Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

Bi İnşirah – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 27 Eylül 2013 Cuma 03:00:00
  Hani bazen olur ya her dert üst üste gelir, bir bir kaybedersiniz sevdiklerinizi, bazen gerçekten fiziksel olarak kaybeder bazen de manen kaybedersiniz, meğer yokmuşturlar da yeni fark etmişsinizdir. Bazen sanırsınız ki o günler hiç bitmeyecek. Gözünüz daldığı yerde kalır dakikalarca, çıkamazsınız işin içinden. Fakat eşe dosta belli edemezsiniz yiğitliği de elden bırakmazsınız asla, gönlünüzde sizi yer durur, şu dostum niye böyle dedi bu arkadaşıma ben ne yaptım ki.
Takılmamak lazım esasen bu mevzulara çünkü insanoğludur her an her şeyi yapabilecek kinetik bir yapıya sahiptir, şaşırmamak lazımdır ki her insan içinde bir nefis taşır. O insanı kaybetmek istemiyorsanız işte bu sebeplerden dolayı hak verirsiniz eğer o kişi sizde ki kredilerini bol bol kullandı ve artık tükettiyse değmez der geçersiniz fakat o aşamaya gelene kadar da gönlünüzde bir gücenme bir sızı bir muhasebe üff.
Esasen en başta hayatınıza giren insanların girme sebeplerini iyi incelemek lazımdır, bu ister arkadaş olsun ister eş dost fark etmez. Sadece bir selamlaşmayla ya da belli tevafuklarla başlar iletişimler fakat karşınızdaki insanın zihninde sizinle görüşme amacı net olarak bellidir iki kere iki dört eder gibi, yine sizin de aynı şekilde. Onun sizinle iletişim içerisinde olma amacıyla sizin onunla iletişim içinde olma amacınız birbirine zıt iken iletişim hala devam ediyorsa iletişim kazalarının olacağı elbette mümkündür. Biz farkında olsak da olmasak da iletişim müthiş derecede önemli bir konudur. Gerektiği yerde kuramıyor ya da gerekmediği yerde kuruyorsanız elinizde patlar.
İnce eleyip sık dokuduğunuz iletişimler ve görüşmeler sonunda bile gönül kırgınlıkları mutsuz sonlar olabilir asıl onlardır zaten baştaki cümlelerin sebebi, vicdan ve gönül muhasebesini yaptıran ince eleyip sık dokuyarak hayatınızda var olan kimselerin yarattığı hayal kırıklıklarıdır sizi üzen.
Bazen uykusuz sabahlatır bazen gününüzü zehredersiniz. Şahsımın böyle durumlardaki tepkisi inşirah suresidir, bi inşirah tır gönlüme sunduğum, sizlere de sunarım. Allah Teala en sevgilisine sunmuş ya en çok üzüldüğü o gecede:
“Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi? Yükünü senden alıp atmadık mı? O senin belini büken yükü. Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi? Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır. Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul, Yalnız Rabbine yönel. “ ne güzel söylemiş Rabbim ayetlerinde. Ve ne müthiş tamamlamış cümlesini “Yalnız Rabbine yönel…
Eğer şu an gönlü kırılmışlarınız varsa aranızda bir inşirah sunuyorum Rabbimden hediye size buyurun okuyun. Allah’a emanetsiniz, Onun selamı ve bereketi üzerinize olsun…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti