Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

“BİZ” OLMA ZAMANI – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 27 Aralık 2016 Salı 12:52:06
 

Her kesimde benlik artıyor. Aslında dünyada da böyle. Ama biz Türk milleti olarak asaletimizden gelen vasfımızı korumalıyız.
Toplumsal faaliyetler başta olmak üzere, ticaret hayatında ve aile hayatında bencillik nedeniyle huzur, dirlik ve birlik kalmıyor.
Aileler hızla parçalanıyor. Koskoca evlerde üç kişi yaşanıyor. Mekanlar genişliyor, gönüller küçülüyor. Yaşlılar yanlızlığa terk ediliyor. Küçükler büyükleri saymıyor, büyükler küçükleri dikkate almıyor. Aile fertleri kendi aralarında konuşamıyor. Baba, çocuklar ya da kardeşler maddi uyuşmazlıklarından  mahkeme kapılarında birbirlerinin geleceğini hakimin kararına terketmişler. Eşler arasında huzursuzluk bitmiyor. Mutlu değiller. Evlenmeler gecikiyor, boşanmalar çoğalıyor. Çocuklar sağlıksız büyüyor.
Ticarette ortaklıklar yürümüyor. Gücümüzü birleştirmiyor, sermayeleri küçülüyoruz. Büyük balık küçükleri daha kolay yutuyor. Faydalı bir faaliyet dahi, kendilerine de fayda sağlananlar tarafından engellenmeye çalışılıyor. Hayatında bir işçi çalıştırmamış olanlar 50 işçi çalıştıranın dedikodusunu yapıyor. Üretmeye çalışanın başarısı ömrü dedikodu ile geçen yaşlı züğürtün çenesini yoruyor. Sonra da eleştirdiğinden iş, aş, destek bekliyor.  
Siyasette gelince; aynı ideoloji mensupları olduğunu söyleyenler bırakın amaçlarında birleşmek hiç sebep yokken selam alıp veremez duruma düşüyor. Siyaset alanı fikir ve hizmet üretmek yerine eli boşların dedikodu üretim yerleri oluyor. Yetkiyi alanlar geçmişlerini unutuveriyor. Nankörlük, vefasızlık, ikiyüzlülük, iftira, emek hırsızlığı, arsızlık, yüzsüzlük hepsi bu arenada. Kimin dost, kimin düşman olduğu belli değil. Millet hizmet beklerken hizmet makamındakilerin duygu ve hırsları mantıklarının kilometrelerce önünde gidiyor. Vebalin ağırlığının farkında değiller. Toplumsal faaliyetlerin tıkanıklığının kaynağı da budur.
Tabidir ki birlik ve dirliğin olmadığı yerde başarı da olamıyor.
Tek sebep; “Ben” duygusu ve çekememezlik. Hepimize zarar veriyor.
Ne zaman ki “BİZ” diyebilirsek hedefe ulaşacağız inşallah. Şimdi “BİZ” olma zamanıdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti