Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Efendimiz – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 12 Ocak 2014 Pazar 02:00:00
  Bugün âlemlere rahmet Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğumunun 1442. yılı. Efendimizin doğum yıldönümünde yapılanlar aslında durduğumuz yeri gözden geçirmeye vesile olur ümidiyledir. Şefaati kimden bekliyorsak mihengimiz O olmalı değil midir? Parti başkanı, tarihteki büyük şahsiyet, aile büyüğümüz, kendimize kılavuz edindiğimiz kişiler değil.
Bokuyoruz, duyuyoruz, görüyoruz, Batı dünyasında diyorlar ki, “İslâm şiddet dini…” “Müslümanlar şiddete meyilli…” Bütün bunlar külliyen iftira… Çünkü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in ömrü boyunca Müslümanlar Bedir, Hendek savaşları dâhil toplam 63 cihatta bulunmuşlar. Bu çatışmalarda Müslümanlardan ve düşmanlarından şehit olanlar toplam 1.200 kişi olarak tanih kayıtlarında belirtilmektedir. Aynı tarih kitapları Haçlıların girdiği her şehirde atlarının dizlerine kadar her tarafı kan gölü haline çevirdikleri de anlatılmaktadır. Bu durumda Hz. Muhammed ve ashabının “öldürmek” için değil “yaşatmak için” kılıç kullandıkları 63 savaşta iki taraftan verilen bin 200 can kaybı ile kimin şiddete meyilli olduğu gayet açık bir şekilde ortadadır. Batılı tarihçilerin bile Hz. Peygamber ile ilgili olarak hayret ve ibretle ve tabii imrenerek anlattıkları hadise ise Mekke’nin fethidir.
Biliyorsunuz Hz. Muhammed (sav) ve Müslümanlar Mekke müşrikleri tarafından çok büyük cezalara çarptırıldılar. Bilal-i Habeşi kızgın kumların üzerine yatırıldı, göğsüne kızgın taşlar çıkartıldı. Müslüman oldu diye insanlar iki ayrı deveye bağlanıp farklı yönlere çekilerek ortadan ayrıldı. Savaş meydanlarında Hz. Hamza’nın mübarek karnı deşildi, ciğerleri dişlendi. Ve Mekke ağlaya ağlaya terk edildi.
Devran döndü Medine’ye göçtükten on yıl sonra Hz. Muhammed (sav) hicretin sekizinci yılında, 10 bin kişilik ordusunun başında Mekke’ye girdi. Bütün müşrikler bir zamanlar kendi yaptıklarını hatırlıyor, başlarına gelecekleri düşündükçe korkudan yürekleri ağızlarına geliyordu.Hz. Muhammed (s.a.v.) o gün “Bize ne yapacaksın?” diye soran Mekkeli Müşriklere bakınız ne dedi: “-Ben, size Hz.Yusuf’un kardeşlerine dediğini diyeceğim. Size bugün hiçbir başa kakma ve ayıplama yoktur. Gidin, serbestsiniz!” Kim bu Peygamber’in getirdiği dine “kinci-intikamcı, kan dökücü” diyebilir. Diyen varsa iftira atıyordur.O zaman sağda solda patlayan bombalar, intihar eylemleri nasıl İslam aleminin önüne konulabilir? Eğer konulursa denilmelidir ki, “Onların cümlesi sizin eseriniz, sizin üretiminiz!” Tıpkı PKK gibi… Siz katledeceksiniz, siz Müslüman’ın elinden toprağından yer altı yerüstü servetlerine kadar her şeyini zorla alacak, bütün mukaddeslerini ayaklar altında çiğneyeceksiniz, Müslüman direnince de ona terörist diyeceksiniz, öyle mi? Yok öyle yağma…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti