Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

DEVLET BÜYÜKLERİ YEREL BASINLA DA GÖRÜŞMELİ

Murat Arısoy 25 Ekim 2016 Salı 13:15:01
 

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti 25’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Afyonkarahisar’a geldi ve birçok görüşme yaptı. Farklı sektörlerdeki temsilcilerle 10 dakika da olsa sohbet etti. Başbakan Yıldırım, temaslarını takip eden gazetecileri de ihmal etmedi. Ayaküstü de olsa hasbihal etti; ülke gündemiyle ilgili soruları yanıtladı, kampla ilgili merak edilen noktalar hakkında bilgi verdi. Fakat “basın mensubu” denilince, Ankara’dan gelen Başbakanlık muhabirleri öncelik taşıyordu. Öncelik, Ankara muhabirlerine verilen karttan başlayarak her yerde görülüyordu.
Yerel basın mensuplarının, Başbakanlık muhabirlerinin yanında Başbakan Yıldırım’a doğrudan soru sorma ya da Yıldırım’la doğrudan sohbet etme fırsatı pek yoktu.
Bu konuda önerim şudur: Afyonkarahisar’a böyle bir devlet büyüğü geldiğinde mutlaka yerel basında görev yapan muhabir, kameraman, foto-muhabir, internet sitesi sorumlusu gibi 10-15 akretide gazeteciyle sohbet etmesi sağlanmalı. Böyle bir görüşmeyi AK Parti Genel Merkezi mi sağlar, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve İl Müdürlüğü mü sağlar, yoksa Afyonkarahisar Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü mü sağlar; işleyişi bilemem. Fakat yerel basın mensuplarının Başbakan Binali Yıldırım ile, Bakanlar Kurulu üyeleri ile sohbet etmesi, ufuk açıcı olur.
Başbakan Binali Yıldırım örneğinden giderek şöyle fikirler yürütebiliriz:
-Başbakan Binali Yıldırım ile yerel basın mensuplarının görüşmesinde Başbakanlık görevlileri sunum yapabilir; yerel konularda hangi hizmetlerin yapıldığını, hangi hizmetlerin planlandığını bir tablo ve dosya ile yerel basın mensuplarıyla paylaşabilir. Bu dosya üzerinden yerel basın mensupları, Başbakan Binali Yıldırım’a sorular yöneltebilir. Yerel basın mensupları, Ankara’nın şehre bakışını böylelikle öğrenebilir.
-Bu görüşme, yereldeki sorunların ve talepler hakkında bilgi edinme şeklinde de olabilir. O zaman, Başbakan Binali Yıldırım sorar, yerel basın mensupları anlatır.
-Başbakan Binali Yıldırım ile yerel basın mensupları arasında oluşturulacak sohbet ortamına katılacak gazeteciler, Başbakan Yıldırım’ın ziyaretinden iki hafta önce belirlenir. Görüşmeyi düzenleyen kamu kurumu tarafından yerel basın mensuplarına “saha araştırması” görevi verir. Saha araştırması görevini alan her yerel basın mensubu, bir sayfalık özet rapor hazırlar. Bu raporlar ilgili kurum ve kuruluşlarda toplanır; görüşmeden önce üst rapor hâline getirilir ve Başbakan Binali Yıldırım’a sunulur.
Yukarıdaki örnekte Başbakan Binali Yıldırım yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yazılabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afyonkarahisar’ı ziyaret etmesi mümkün. O ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorularak böyle bir toplantı düzenlenebilir.
Cumhurbaşkanlığı muhabirleri, Başbakanlık muhabirleri, diğer Bakanlıklar’ın muhabirleri, zaten her an haber alabilecek düzeydeler. Ancak “haber alabilme ve ufuk geliştirme” imkanı, yerel basın mensuplarına da verilirse, değerlendirmeler daha sağlıklı yapılabilir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti