Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Bungun – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 21 Ağustos 2014 Perşembe 03:00:00
  Yaygın basında sıkça rastlıyoruz “bonzai” kelimesine. Gençliğin başındaki yeni belanın adı bu.
Afyonkarahisar’da bu bela yok mu sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz…
Afyonkarahisar’da da küçük küçük çocukların uyuşturucu madde ile tanışıklığı artıyor ne yazık ki. Şehrin muhtelif caddelerinde bağımlı gençleri görmek mümkün. Ellerinde çakmak gazı şişeleri ya da başka şeylerle.
Bu çocuklar bugüne kadar kendilerinden başkasına pek fazla zarar vermediler. Ya da toplum öyle biliyor, yaşananlar tam olarak basına yansımadığı için. Bu çocukların sadece kendilerine zarar verdiklerini söylerken sevinmek mi lazım, üzülmek mi insan bilemiyor.
Şehir merkezindeki ıssız yerler bu çocukların meskeni. Örneğin MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz ile aylar önce atıl kamu binalarının durumunu içerin bir haber yapmak üzere eski DMO binasına gittiğimizde gördüğümüz manzara karşısında şaşırıp kalmıştık.
Ortadaki izler, ortam, orada kısa bir süre önce çok geniş çaplı bir uyuşturucu partisinin verildiğini gözler önüne seriyordu. Uyuşturucu kullanımı için gençlerin yaptıkları derme-çatma düzenekleri görünce “vay be” demiştik hep birlikte.
Şimdi yaygın basında bonzainin nasıl kullanıldığıyla ilgili haberleri okurken, bizim o gün gördüğümüz düzeneklerin aynısı görüyoruz haber fotoğraflarında.
UMUD Derneği Başkanı Kemal Baykara geçtiğimiz seneye kadar bu konuda çok nefes tüketti, gırtlak patlattı. Ama ne yazık ki sözlerine tam olarak yankı bulamadı.
Şimdi tüm Türkiye’nin sorunu olan bu belanın Afyonkarahisar’da ne kadar yaygın olup olmadığını tartışıyoruz. Şuhut’ta küçük çocukların bu belaya bulaştıklarının haberleri bir kaç gün önce yerel gazetelere yansıdı.
Peki ya gazetelere yansımayan haberler? Bunları bilen yok.
Son olarak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine verdiği cevaplarda Afyonkarahisar için üzücü bir başka tablo ile daha karşılaştık. Buna göre Afyonkarahisar’daki kamu hastanelerindeki tedavi merkezlerinde, 2012 yılında toplam 11 kişinin alkol ve madde bağımlılığı dolayısıyla yatarak tedavi gördüğü açıklandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle alkol ve uyuşturucu bağımlılığına ilişkin soru önergesi verdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun soru önergesine verdiği yanıta göre, Afyonkarahisar’da da alkol ve uyuşturucu nedeniyle tedavi olanların sayısı açıklandı. Afyon’da 2012 yılında 6 kişi alkol, 5 kişi de madde bağımlılığı nedeniyle kamu hastanelerindeki tedavi merkezlerinde yattı. 23 kişi alkol, 75 kişi de uyuşturucu bağımlılığı şikayetiyle ayakta tedavi edildi. 2013 ve 2014’deki rakamlar henüz bilinmiyor.
Tanrıkulu’nun “psikolojik rahatsızlıklar” ile ilgili soru önergesi de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yanıtlandı. Buna göre de Afyon’da psikolojik rahatsızlıklar da arttı.
700 binlik nüfusu olan Afyonkarahisar’da psikolojik rahatsızlık şikayetiyle sağlık kuruluşlarına başvuranların sayısı, 2009 yılında 15 bin 83 kişi. 2013 yılında bu sayı 81 bin 570’ye ulaştı. Kentte, 2013 yılında 317 bin 980 kişi de antidepresan ilacı kullandı.
Manevi iklimi yüksek olan bir yer olmasına rağmen Afyonkarahisar’da manzara bu. Ruh sağlığımız giderek bozuluyor. Allah cümlemize sağlık, sıhhat, selamet versin, duadan başka çıkış yolları da ihsan eylesin…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti