamalara neden oluyordu. Ayrıca yönetimde hiç bayan yoktu. Toplam 5-6 arkadaşımızı değiştirdik, 3 hanım kardeşimizi yönetime aldık. Böylece daha iyi bir çalışma yapılacağına inanıyorum” dedi. Taytak MHP’nin Afyonkarahisar’daki mevcut MHP’li Belediye Başkanlarının, yani İhsaniye, Başmakçı, Emirdağ, Kızılören ve Çay başkanlarının yeniden aday olacaklarını kaydetti. Afyonkarahisar için 2 aday adayları bulunduğunu, bu isimlerin eski milletvekili Kemalettin Yılmaz ve Fatih Çetinkaya olduğunu hatırlattı.
Hem Burcu Köksal’a, hem Mehmet Taytak’a, “Bugün AK Parti il Başkanı, Mahmut Koçak’ın AK Parti’den aday olamayacağına yönelik bir açıklamada bulundu, takip edebildiniz mi” dedik. Taytak, “Bu zaten belli bir durum. AK Parti ve MHP’de tüzük gereği ihraç edilen bir kişinin aday olabilmesi genel kurul kararına bağlı. CHP’de ise PM karar verir. Olamayacağı belliydi” dedi. Taytak’a, “MHP’nin adayı olabilir mi” dedik, “Sanmıyorum, yönü İYİ Parti’ye doğru” yanıtını aldık.
Burcu Köksal’a, “Sayın vekilim Koçak’ın bağımsız ya da İyi Parti adayı olacağı, CHP ve İYİ Parti’nin Koçak’a destek verecekleri söylentisi var” dediğimizde ise aldığımız yanıt özetle şöyle oldu: “CHP tabanı çok hassas dengeleri olan bir tabandır. Tabanımızın tüm hassasiyetlerini dikkate alarak değerlendirmeler yapıyoruz. Bazı bölgelerde seçilebilmek için sağ seçmen tabanından oy almamız gerekebiliyor, ama sağ kesimden oy alabilecek bir aday gösterdiğimizde bu kez sol seçmen tabanı CHP’ye oy vermeyebiliyor. Biz tüm bunların bilincinde ve araştırması, değerlendirmesi içindeyiz”
Köksal ve Taytak ile sohbetimiz sürerken bu sırada DP Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal aynı masanın kenarında başka konuklarla meşguldü. Biz AK Parti il Başkanı Sezen’in Koçak’la ilgili açıklamasını Gültekin Uysal’a diğer vekillerimizden önce yöneltmiştik. Uysal’dan kısa ve net olarak “Yorum yok” yanıtını almıştık. Malumunuz olduğu üzere Mahmut Koçak, Sayın Uysal’ın ablası ile evli. Uysal’ın başında bulunduğu DP’nin İyi Parti ile bir kader birlikteliği var. Uysal’ın bu konuda yorum yapmasının ne kadar güç olduğunu tahmin etmek hiç de zor değil.
Koçak için AK Parti, MHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Bağımsız adaylık formülleri konuşuluyordu. Son açıklama ile AK Parti kapısı kapandı. Çünkü AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen’in böyle bir açıklamayı Parti Genel Merkezi’ne danışmadan, onay almadan yapması oldukça zor. MHP’nin Afyonkarahisar’daki karar alıcısı Milletvekili Mehmet Taytak’ın tavrını değerlendirirsek Koçak’a MHP kapısı da kapalı görünüyor. Geriye bağımsız adaylık, İyi Parti ve Saadet Partisi formülleri kalıyor. Siyasi kulislerde “Bağımsız adaylık+İyi Parti+CHP+SP” formülüne sıcak bakılıyor.
***
Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı seçimlerinde bugün için sonucu büyük oranda belirleyecek iki etken görülüyor. AK Parti’nin Belediye Başkan adayının kim olacağı ve Mahmut Koçak’ın hangi rotayı izleyeceği…
Hayırlısı olsun inşaAllah…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER