Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Bir solukta 2014 – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 1 Ocak 2015 Perşembe 02:00:00
  Bugün 2015 yılının ilk günü. Yeni yılda herkesin korktuklarından emin, umduklarına nail olmalarını diliyoruz.
1976 doğumluyuz. 1980’lerin, 1990’ların nesliyiz. O zamanlar bize “2015” gibi bir tarih söylendiğinde, tepkimiz “öyle bir tarih var mıymış yahu” şeklinde olurdu. Varmış demek ki.
Gazeteniz Kocatepe’nin sayfaları arasında kısa bir 2014 turu attık. Sizlere geçen yılı kısaca hatırlatmak açısından 2014’ün konularını şöyle bir sıralayalım isterseniz…
2014 yılı Kızılay Madensularının üzerindeki “Türk” ibaresinin kaldırılması tartışmaları ile başladı. Akdeğirmen Barajı’ndan şehir merkezine ulaşacak yedek bir çelik boru hattı yapılmasına karar verildi. AKÜ Camii Diyanet İşleri Başkanı tarafından ibarede açıldı.
Yılların tartışma konusu olan Karahisar Kalesi’ne asansör kurulması meselesi için resmen çalışmalara başlandı. Birçok meslek odasında kongreler yılıydı 2014. Şoförler Odası’nda Mevlüt Ülker, Bakkallar Odası’nda Cengiz Üstün, Madeni Sanatkarlar Odası’nda M. Emin Birliktir, Esnaf Odaları Birliği’nde de Kadir Konak güven tazelediler.
Afyonkarahisar’da çocuk evlerinde kalan kız çocuklarına cinsel saldırıda bulunulduğu ve para karşılığı fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla polis teknik ve fiziki takip başlattı. 19 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis 30 kişi göz altına alındı bazıları tutuklandı.
Suriye’ye yardım tırları uğurladık. AK Parti’nin Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, rakibi CHP adayı Dr. Mehmet Ecer’e muayene oldu. CHP AFJET’le ilgili iddiaları önce gündeme, sonra yargıya taşıdı.
Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği yetkilileri ilimizi ziyaret etti. Beleştepe yıkılmaya başlandı. Eski Belediye binasının restorasyonu konusunu tartıştık uzun uzun.
Afyon’da Kredi Garanti Fonu’nun açılmasına karar verildi. Belediye Meclisi’nde tarihi iki konağın satın alınması tartışıldı. MHP Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya seçmenlere sabah çorbası ikram etti. AK Parti inşaat işiyle uğraşanların aday gösterilmemesi yönünde karar aldı. Muhtarlara asgari ücret ödeneceği duyulunca muhtar adaylarında enflasyon yaşandı.
Özdilek kavşağında neler yapılacağını tartıştık ama yol alamadık. PMYO’da görev değişikliği oldu. Yerel seçimler için belediye başkanlığına iki bağımsız aday çıktı.
Askerliğini yaparken yaralanan bir gazimize rekor tazminat kazandırıldı. İmaret Camii önüne konulan bilbordlar tartışma yarattı ve sonrasında kaldırıldı.
Yerel seçim sürecinde siyasi liderler Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’yi ağırladık. Vergi rekortmenlerini ödüllendirdik. Ege Gazeteciler Federasyonu’nun genel merkezi’ni Afyonkarahisar’da kurduk.
Necmettin Erbakan’ın eşinin ismini Kadınlar Lokali’ne verdi. Hemşehrimiz İlker Başbuğ 26 ay süren tutukluluktan sonra özgürlüğüne kavuştu. Kurtuluş caddesinde yaşanan cinayet olayında Diyarbakır’dan gelen baba kızıyla ilişkisi olduğu belirtilen kişiyle kurşun yağdırdı. Trafikte radarda hız cezası kesilmeme kararı alındı. Pazar yeri eski yerine geldi, geçici açılış yapıldı.
Yerel seçimler sonucunda neredeyse tüm siyasi kadrolar yenilendi. Seçime itirazlar oldu, tartışmalar oldu, sonunda iş neticeye bağlandı. Mısır’da yaşananları protesto ettik. İş beğenmeme ve ithal işçi üzerine tartışmalar yaşadık.
Hemşehrimiz İlker Başbuğ kendisini ziyarete giden hemşehrilerimizi kabul etti, Kocatepe Gazetesi7ne konuştu ve tutukluluğu süresinde kendisine sahip çıkan Afyonlular’a teşekkür etti.
AK Parti Kampları’na ev sahipliği yaptık.
Soma’daki facia ile yıkıldık.
Kocatepe Gazetesi olarak 15 bininci sayı ve 50. Yaş günü mutluluklarını yaşadık. Valimiz değişti. Paşa Camii’nin aynının Kızılburun’a yapılacağı açıklandı. Gömü’de ara seçim yapıldı. Eski SSK Hastanesi Belediye’ye devredildi ve yeni proje için çalışma başladı. Emniyet Müdürümüz değişti. Şehiriçi trafikte kavgalarla ve kazalarla dolu bir yıl geçirdik.
Büyükşehir tartışması ve milletvekili sayımızın değişmesi konusunu konuştuk durduk. Türk Bayrağına yapılan saygısızlıklar nedeniyle yollara döküldük. AK Parti İl Yönetimi istifa etti, yeni başkan atandı. Ketsel dönüşüm için imzalar atıldı, çalışma başladı. Hasan Kundakçı Paşa Bayrak dersi verdi. Gıdada hileci ��irketler açıklandı, ortalık karıştı. Anadolu Öğretmen Lisesi’nin kapanması ve İHL’ye dönüştürülmesi tartışmalarını yaşadık. İsrail’in katliamları Filistin’in dramları hissedildi, protesto edildi
Trafik kazalarında bir çok canımızı yitirdik, cinayetler yaşandı. Bürokraside nutukları dinledik, siyasette vaadleri dinledik. Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasını gördük, bağışlarda bulunduk. Şehrin birçok önemli ismini ebediyete uğruladık. Türkiye seçime gitti ve halk cumhurbaşkanını seçti
Gazzeli yaralıları Afyon’da tedavi ettik, ağırladık. PMYO yeni binasına geçti, sürünceme sona erdi. Eniştemiz Ahmet Davutoğlu başbakan oldu. Milli Eğitim’de müdür atamalarıyla ilgili tartışmaları yaşadık. Yeni hükümette bakanımız Veysel Eroğlu yerini korudu.
İşte böyle… Bir çırpıda Kocatepe manşetleriyle 2014… Şaşırdınız değil mi, bu kadar çok olayı hatırlayınca. Hepsi de daha dün gibi aslında. Bakalım 2015’de neler yazacak gazeteler?…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti