Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Cumhurbaşkanı, Kocatepe’ye çıksa – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 13 Ağustos 2014 Çarşamba 03:00:00
  Cumhurbaşkanlığı seçimi bitti. Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildi. Afyonkarahisar’ı ise Zafer Kutlamaları heyecanı sardı.
Geleneksel hâle geldi: Her yıl, 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece Kocatepe’ye yürüyüş düzenlenir, sabah 5’te Büyük Taarruz’un başladığı tepede anma töreni düzenlenir. Aynı sabah, saat 9 buçuk-10 dolaylarında da il protokolünün katıldığı bir merasimle Büyük Taarruz yâd edilir.
Zafer Kutlamaları’na yıllardır devletin “A” protokolünden katılım olmadı. 2009’de dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ dışında halimizi hatırımızı soran olmadı. Başbuğ, 27 Ağustos’taki törenlere katılmış ve Afyon halkının gönlünü almıştı.
Evet, Recep Tayyip Erdoğan’ın işleri yoğun.
Evet, mazbatayı alacak, yemin edecek.
Evet, AK Parti’nin bundan sonraki durumunu ve yönetimini belirlemek için bir dizi görüşmeler düzenleyecek.
Ama bir Afyonkarahisarlı olarak açık davetimdir:
Sayın Cumhurbaşkanım; kitlelere ilk kapsamlı hitabınızı Kocatepe’de yapın. Hem ülkenin birliği için bulunmaz bir mesaj fırsatı olur; hem de size karşı saygısını ve vefasını gösteren kentin tarihi bir değerinin daha çok tanınmasına vesile olursunuz. Gece yürüyüşüne katılmanız bizi ziyadesiyle bahtiyar edecektir, fakat bunu istemek olmaz. Bununla birlikte en azından 26 Ağustos sabahı yapılacak protokol merasimine katılmanız, Afyonluların beklentisidir.

KESİŞEN YOLLAR

İktidarda “Kimi Başbakan yapalım” telaşı, muhalefette ise “Suç kimde” tartışmaları başladı.
Afyonkarahisar ile Adalet ve Kalkınma Partisi arasında şifresi çözülmesi gereken bir bağlantı var. Bilerek ya da tevafuk eseri kurulan bağ ile, Afyonkarahisar hep öne çıkıyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi, 14 Ağustos 2001’de kurulmadan önce istişare toplantıları Afyonkarahisar’da düzenlenmişti.
Sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sıkça dile getirdi:
“Biz Afyon’dan yola çıktığımızda…”
Erdoğan, Afyonkarahisar’dan milletvekili seçilen Sait Açba’yı Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’na getirdi.
2007’den sonra ise Afyon, Bakanlar Kurulu’nda Veysel Eroğlu ile temsil edildi.
Yıllar yılları kovaladı, bir de baktık ki Ankara’da düzenlenmesine aşina olduğumuz İstişare Toplantıları, 2014’te Afyonkarahisar’da yapıldı.
Başbakan adayının Afyonkarahisar’da belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı adayı da Afyonkarahisar’da tespit edildi.
Ve şimdi AK Parti, Erdoğan’dan sonrası için Olağanüstü Genel Kongre’ye gidiyor.
Kongre’nin tarihi ne?
27 Ağustos…
Afyonkarahisar’ın 1922’de düşman işgalinden kurtuluşu…

BELEDİYE’YE TEBRİK

Afyonkarahisar Belediyesi, Zafer Kutlamaları’nın incisi, Anadolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun simgesi olan Kocatepe’ye giden yollara asfalt seriyor. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Bu icraatını anlatırken Atatürkçülük, lafla olmaz” diyor. Doğru da…
Kocatepe, milletimizin ortak değeri. O ortak değeri güzelleştirmek hepimizin görevi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin de güzelleştirme gayreti içinde yerini almasını tebrik ediyorum.

KOCATEPE İÇİN “IŞIKLI” ÖNERİ

İl Genel Meclisi’nde Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanı Mehmet Karagöz, Kocatepe için dikkat çekici bir öneriyi gündeme getirdi. Karagöz’ün önerisi şöyle:
“Genelkurmay Başkanlığı’ndan alınan savaş bilgilerine göre teknik bir ekibin ortak çalışmasıyla iyi bir planlamayla otomasyonla ışık oyunları hazırlanmalıdır. Atatürk’ün sesli ‘Ateş’ emriyle beraber ışıklandırmalarla topların patlamasının canlandırılması, top mermisinin düştüğü yerin büyük bir kırmızı ışıkla aydınlanması, silah ve top sesleri hücumun ilerleyen ışıklarla. Kaçan düşmanın ışıklarla geriye gidişleri, Allah Allah sesleriyle yani o savaş anında neler yaşanmış ise ışık oyunlarıyla birebir canlandırılması yapılabilecektir. Tüm bunlar bilgisayar ve çeşitli projektörlerle yapılacaktır. Işıkların hareketleriyle aynı anda seyircilerin bulunduğu bölgede savaş anında olabilecek sesler duyulacaktır.Teknik detayların büyük bölümünün bilgisine sahibim Elektrikçiler Odası olarak teknik altyapı desteği vermeye hazırız. Bu sistem ülkemizde bir ilk olacaktır. Ülkemizdeki herkesin dikkatini çekecek Kocatepe’ye gelen insan sayısı her yıl artacaktır. Artan ilgiyle tarihi bölge canlanıp yeni düzenlemeler kendiliğinden yapılacaktır. Lütfen bu çalışmayı Genelkurmaya pas etmeyelim. Ortak çalışmayla bu sistemi hayata geçirelim.”
Karagöz’ün Bulgaristan’daki bir ziyaretinden yola çıkarak gündeme getirdiği öneri değerlendirilmeli. Bulgaristan’da gerçekleştirilen ışık oyunlarının videosunu izledim. Kocatepe’yi hayal ettim. Bulgaristan’daki “kale”nin benzeri bir sistem hayata geçirilirse olağanüstü bir görsel ve tarihi şölen yaşarız.

KOCATEPE İÇİN BİR PROJE DAHA

Zaman zaman “Sessiz kalıyorsunuz” diye eleştirdiğim Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği’nin de Kocatepe’nin tanıtımı için güzel bir projesi var. Proje olgunlaştığı zaman, derneğin başkanı Rıfat Yağmur kamuoyuna açıklayacaktır. Yağmur, Alimoğlu Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’nde Kocatepe figürlerinin hediyelik eşya olarak üretilmesinin de yolu açanlardan… Tabii işadamı İbrahim Alimoğlu’nun desteklerinin altını ayrıca çizmek gerek.

DEMEK Kİ YASAKSIZ DA OLUYORMUŞ

Cumhurbaşkanlığı seçimleri, yerel seçimlerden daha sakin bir ortamda gerçekleşti. Galiba, sonuç aşağı-yukarı belliydi. Lakin şu da görüldü sanırım: Seçimi kazanmak için ille de yasaklara, Twitter’ı, Youtube’u kapatmaya gerek yokmuş. Bu ders çıkarılırsa, önümüzdeki süreçte hepimiz daha rahat ederiz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti