Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

EŞLER ARASINDA CİNSELLİĞİN YERİ VE ÖNEMİ

Muharrem Günay 2 Ağustos 2018 Perşembe 13:38:28
 

Başta insanoğlu olmak üzere mahlûkatı bir erkekle bir dişiden yaratan ve aralarına güçlü bir sempati ve sevgi bağı veren Yüce Allah’tır Karı koca arasındaki ilişkilerde önemli konulardan birisi de cinsel hayattır. Kur’an-ı Kerim’e göre erkek kadın için, kadında erkek için bir örtücü elbisedir. Bu benzetmede karı ve kocanın birbirini tamamlayıcı, koruyucu bir şekilde yaratıldığına dikkat çekilmektedir. Elbise insan vücudunu örterek onu nasıl sıcak, soğuk ve benzeri dış etkenlerden koruyorsa, evlilikte İslam’ın yasak saydığı cinsel yaklaşımlardan erkek ve kadını korur. Bu gerçekler yüce kitabımız Kur’an’da şöyle anlatılır:
“Ey insanlar, doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık “ (Hucurat Suresi/13)
“Gerçekten erkeği ve dişiyi iki eş yaratan O (Allah)tır.” ( Necm/45)
“Sizi kendi cinsinizden ve kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp; aranızda sevgi ve merhamet var etmesi, O’nun ayetlerindendir. (Allah’ın varlığını, gücünü gösteren delillerdendir.) Burada düşünen bir millet için dersler vardır.” (Rum/21 )
“Kadınlar sizin için bir örtü, siz de onlar için bir örtü durumundasınız.” (Bakara/187)
Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim cinsel arzu ve ihtiyaçların meşru ve helal yolardan tatmin edilmesi emrini verir. Bu konuda Bakara Suresi 187. ayette şöyle buyrulur:
“Oruç gecesinde kadınlara yaklaşmanız sizlere helal kılındı. Onlar sizin için birer elbise, sizde onlar için birer elbisesiniz. Onlara yaklaşın ve Allah’ın sizin için takdir ettiklerini isteyin. Mescitlerde ibadete çekilmiş olduğunuz zaman (oruçlu iken) birleşmeyin. Bunlar Allah’ın koyduğu sınırlardır.” Dinimize göre aybaşı halinde ve loğusalıkta kadınlarla cinsel ilişkiye girmek haramdır. Kadının lohusalık süresi 40 gündür, kırk günden önce akıntı biter ve kadın sağlığına kavuşursa cinsel temas için kırk gün beklemeye gerek yoktur. Lohusalık biter bitmez kadın orucunu tutar, namazını kılar, 40 günü beklemek gerekmez. Lohusalık 40 günü geçerse özür sayılır, bu durumda namaz kılar ve orucunu tutar. (Hanefilere ve Hanbelîlere göre 40 gün, Şafilerde ve Malikilerde bu gün sayısı 60 tır.)
Kadın adetli iken cinsel birleşme olmadan da ondan faydalanılabilir. Peygamberimizin eşlerinin adetli olduğu zamanlarda kadının edep yerine bir şeyleri örterek eşlerinden istifade ettiği yani seviştiği Aişe validemiz tarafından belirtilmiştir.
Enes b. Malik (r.a.) rivayette Peygamberimiz şöyle demiştir:
“Yahudiler, kendilerinden bir kadın ay hali olunca onunla bir arada yemek yemezler ve evlerde bir araya gelmezlerdi. Rasulullah’ın ashabı bu hususu sorunca, Aziz ve Celil Allah şu ayeti indirdi: “Sana kadınların ay halinden soruyorlar, de ki: O bir ezâ (kadını sıkıcı, erkeği tiksindirici, fakat kadın için yararlı bir şeydir. Bu sebeple ay halinde iken kadınlardan uzak durun: Temizlenmelerine kadar onlara yaklaşmayın. İyice temizlendikleri zaman Allah’ın size emrettiği yerden (üreme organından) onlara yaklaşın…” Bunun üzerine Resulullah (sav) şöyle buyurdu: “Her şeyi yapın ancak cinsel temasta bulunmayın!” (Müslim, Nesai, İbni Mace, Ebu Davud/ taharat.102. Nikâh:46)
Yine Aişe (r.a.)’den yapılan rivayette demiştir ki: “Bizden biri ayhali olunca, Rasulullah (a.s.) Efendimiz de ona dokunmak, tenini onun tenine temas ettirmek istediğinde, onun kullandığı bezin üzerine bir entari-iç çamaşırı giymesini (o şekilde örtmesini) emreder, sonra da dokunur (yani onunla biraz oynaşıp eyleşirdi)” (Buhari-Müslim-Ebu Davud? Nikâh:46- İbn Mace/Taharet:121) Bu hadislerden anladığımıza göre:
Ay hali olan kadınla bir arada oturulur, yemek yenilir, aynı odada birlikte uyunur. Ay hali olan kadınlar namaz kılmazlar, kılmadıkları namazları kaza da etmezler. Yalnız tutamadıkları oruçları kaza ederler.
Kadınla ay hali süresince cinsel temas kurmak haramdır. O halde iken kadınla cinsel temas dışında sevişmek, oynaşmak mubahtır-yani uygundur. Şafii ve Malikilere göre haramdır.
Ay hali olduğu günlerde kadınla sevişirken, cinsel organı üzerinde iç çamaşırı bulunmalıdır Adet görme günlerinde kadının üreme organı dışında her yanından yararlanmak yani öpmek, sevişmek, oynaşmak mubahtır. (Celal Yıldırım, Ahkâm Hadisleri cilt.1/471)
Yine Hanefilere göre adet kanı kesildikten sonra gusletmeden kendisiyle cinsel temasta bulunmak mubahtır. Fakat takvaya daha uygun olanı gusül aldıktan sonra temasta bulunmaktır. Adetli iken eşiyle temasta bulunan erkeğin tövbe ve istiğfar etmesi bir dinar veya yarım dinar ayrıca sadaka vermesi gerekir.  İmamı Azama göre keffaret gerekmez, tövbe ve istiğfar gerekir.
Eşler arasında anal ilişki yani ters ilişki haramdır ve boşanma sebebidir. Bu durum bir cinsi sapıklıktır ve özellikle Batı’da yaygındır. İslam bu tür ahlaksızlıkları kesin yasaklamıştır. Helal ilişki dururken haramı tercih etmek bal yemek yerine insan dışkısını yemeği tercih etmek gibidir. Evlenecek gençlerin aileleri tarafından evlilik öncesinde, ilişki öncesinde besmele çekmek başta olmak üzere gusül ve ters ilişki konularında bilgilendirilmeleri gerekir. Bu görev anne ve babanın önemli görevleri arasındadır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER